Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

Hollanda İngilizce ve Türkçe Tanıtımı

Hollanda, Batı Avrupa’da bulunan bir ülkedir. İngilizce adı “The Netherlands”, kelime anlamı olarak “lower countries” yani alçak ülkeler anlamına gelir. Hollanda, düz topografisi ve düşük rakımı sebebiyle bu ismi almıştır. Hollanda’yı ziyaret etmeyi düşünüyor fakat ne zaman veya neresine gideceğinizi bilmiyorsanız tanıtım yazımız tam size göre! Bu içeriğimiz, hangi şehrinde hangi aktiviteleri yapabileceğinizden hangi yiyecekleri denemeniz gerektiğine kadar bütün detaylarıyla Hollanda’yı tanımanız için hazırlandı. Yel değirmenleri, laleleri, bisikletleri ve peynirleriyle ünlü olan bu ülkeyi tanımak için hem Türkçe hem İngilizce dillerinde hazırladığımız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Hollanda Hakkında İngilizce – Türkçe Genel Bilgiler

The Netherlands is a small country in terms of acreage. It takes 134th place on the list of countries by acreage with 41.528 km2. 40% of its grounds are acquired by filling the sea. 32%of The Netherlands’ grounds is used for agriculture, as it is an agricultural producing country.

Hollanda yüzölçümü bakımından küçük bir ülkedir. 41.528 km2 yüzölçümüyle dünya yüzölçümü sıralamasında 134. sıradadır. Topraklarının %40’ı deniz tabanı doldurularak elde edilmiştir. Bir tarım ülkesi olan Hollanda’nın topraklarının yaklaşık %32’si tarım için kullanılmaktadır.

Amsterdam, which is the capital of The Netherlands, is also its biggest city. The official language is Dutch, but English is also widely spoken. The population is estimated to be 17.306.912. Euro has been the currency since 2002. It is ruled by a constitutional monarchy.

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Ülkenin resmi dili Flemenkçe’dir, fakat İngilizce de yaygın olarak konuşulmaktadır. Nüfusu 17.306.912 olarak tahmin edilmektedir. Para birimi olarak 2002’den beri Euro kullanılmaktadır. Meşruti monarşiyle yönetilmektedir.

The Netherlands is located in Western Europe, in between Germany and Belgium. The Netherlands has moderate maritime climate and gets a lot of rain. Its flora consists of oak, elm, pine, linden trees, tulips and wildflowers.

Hollanda, Kuzeybatı Avrupa’da, Almanya ve Belçika arasında bulunur. Hollanda’da ılıman okyanusal iklim hakimdir ve bol yağış görülür. Bitki örtüsü olarak meşe, karaağaç, çam, ıhlamur ağaçları; lale ve kır çiçekleri yaygın olarak bulunmaktadır.

50% of The Netherlands population has reported to not be part of any religious community. Other than that the most common religions are Protestantism and Catholicism.

Hollanda halkının %52’si herhangi bir dine mensup olmadığını belirtmiştir. Bunun dışında en yaygın dini inançlar Protestanlık ve Katoliklik’tir.

Hollanda’da Özel Günler, Festivaller, Gezilecek Yerler ve Yemekler Türkçe – İngilizce Anlatımı

One of the most famous festivals of The Netherlands that is famous for its tulips is, of course, the Tulip Festival. This festival takes place in Keukenhof Park each year. About 7 million tulips are replanted annually. As part of this festival, the visitors follow the routes called Tulpenroute and Bloumen Route with cars, bicycles or by foot. The Tulip Festival only takes place in April and May and for that reason, tourists swarm The Netherlands each year. The Tulip Festival coincides with another famous festival called The Kings Day Festival.

Laleleriyle ünlü Hollanda’nın en ünlü festivallerinden biri tabii ki Lale Festivali’dir. Bu festival her sene Keukenhof Parkı’nda yapılır. Her yıl yaklaşık 7 milyon lale yeniden ekilir. Bu festival kapsamında, ziyaretçiler Tulpenroute ya da Bloumen Route adlı rotaları araba, bisiklet veya yürüyüşle takip eder. Lale Festivali sadece Nisan ve Mayıs ayları boyunca açıktır ve bu sebeple turistler her sene Hollanda’ya akın eder. Lale Festivali, başka bir ünlü festival olan King’s Day Festivali’yle çakışır.

Another famous festival of The Netherlands, The Kings Day Festival is celebrated on 27th April. Celebrated for the first time in 1885 for Princess Wilhelmina’s birthday as the Queen’s Day, the name of this festival was changed by the first king of the country in 123 years, Willem-Alexander. Named Koningsdag in its original language, the festival celebrations start the night before. Because of the condition of wearing orange, which is the color of the kingdom, the streets turn orange. The streets are filled with carnivals, flea-markets, portraits of the royal family, orange paint and clothes, canoes traveling on the canals, and people dancing and celebrating for the duration of the celebrations.

Hollanda’nın bir diğer ünlü festivali King’s Day, 27 Nisan’da kutlanır. İlk olarak 1885 yılında Prenses Wilhelmina’nın doğum gününü kutlamak için Queen’s Day olarak kutlanan bu festivalin adını, ülkenin 123 yıl sonraki ilk kralı Willem-Alexander değiştirmiştir. Orijinal dilinde adı Koningsdag olan bu festivalin kutlamaları bir gece önceden başlar. Kraliyetin rengi olan turuncu giyme şartı yüzünden bütün sokaklar turuncuya bürünür. Kutlamalar boyunca sokaklar karnavallar, bit pazarları, kraliyet ailesinin portreleri, turuncu boya ve kıyafetler, kanallarda gezen kanolar, dans edip kutlama yapan insanlarla dolar.

One of the most common means of transportation in The Netherlands is the bicycle. If you are going to visit this country that is flat and even, you can think of renting a bicycle. Tourists and locals use this transportation method that is comfortable, environmentally friendly and cheap.

Hollanda’da en yaygın ulaşım yöntemlerinden birisi bisiklettir. Çoğunlukla düz ve engebesiz bir coğrafi yapıya sahip olan bu ülkeyi ziyaret edecekseniz bisiklet kiralamayı düşünebilirsiniz. Hem rahat, hem çevre dostu, hem de ucuz olan bu ulaşım yöntemini yerliler ve turistler çok sık kullanmaktadır.

Even though it’s a small country, The Netherlands is quite rich in terms of architecture, culture and history. If you are interested in history, the city of Delft will be ideal for you. You can travel around in this city easily avoiding crowds as it is not well known by tourists. The city of Delft both has a lot of canals and is filled with historical monuments. The graves of the royal family and other famous Dutch people are located in Oude Kerk (Old Church) and Nieuwe Kerk (New Church). While the Prinsenhof was a monastery built in 1403 in the name of St. Agatha, the Dutch Prince William of Orange lived in this monastery and was assassinated in 1585. The monastery was named Prinsenhof because of that and is open to visitors as a museum. If you are interested in shopping you can visit Maastricht. As a university district, Maastricht has a lively social life and rich shopping opportunities.

Küçük bir ülke olmasına rağmen Hollanda, mimari, kültür ve tarih açısından oldukça zengindir. Eğer tarihle ilgiliyseniz Delft şehri sizin için ideal olacaktır. Turistler tarafından çok iyi bilinmediği için kalabalıklarla uğraşmadan bu küçük şehri rahatlıkla gezebilirsiniz. Delft şehri hem bir kanal şehridir hem de tarihi anıtlarla doludur. Oude Kerk (Eski Kilise) ve Nieuwe Kerk (Yeni Kilise)’de kraliyet ailesi üyelerinin ve başka ünlü Hollandalıların mezarları bulunmaktadır. Prinsenhof (Prens Sarayı), 1403’te St. Agatha adına inşa edilmiş bir manastır iken Hollanda Prensi William Orange bu manastırda yaşamış ve 1585’te suikasta uğramıştır. Bu nedenle Prens Sarayı adını alan yapı, günümüzde müze olarak ziyaretçilere açıktır. Eğer alışveriş ilginizi çekiyorsa Maastricht’i ziyaret edebilirsiniz. Bir üniversite şehri olan Maastricht, canlı bir sosyal hayata ve geniş alışveriş olanaklarına sahip.

Even though The Netherlands is unlike other European countries that are famous for their cuisine, it also has its unique delicacies. The Netherlands succeeded in attracting attention with its unique cheeses. One of these cheeses, Gouda, gets its name from a small town in Amsterdam. The Netherlands does almost half of the production worldwide of this cheese. After the cheese you can try a delicacy specific to The Netherlands, Broodje Haring, which is a cold haring sandwich. Other than those, the Dutch liquor Genever is great for both tasting and buying as a present for your loved ones.

Başka Avrupa ülkeleri gibi yemekleriyle ünlü olmasa da Hollanda’nın da kendine özgü lezzetleri vardır. Hollanda kendine has peynirleriyle dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Bu peynirlerden biri olan Gouda, adını Amsterdam’ın küçük bir kasabasından alır. Hollanda bu peynirin dünya üzerindeki üretiminin neredeyse yarısını yapmaktadır. Peynirden sonra Hollanda’ya özgü bir lezzet olan Broodje Haring, yani soğuk Ringa balığı sandviçi deneyebilirsiniz. Bunların haricinde Jenever adlı Hollanda likörü, hem oradayken tadına bakmak hem de sevdiklerinize hediye olarak getirmek için oldukça iyi bir seçenek.

Possibly the thing The Netherlands is most famous for is its nightlife. Especially in the capital Amsterdam, there are a lot of night clubs and parties. The most famous DJs of EDM music, which is quite popular in The Netherlands, give concerts quite frequently. If you are also a fan of EDM music, you should definitely include Amsterdam in your bucket list.

Hollanda’nın belki de en ünlü olduğu konu gece hayatıdır. Özellikle başkenti olan Amsterdam’da çok sayıda gece kulübü ve partiler bulunmaktadır. Ülkede oldukça popüler olan EDM müziğinin en sevilen DJ’leri sık sık konserler vermektedir. Eğer siz de EDM müziği hayranıysanız seyahat listenizde mutlaka Amsterdam’a yer vermelisiniz.

Hollanda İngilizce ve Türkçe Tanıtımı İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Hollanda’nın başkenti nedir?
Hollanda’nın başkenti Amsterdam şehridir.

Hollanda’da hangi festivaller ünlü?
Hollanda’nın en ünlü iki festivali Lale Festivali ve Kings Day’dir.

Hollanda’nın para birimi nedir?
Hollanda’da 2002 yılından beri Euro kullanılmaktadır.

Hollanda’da nereler gezilmelidir?
Hollanda’da Amsterdam, Delft ve Maastrich şehirleri görülmeye değer yerlerdir.

Hollanda İngilizce ve Türkçe Tanıtımı ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Ryan Gosling – Push Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Suzanna Son – Crocodile Tears Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri