Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

Fransa İngilizce ve Türkçe Tanıtımı

Fransa, Batı Avrupa’da bulunan ve zengin tarihi, doğal güzellikleri, kültürü ve mutfağı ile dünyanın en popüler turistik destinasyonlarından biridir. Fransa, Avrupa’nın en eski medeniyetlerinden biri olarak, dünyanın en ünlü sanat ve mimarlık eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Kendine özgü yemekleri, festivalleri ve gezilecek sayısız yeri olan Fransa hakkında İngilizce ve Türkçe birbirinden farklı ilginç bilgiler ve daha detaylı bir tanıtım için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Fransa İngilizce ve Türkçe Genel Bilgi

Fransa Avrupa’nın yüzölçümü bakımından en büyük ülkelerindendir, denizaşırı bölgeleri de dahil yaklaşık olarak 640.679 km² yüzölçümüne sahip olan Fransa’da 67,813,396 (2022) kişilik bir nüfusu bulunmaktadır. Resmi dili Fransızcadır. Para birimi olarak 2002’den beri Euro’dur öncesinde ise Fransız frangı kullanılmaktadır. Fransa, yarı başkanlık sistemiyle yönetilen üniter bir devlettir. Fransa’nın resmi bir dini yoktur laik bir ulustur.

France is one of the largest countries in Europe in terms of land area, with a population of 67,813,396 (2002) and an area of approximately 640,679 square kilometers, including overseas territories. The official language is French. The currency has been euro since 2002, before that the French franc was used. France is a unitary state governed by a semi-presidential system. France has no official religion, it is a secular nation.

”Aşıklar Şehri” olarak bilinen Fransa’nın başkenti Paris, aynı zamanda ülkenin en kalabalık şehridir ve 1 Ocak 2023 itibariyle yaklaşık olarak 12,271,798 kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Paris Avrupa’nın önde gelen sanat, moda, gastronomi, finans ve diplomasi merkezlerinden birisidir. Avrupa ve Fransa’nın en çok yabancı turist ziyareti alan şehri Paris Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali ve Şanzelize Caddesi gibi önemli turistik ziyaret noktalarını bulundurmaktadır.

Paris, the capital city of France, also known as the “City of Love”, is the most populous city in the country, with a population of approximately 12,271,798 as of January 1, 2023. Paris is one of the leading centers of art, fashion, gastronomy, finance and diplomacy in Europe. The city of Paris, which receives the most foreign tourist visits in Europe and France, has important tourist attractions such as Eiffel Tower, the Louvre Museum, the Notre Dame Cathedral, and Champs Elysees Street.

Fransa, kuzeyde Belçika ve Lüksemburg, batıda Atlas Okyanusu ve Biskay Körfezi, güneyde İspanya ve Akdeniz, doğuda İtalya, Almanya ve Belçika ile sınırlarını paylaşmaktadır. Akdeniz kıyısı boyunca Akdeniz iklimi; Atlas okyanus kıyısında okyanusal iklim etkisi altında olan Fransa’da bitki örtüsü bölgeden bölgeye değişmektedir. Akdeniz iklimi bulunan bölgelerde meşe, maki ve kızılçamlar; okyanusal iklimin yer aldığı bölgelerde büyük yapraklı ormanlar bulunmaktadır.

France borders Belgium and Luxembourg to the north, the Atlantic Ocean and the Bay of Biscay to the west, Spain and the Mediterranean Sea to the south, and Italy, Germany, and Belgium to the east. France has a diverse range of climates and vegetation, with a Mediterranean climate along the Mediterranean coast and an oceanic climate along the Atlantic coast. In regions with a Mediterranean climate, there are oak, maquis, and pine forests, while in regions with an oceanic climate, there are broadleaf forests.

Fransa’nın Özel Günleri ve Festivalleri İngilizce ve Türkçe Anlatımı

Fransa, her yıl milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapar ve her ziyaretçiye farklı bir şey sunar. Fransa’nın kültürel çeşitliliği, kutlamalarında da kendini gösterir. Ülke, her yıl birçok özel gün ve festivale ev sahipliği yapar. Bu özel günler ve festivaller, Fransa’nın kültürünü ve tarihini yansıtır ve ziyaretçilere unutulmaz deneyimler sunar.

The country welcomes millions of visitors each year, and each visitor can find something to enjoy. France’s cultural diversity is reflected in its celebrations. The country hosts many special days and festivals each year. These special days and festivals reflect France’s culture and history and offer visitors unforgettable experiences.

Cannes Film Festivali, Mayıs ayında yapılan ve Fransa’nın önde gelen festivallerinden birisidir. İsmini Cannes şehrinden alan bu festivalde dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının katılımı ile gerçekleşir ve Altın Palmiye ödülleri dağıtılır.

One of France’s leading festivals is the Cannes Film Festival, which takes place in May. Named after the city of Cannes, the festival is attended by world famous Hollywood stars and awards the Palme d’Or (Golden Palm).

Fransa’da coşku ile kutlanan bir diğer gün Bastille Günü olarak bilinen 14 Temmuz’dur. Bu gün, Fransız devriminin temelini hazırlayan Bastille baskınının yapıldığı gündür. Askeri geçit töreni, konserler, danslar, havai fişek gösterilerinden oluşan bayram, Fransız halkının birliğini temsil eder.

Another day that is celebrated with enthusiasm in France is July 14th, which is called Bastille Day. This day is the day of the Bastille raid, which laid the foundation for the French Revolution. The Holiday, which consists of a military parade, concerts, dances, and firework shows, represents the unity of French people.

Müziğe önem veren Fransa’nın bir de Müzik Şenliği (Fête de la musique) bulunmaktadır. Müzik Şenliği, yılın en uzun günü olarak bilinen 21 Haziran’da profesyonel ve amatör katılımcılar ile büyük bir coşku ile kutlanır.

France, which attaches importance to music, also has a Music Festival (Fête de la musique). It is celebrated with great enthusiasm with professional and amateur participants on 21 June, which is known as the longest day of the year.

Modanın kalbi Paris’te düzenlenen Paris Moda haftası, ülkenin en çok dikkat çeken etkinliklerinden bir diğeridir. Birçok ünlü marka ve ismin katıldığı bu etkinlik modaya yön verir.

Paris Fashion Week, held in the heart of fashion in Paris, is another of the country’s most eye-catching events. This event, which is attended by famous brands and names, gives direction to fashion.

Fransa’da Gezilecek Yerler İngilizce ve Türkçe Anlatımı

Fransa’nın her köşesinde Tarih ve Sanata rastlamak mümkündür. Tarihine önem veren bu ülkede geçmişten günümüze kadar ayakta kalmış birçok yapı ve eser bulunmaktadır. Yazımızın devamında Fransayı gezerken mutlaka uğramanız gereken yerleri sizler için listeledik.

France is a country rich in history and culture. It is possible to find traces of history and art in every corner of the country. In this article, we have listed the places you should definitely visit while traveling to France.

Fransa’yı ziyaret etmeyi düşünenlerin mutlaka uğrayacağı noktalardan birisi Paris’tir. Eyfel Kulesi, sayısız turistin ilgi noktası haline gelmiştir. İsmini mimarı Gustave Eiffel’den alan bu kulenin, ilk başta geçici olarak yapılması planlanılıyordu ama Eyfel Kulesi zamanla şehrin simgesi halini aldı. Geceleri şehri aydınlatan ışıkları ile başka bir yerde görülmeyecek bir deneyim sunun Eyfel Kulesi, Paris’in “Işıklar Şehri” ünvanını kazanmasında önemli katkıları olmuştur.

Paris is one of the must visit destinations for those who are considering visiting France. The Eiffel Tower has become a point of interest for countless tourists. This tower, named after its architect Gustave Eiffel, was originally planned to be built temporarily, but the tower has become the symbol of the city over time. The Eiffel Tower, which offers an experience that cannot be seen anywhere else with its lights that illuminate the city at night, has made significant contributions to Paris earning the title of “City of Lights”.

Dünyaca ünlü Mona Lisa portresinin bulunduğu ve içerisinde sayısız önemli eser barındıran Louvre Müzesi, Fransa’nın en gözde ziyaret noktalarından birisidir. Eski çağlardan kalma heykeller ve portreler, dünya tarihi hakkında birçok önemli bilgi içerir. Louvre, tarih ve sanat severlerin en sık ziyaret ettiği mekanlardan birisi olup, Fransa’nın en çok turist ağırlayan müzesidir.

The Louvre Museum, home to the world famous Mona Lisa portrait and housing countless important works of art, is one of France’s most popular tourist destinations. Statues and portraits from ancient times contain a lot of important information about world history. It is one of the most frequently visited places by history and art lovers and is France’s museum that welcomes the most tourists.

Görülmeye değer ve ihtişamı ile turistleri büyüleyen bir diğer yapı da Notre Dame Katedrali’dir. İlk Gotik katedrallerden birisi olan bu yapı, Meryem Ana’ya ithafen inşaa edilmiştir. Turistik bir mekan olarak kullanılan Notre Dame, halen günümüzde Roman Katolik kilisesi olarak faaliyet sürdürmektedir.

Another must-see structure that captivates tourists with its splendor is Notre Dame Cathedral. This structure, one of the first Gothic cathedrals, was built in honor of the Virgin Mary. Notre Dame, which is used as a tourist destination, still operates as a Roman Catholic church today.

Champs Elysees Street yani diğer adıyla Şanzelize Caddesi veya Şanzelize Bulvarı adını Yunan mitolojisinde cennet olarak belirtilen Elysion Ovalarından almaktadır. Paris’in en ünlü caddesi olarak gösterilmektedir ve dünyaca ünlü markaların mağazaları bu cadde üzerinde bulunur.

The Champs-Élysées Street, also known as the Champs-Élysées Avenue or the Champs-Élysées Boulevard, is named after the Elysian Fields, which are described as paradise in Greek mythology. It is considered to be Paris’s most famous avenue, and it is home to stores from world renowned brands.

Zafer Takı, Charles de Gualle Meydanı’nın tam ortasında yer alır ve 12 caddeye yol verir, bu caddelerden birisi de Şanzelize caddesidir. 18 Şubat 1806 tarihinde Napolyon Bonapart’ın askerlerine seslenerek bu cadde üzerinde bir Zafer Takı’nın yapılmasını istedikten sonra, bu görevi Fransız Mimar Jean Chalgrin üstlenmiştir. Zafer Takı’nın içerisinde 1.Dünya Savaşında ölen askerler için meçhul askerler mezarı bulunmaktadır.

The Arc de Triomphe is located in the center of the Charles de Gaulle Square and gives way to 12 streets, one of which is the Champs-Élysées. After Napoleon Bonaparte addressed his soldiers on February 18, 1806, asking for an Arc de Triomphe to be built on this avenue, the French architect Jean Chalgrin took on the task. Inside the Arc de Triomphe is the Tomb of the Unknown Soldier for soldiers who died in World War I.

Sen Nehri Fransa’nın ikinci en uzun nehridir. Sen Nehri, hem turistik hem de ticari anlamda Fransa için oldukça önemli bir nehirdir. Nehir, Paris’i ortadan ikiye bölmektedir ve sadece Paris üstünde 37 köprü bulunmaktadır.

The Seine River is the second longest river in France. It is an important river for France, both in terms of tourism and commerce. The river divides Paris in half, and there are 37 bridges over the river in Paris alone.

Çocukluğumuzda hayallerimizi süsleyen çizgi film karakterlerinin canlandığı ve yaşadıkları yer olan Disneyland Paris’in doğusunda Marne-la-Valléé kentinde bulunuyor. Çocuk yetişkin demeden herkesin mutlu vakit geçirebileceği eğlence parkı, Pariste en çok ziyaretçi çeken noktalardan birisidir.

Disneyland Paris, is a theme park located in the town of Marne-la-Vallée, east of Paris. It is a place where the cartoon characters that adorned our dreams in childhood come to life and live. Everyone, regardless of age, can spend a happy time in the amusement park, which is one of the most visited attractions in Paris.

Düzen ve asaletin bir araya geldiği noktalardan birisi de Versay Sarayı’dır. Şimdilerde müze olarak kullanılan sarayda eskiden asiller yaşıyordu. Saray çok büyük olduğundan dolayı sadece küçük bir kısmı ziyaretçiye açıktır. İlk olarak Louis XIII için yapılmış bir avcı evinden ibaret olan bu saray, Louis XIV tarafından daha sonra Paris’in 20 kilometre dışına yaptırılıp Fransa’nın Mahkemelerini ve Yönetimini buraya taşımıştır.

Versailles Palace is one of the places where order and nobility come together. It is now used as a museum, but it was once home to the nobility. The palace is so large that only a small part of it is open to visitors. Originally built as a hunting lodge for Louis XIII, the palace was later built by Louis XIV 20 kilometers outside of Paris and moved the courts and administration of France here.

Fransa’nın Ünlü Yemekleri İngilizce ve Türkçe Anlatımı

Günümüzde sıkça kullandığımız yemek terimleri aslında Fransızcadan türemektedir. Örnek olarak “menü, şef, garson ve gastronomi” kelimelerinin kökeni Fransızcadır.

Many of the cooking terms we use today actually originate from French. For example, the words menu, chef, waiter, and gastronomy all have their roots in French.

Fransız mutfağının başta gelen kahvaltı yiyeceği croissant (kruvasan), sabahları kahvaltılarını kısa tutmayı seven Fransız halkının en önemli lezzetlerindendir.

Croissant, the leading breakfast food of French cuisine, is one of the most important delicacies of the French people who like to keep their breakfasts short in the morning.

Soupe à l’Oignon (Soğan Çorbası), “yoksul yemeği” olarak adlandırılıyor olsa bile Fransa’nın en çok bilinen ve sevilen çorbasıdır.

Soupe à l’Oignon (Onion Soup), even though it is called “poor food”, is the most well-known and loved soup in France.

Bir animasyon filminin ismine de konu olan Ratatouille, ülkenin en değerli sebze yemeklerindendir. Haşlanmış sebzelerden oluşan bu yemek yöresel peynir, otlar ve baharatlarla sevenlerine ikram edilmektedir.

Ratatouille, which is also the subject of an animated film, is one of the country’s most valuable vegetable dishes. This dish, made of boiled vegetables, is served to its fans with local cheese, herbs, and spices.

Fransız halkının vazgeçilmezlerinden olan şarap, ülkenin zengin şarap kültürü sayesinde farklı bölgelerde birbirinden farklı tatlarda şarapları deneyimlemek mümkündür. Fransa en çok şarap üreten ülkelerden birisidir ve aynı zamanda yanında peynir tüketimi oldukça fazladır. Bu yüzden kendisine özgü 45 çeşit farklı peyniri bulunmaktadır, en ünlü peynirlerinden birisi de Rokfor peyniridir.

Wine, which is one of the essentials of the French people, is possible to experience wines with different flavors in different regions thanks to the country’s rich wine culture. France is one of the largest wine-producing countries in the world, and it also has a large consumption of cheese. That is why it has 45 different types of cheeses, and one of its most famous cheeses is Roquefort cheese.

Fransa Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Fransa’nın başkenti neresidir?
Fransa’nın Başkenti Paris Şehridir.

Fransa’nın hangi yemekleri ünlü?
Fransa’nın en ünlü yemekleri Kruvasan, Soğan Çorbası, Ratatouille, Şarapları ve Rokfor peyniridir.

Fransa’nın para birimi nedir?
Fransa’da 2002 yılından beri Euro kullanılmaktadır.

Fransa’nın en ünlü yerleri nerelerdir?
Fransa’nın en ünlü yerleri Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Şanzelize Caddesi, Zafer Takı, Sen Nehri ve Disneyland’dir.

Fransa İngilizce ve Türkçe Tanıtımı hakkında öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Keane – Everybody’s Changing Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Eddie Kendricks – Intimate Friends Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri