Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

Ankara İngilizce ve Türkçe Tanıtımı

Ankara, Türkiye’nin başkenti ve ikinci en kalabalık ilidir. “Ankara’da yapılacak hiçbir şey yok!” cümlesini sık sık duyuyor olabilirsiniz, eğer öyleyse yazımız tam size göre! Ankara’da ne yapacağını ve nereleri gezeceğini bilmeyenler için bu yazımızı özel olarak hazırladık. Ankara hakkında İngilizce ve Türkçe dillerinde bilgiler edinmek ve gezilecek yerler öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Ankara İngilizce ve Türkçe Genel Bilgiler

Ankara is the capital of Turkey and the second most populated city after İstanbul. The population is estimated to be around 5.846.533 people. It is mostly an agrarian and industrial city. The known history of Ankara goes back 10 thousand years. Ankara was home to many civilizations like Hittites, Phrygians, Lydians, Persians throughout history. As such, it is a rich city in terms of history and culture. Geographically, it is neighbor to the cities of Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Aksaray. Its acreage is 25.632 km2. The effects of continental climate are observed; it’s hot and arid during summer, cold and snowy during winter. The fauna is steppe and forests. Plants like arch, juniper, oak; couch grass, tragacanth, feather grass are commonly seen. Animals like bears, boars, deer are seen in forests. Animals like wolves, foxes, badgers, squirrels, partridges, pigeons, turtle doves and quails can be seen all over Ankara. Ankara is known for the dish Ankara tava and sparkling water special to the Beypazarı district.

Ankara, Türkiye’nin başkenti ve İstanbul’dan sonra ikinci en kalabalık ilidir. Nüfusu yaklaşık 5.846.533 kişi olarak tahmin edilmektedir. Ağırlıklı olarak tarım ve sanayi şehridir. Ankara’nın bilinen tarihi 10 bin yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Ankara, tarih boyunca Hititler, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Dolayısıyla tarihi ve kültürel miras açısından zengin bir şehirdir. Coğrafi olarak Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Aksaray illerine komşudur. Yüzölçümü 25.632 km2’dir. Karasal iklimin etkileri görülür; yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Bitki örtüsü bozkır ve ormanlardan oluşur. Karaçam, ardıç ve meşe; ayrık otu, geven, sorguç otu gibi bitkilere sıklıkla rastlanmaktadır. Ormanlık alanlarda ayı, yaban domuzu, geyik gibi hayvanlar görülür. Kurt, tilki, porsuk, tavşan, sincap, keklik, güvercin, üveyik, bıldırcın gibi kuşlar Ankara’nın her yerinde rastlayabileceğiniz hayvanlardır. Ankara, Ankara tavası ve Beypazarı ilçesine özgü maden suyuyla bilinir.

İngilizce ve Türkçe Ankara’da Gezilecek Yerler

Anıtkabir is the first on the list of places to visit in Ankara. You can take the Lion Road, observe the sculptures of men and women and visit the Atatürk and War of Independence Museum.

Ankara’ya geldiğiniz zaman ziyaret edebileceğiniz yerlerin başında Anıtkabir gelir. Aslanlı yoldan geçebilir, heykel gruplarını inceleyebilir ve Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezebilirsiniz.

One of the most well known places in Ankara is the Ankara Castle. You can tour the old houses of Ankara inside the castle, visit the antique shops around the castle and in one of the oldest inn’s in Ankara, Pirinç Inn. There are numerous restaurants that you can sit and eat in when you’re hungry. You can drink coffee and shop for old albums and gramophones in the Gramafon Cafe which is also an antique shop. If you want to visit museums, the first industrial museum of Ankara, Çengelhan Rahmi Koç Museum and Anatolians Civilizations Museum are located in the castle.

Ankara’nın en iyi bilinen yerlerinden biri Ankara Kalesi’dir. Kaleiçi’nde eski Ankara evlerinin arasında dolaşabilir, Kale Çevresi ve Ankara’nın en eski hanlarından biri olan Pirinç Han’daki antikacıları gezebilirsiniz. Acıktığınızda oturup yemek yiyebileceğiniz çeşitli lokantalar bulunmakta. Aynı zamanda bir antikacı olan Gramafon Kafe’de hem kahve içip hem de eski albüm ve gramafon alışverişi yapabilirsiniz. Eğer müze gezmek isterseniz, Ankara’nın ilk sanayi müzesi olan Çengelhan Rahmi Koç Müzesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi de Kale’de yer alıyor.

You can visit one of the most frequented places in Ankara on fine weather is Lake Eymir. Lake Eymir which is located in METU grounds is a very popular picnic place. There weren’t a lot of growing plants around the lake before, so the area was afforested with special efforts. You can visit here and bike, paddleboard and engage in aquatic sports, fish and have a picnic.

Güzel havalarda Ankara’nın en uğrak yerlerinden biri olan Eymir Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz. ODTÜ arazisinin içinde yer alan Eymir Gölü oldukça popüler bir piknik yeridir. Önceleri üzerinde pek bir bitki yetişmeyen gölün çevresi özel çabalarla ağaçlandırılmıştır. Burayı ziyaret edip bisiklete binebilir, kürek ve su sporları yapabilir, balık avlayabilir ve piknik yapabilirsiniz.

Lake Tuz, which is located where the Ankara borders meet Konya and Aksaray, meets 40% of the salt needs of Turkey. Lake Tuz which is the second biggest lake in Turkey is a very şmportant place for water birds. Bird species like flamingo, avocet, ruddy shelduck, wild goose and wild duck live here. You can visit Lake Salt which is pink-blue colored, enjoy the view and take pictures.

Ankara sınırlarının Konya ve Aksaray illeriyle çakıştığı noktada yer alan Tuz Gölü, Türkiye’nin tuz ihtiyacının %40’ını karşılamaktadır. Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, su kuşları için önemli bir bölgedir. Flamingo, kılıçgaga, angut, yaban kazları ve yaban ördekleri gibi kuş türleri burada yaşar. Pembe-mavi renklerde olan Tuz Gölü’ne gidip manzaranın tadını çıkarabilir, fotoğraf çekilebilirsiniz.

You can visit the Anatolians Civilizations Museum that is located in the Ankara Castle and see artifacts that belonged to civilizations who lived in Anatolia. Anatolians Civilizations Museum was awarded the Europe Museum of The Year Award on April 19, 1997. The museum that only displayed artifacts from the Hittite Civilization when it was first founded also started to display artifacts that were found in the archaeological excavations of Boğazköy, Alacahöyük, Pazarlı Höyük, Çankırıkapı, Ankara Castle, Etiyokuşu Höyüğü, Karaoğlan Höyüğü, Hacılar Höyük, Bitik Höyük, Alâeddin Hill, Hacı Bayram Mosque and Demircihöyük.

Kale’de yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret edip Anadolu’da yaşamış olan medeniyetlere ait arkeolojik eserleri görebilirsiniz. Anadolu Medeniyetleri Müzesi 19 Nisan 1997 tarihinde Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır. İlk kurulduğu tarihlerde sadece Hitit Uygarlığı’nın kalıntılarını sergileyen müzeye ilerleyen yıllarda Boğazköy kazısından çıkan eserler, Alacahöyük, Pazarlı Höyük, Çankırıkapı, Ankara Kalesi, Etiyokuşu Höyüğü, Karaoğlan Höyüğü, Hacılar Höyük, Bitik Höyük, Alâeddin Tepesi, Hacı Bayram Camii ve Demircihöyük gibi alanlarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda çıkarılan bulgular da sergilenmektedir.

Ankara İngilizce ve Türkçe Tanıtımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ankara’nın nüfusu kaç?
Ankara’nın nüfusu 5.846.533 olarak tahmin edilmektedir.

Ankara’da nereye gidilir?
Ankara’yı ziyaret ettiğinizde Anıtkabir’i Ankara Kalesi’ni, Eymir Gölü’nü, Tuz Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz. Ankara’da gezebileceğiniz yerler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Ankara’nın iklimi nedir?
Ankara karasal iklime sahiptir.

Ankara’nın en ünlü yemeği nedir?
Ankara’nın en ünlü yemeği Ankara tavadır.

Ankara İngilizce ve Türkçe Tanıtımı hakkında öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Cigarettes After Sex – Nothing’s Gonna Hurt You Baby Sözleri Türkçe Çeviri
Elvis Presley – Always On My Mind Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri