Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İhracat Odaklı Şirketler İçin İngilizcenin Önemi

Küreselleşmenin bir sonucu olarak çok uluslu şirketler, uluslararası iş iletişiminde ortak dil kullanımının öneminin farkına varmışlardır. Günümüzde uluslararası pazarda herkes tarafından benimsenmiş ve yaygın kullanılan dil İngilizcedir. HBR tarafından belirtildiği üzere, insanlık tarihinin en hızlı yayılan dili olan İngilizce, dünya çapında yaklaşık 1.75 milyar insan tarafından konuşulmakta ve küresel iş dili olarak kabul edilmektedir. Özellikle günümüzde, gittikçe daha fazla sayıda çok uluslu şirketler, —Airbus, Samsung, Renault, SAP, Daimler-Chrysler, Fast Retailing, Nokia, Technicolor, Microsoft in Beijing—İngilizceyi ortak kurumsal dil olarak benimsemektedir. (The Importance of Learning English in This Global Era) Dolayısıyla, özellikle ihracat yapan şirketler için temelde; doğrudan iletişim kurmak ve uluslararası rekabeti sağlamak için İngilizce dil yeterliliği oldukça önemli etkiye sahiptir.

İngilizcenin birçok şirket tarafından iş dili olarak kabul edilmesi ile birlikte, farklı dil engelleri aşılarak sağlıklı iletişim kurabilmek, uluslararası ticaretin devamlılığı ve birbirine bağlı küresel ekonomiler arasında karşılıklı bağ oluşturmak mümkün olmuştur. Özellikle farklı coğrafyalardaki müşteriler, tedarikçiler ve uluslararası ekonomide rol alan kurumlar, İngilizcenin yaygın kullanımı ile, dil ile alakalı oluşabilecek iletişim bariyerlerini ortadan kaldırarak uluslararası operasyonların stabil ve dengeli olmasını sağlayabilirler. Böylelikle, bu şirketler dil farklılıkları sebebiyle ortaya çıkan belirsizlik durumunu ortadan kaldırdıkları gibi ve müşterilerin ihtiyaçlarını doğru analiz edip güven ortamı oluşturarak ticaretin daha sağlıklı yürütülebilmesini sağlarlar. Dolayısıyla, İngilizcenin uluslararası alanda ortak iş dili olarak benimsenmesi özellikle ihracat odaklı şirketler sağlıklı iletişim sağlamak amacıyla çalışanların İngilizcenin yeterlilik düzeylerini önemsemektedir.

İhracat odaklı şirketler için İngilizce, aynı zamanda kurumların uluslararası alanda rekabeti sürdürebilmeleri açısından önem arz etmektedir. Kurumlar, İngilizce dil yeterliliği sayesinde diğer pazarlara kolaylıkla erişim sağlayabilir, doğru pazar analizi yapabilir ve böylelikle global ekonomideki varlıklarını devam ettirebilirler. Aksi takdirde, yalnızca kendilerini yerel dilleri ile sınırlandıklarında, uluslararası pazara hitap edemedikleri gibi farklı ülkelerden müşteriler kazanarak küresel alanda büyüme şanslarını da düşürmüş olurlar. BBC’s Capital tarafından da belirtildiği üzere, iş ortaklıkları artık bölgesel değil, global olarak organize edilmektedir. Kurumlar, farklı coğrafyalar üzerinde işbirlikleri kurmanın daha verimli olabileceğini ve İngilizce kullanımının bu anlamda etkili olacağını düşünmektedirler. İhracat odaklı şirketlerin genişleme politikaları yürütebilmeleri ve uluslararası pazarlarda sürdürülebilirlik sağlamaları için kurum içerisindeki İngilizce yeterlilik seviyeleri önem taşır.

Uluslararası alanda faaliyet gösteren birçok kurum, çalışanlarının İngilizce becerilerine katkı sağlamak amacıyla yabancı dil eğitim yatırımlarını arttırmışlardır. Online İngilizce eğitim hizmetleri sunan EnglishCentral, iş insanları için özellikle İş İngilizcesi alanında sağlamış olduğu zengin video kütüphanesi, kursları, kelime ve telaffuz listeleri ve 7/24 & birebir özel dersler ile İngilizce gelişiminize katkı sağlayacaktır. Siz de EnglishCentral ile İngilizce öğrenme deneyimi için bize ulaşabilir ve daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Kurum çalışanlarınızın İngilizce konuşma pratiği yapma ve yabancı dil öğrenme becerilerini geliştirmeye yönelik sunduğumuz fırsatlarla ilgili detaylı görüşme sağlamak isterseniz EnglishCentral Kurumsal ile iletişime geçebilirsiniz.

Rolling Stones – Paint it Black Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Megadeth – Poison Was The Cure Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri