Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

Ana Dili İngilizce Olmayan Bir Öğretmenle İngilizce Öğrenilir mi?

Ana Dili İngilizce Olmayan Bir Öğretmenle İngilizce Öğrenilir mi?

Biliyorsunuz ki İngilizce, günümüzde en yaygın kullanılan dillerin başında geliyor. Hatta İngilizce günümüzün lingua franca’sı. Bunun ne demek olduğunu bilmeyenler için hemen açıklayalım: Farklı milletlerden olup farklı dilleri konuşan kişilerin iletişim kurabilmesi için köprü dil olarak kullanılan dillere literatürde Lingua Franca olarak adlandırılır. Peki bu ne demek oluyor?

Yani artık İngilizce ana dili İngilizce olan insanlara özel bir dil değil. Aslında, ana dili İngilizce olmayanlar artık İngilizce kullananların çoğunluğunu oluşturuyor. İngilizce öğrenmek isteyenlerin sayısının giderek arttığını söylemiyoruz bile! Konu İngilizce öğrenmekten açılmışken daha önce mutlaka “İngilizce öğrenmek için yabancı bir öğretmen gerekli mi?” tartışmasına kulak misafiri olmuşsunuzdur. Pek çok kişi ana dili İngilizce olan bir öğretmenin en iyi seçenek olduğu algısına kapılır ancak bu sadece bir önyargıdır. Ana dili olmayan bir öğretmenden öğrenmenin birçok avantajı vardır.

Her şeyden önce, ana dili İngilizce olmayan öğretmenler, İngilizceyi ikinci dil olarak öğrenme sürecinden geçmişlerdir. Öğrencilerin karşılaştıkları zorlukları anlarlar ve onlarla empati kurabilirler. Bu, öğrenme deneyimini öğrenciler için daha rahat ve daha az korkutucu hale getirebilir. Ek olarak, ana dili İngilizce olmayan öğretmenler, ana dili İngilizce olmayanlar tarafından yaygın olarak yapılan hataları daha iyi anladıkları için daha etkili geri bildirim sağlayabilirler. Ayrıca, ana dili İngilizce olan biri için bariz olmayan, İngilizcenin kültürel nüansları hakkında fikir verebilirler. Yani sizinle aynı yoldan geçmiş biri, yolu size daha iyi gösterebilir. Ne demişler, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar!

Ana dili İngilizce olmayan bir öğretmenden öğrenmenin bir başka avantajı da İngilizceye benzersiz bir bakış açısı sunabilmeleridir. Dilbilgisi kurallarını ve cümle yapılarını açıkça öğrenmek zorunda oldukları için daha derin bir anlayışa sahip olabilirler, oysa ana dili İngilizce olan kişiler bu kavramları sezgisel olarak kavrayabilirler. Ek olarak, yerli olmayan öğretmenler kendi kültürel geçmişlerini ve deneyimlerini size sunabilir ki bu da öğrenme deneyimini daha çeşitli ve ilgi çekici hale getirebilir.

Yapılan araştırmalar da aynı zamanda ana dili olmayan bir öğretmenden öğrenmenin faydalı olabileceği fikrini desteklemektedir. British Council tarafından yürütülen bir araştırma, uluslararası okullarda ana dili İngilizce olmayan öğretmenlerin ana dili İngilizce olan öğretmenler kadar etkili olduğunu ortaya çıkardı. Çalışma, öğretim kalitesinin öğretmenin uyruğundan daha önemli olduğu sonucuna varmıştır. Journal of Language and Education’da yayınlanan bir başka araştırma, ana dili İngilizce olmayan öğretmenlerin, öğrencilerin karşılaştıkları zorlukların daha fazla farkında oldukları için dil bilgisi öğretiminde ana dili İngilizce olanlardan daha etkili olabileceğini buldu.

Sonuç olarak, ana dili İngilizce olan bir öğretmenlerle de İngilizce öğrenebilirsiniz. Hatta ve hatta ana dili İngilizce olmayan öğretmenler, ana dili İngilizce olmayanların karşılaştığı zorlukların daha derinden anlaşılması, İngilizceye farklı bir bakış açısı ve farklı bir kültürel geçmiş gibi benzersiz avantajlar sunabilir. Nihayetinde, öğretmenin milliyeti ne olursa olsun, öğretimin kalitesi en önemli şeydir.

Kaliteli bir eğitimin yolu da EnglishCentral’dan geçiyor! İngilizce öğrenmek istiyorsanız ya da kendinizi geliştirmek ve pratik yapmak istiyorsanız EnglishCentral’ı tercih edebilirsiniz. EnglishCentral ile gramer, kelime bilgisi, telaffuz, okuma, yazma ve konuşma becerilerinizi geliştirmek için tasarlanmış 20.000’den fazla video dersine ve 200’den fazla video kursuna erişebilirsiniz. Ayrıca alanında uzman öğretmenlerle birebir canlı ders yapabilirsiniz. Öğretmenlerimiz, İngilizce öğrenme serüveninizde sizleri motive edecek ve takıldığınız konularda her zaman yardımcı olacaklardır. Daha fazla bilgi için www.englishcentral.com adresini ziyaret edebilir veya EnglishCentral uygulamasını indirebilirsiniz.

Ana Dili İngilizce Olmayan Bir Öğretmenle İngilizce Öğrenmek Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Native olmayan bir öğretmenden İngilizce öğrenilir mi?

Ana dili ingilizce olmayan bir öğretmenle de pekala İngilizce öğrenebilirsiniz. Ingilizce öğrenmek için öğretmeninizin native olma zorunluluğu yoktur.

Lingua Franca nedir?

Farklı milletlerden olup farklı dilleri konuşan kişilerin iletişim kurabilmesi için köprü dil olarak kullanılan dillere literatürde Lingua Franca olarak adlandırılır. İngilizce lingua franca’dır.

Ana dili İngilizce olmayan bir öğretmenin faydaları nelerdir?

Ana dili İngilizce olmayan bir öğretmen, sizinle aynı öğrenme sürecinden geçtiği için sizin takıldığınız noktaları daha net görebilir ve daha yol gösterici olabilir.

Native olmayan biri İngilizce öğretebilir mi?

Öğretmenin milliyeti ne olursa olsun, öğretimin kalitesi en önemli şeydir. Bu yüzden ana dili İngilizce olmayan bir öğretmenden de İngilizce öğrenebilirsiniz.

Conan Gray – Memories Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Isabel LaRosa – i’m yours Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri