Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Ağırlıklı Eğitim Veren Liseler

Türkiye’de yabancı dilde eğitim veren liselerin adı sürekli değişti. Ancak bu liseler birçok öğrencinin tercih listelerinde yer almaya devam etti. Sizler için İngilizce ağırlıklı eğitim veren ve yabancı dillerde eğitim veren liseleri sıraladık.

Robert Koleji

İstanbulda olan ve diğer adıyla İstanbul Amerikan Robert Koleji olan bu lise İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde derslerini vermektedir. Bunun yanı sıra öğrencilerine öğrenmeleri için seçebilecekleri ikinci dil seçenekleri olarak Almanca ve Fransızca’yı da bünyesinde barındırmaktadır.

Üsküdar Amerikan Lisesi

Eğitim dili hem İngilizce hem Türkçe olan lise, dünyanın her yerine göndermek için en iyi öğrencileri yetiştirme çabasıyla biliniyor. İngilizce ve Türkçe olarak iki anadilde ders vermesinin yanı sıra öğrencilerine öğrenmeleri için oldukça geniş bir skalada ikinci yabancı dil eğitimi sunuyor. Bu yabancı diller arasında Fransızca, Almanca ve İspanyolca bulunmaktadır.

Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi

Derslerini Türkçe dışında Almanca ve İngilizce olarak veren Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi İstanbul’daki en iyi yabancı dilde eğitim veren liselerinden birisidir. İsminde erkek lisesi ünvanını taşısa da karma eğitim verdiği bilinen lise, ikinci yabancı dil olarak Fransızca’yı da seçmeli dersleri arasında barındırıyor. Hem konumu hem de bünyesinde barındırdığı tanınmış öğretmenler sayesinde Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi, tercih listelerine girmeyi hak ediyor.

Kadıköy Anadolu Lisesi

Ders verdiği dil uzun bir süredir Türkçe olsa da Kadıköy Anadolu Lisesi’ni bu listeye koyan özelliği, oldukça geniş kapsamlı bir şekilde vermiş oldukları hazırlık sınıfları. Öğrenciler liseye başlamadan önce hazırlık sınıflarında İngilizcelerini geliştiriyorlar. Bunun yanında seçmeli ders olarak verdiği yabancı dillerle öğrencilerinin mezun olmadan önce en az bir yabancı dil konuşabildiklerinden emin oluyor.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Eğitim dili Türkçe olsa da Almanya ile işbirliği içerisinde olan Anadolu Lisesi, yabancı dil eğitimlerine özellikle de Almanca eğitimine oldukça önem veriyor. Öğrencilerini diğer öğrencilerden bir adım öteye taşıma amacıyla lise eğitimleri süresince Almanya’ya gezi düzenleyen lise, hem öğrencilerinin Almancalarını pratikle pekiştirmelerine olanak tanıyor hem de Almanya’da yüksek lisans olanağı sağlıyor.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

İngilizce hazırlık eğitimini zorunlu koşan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, öğrencilerinin İngilizce ve yabancı dil eğitimine büyük önem veriyor. Hazırlık okumak zorunlu olduğu için eğitim süresi beş sene olan Anadolu Lisesi, öğrencilerine İngilizcenin yanı sıra Almanca dersleri de veriyor.

Gazi Anadolu Lisesi

Ankara’da yer alan Gazi Anadolu Lisesi, öğrencilerinin İngilizce öğrenimlerine büyük önem veriyor. Öğrencilerine ileri düzeyde İngilizce öğrenme imkanı tanıyan Anadolu Lisesi, Türkiye’nin ileri gelen Anadolu liselerinin arasında baş sıralarda yer almaktadır.

TED Koleji

Türkiye’nin ilk vakıf okullarından birisi olan TED Koleji, günümüze kadar öğrencilerini hayatlarında başarıya giden yola yönlendirmesiyle bilinmektedir. Sunduğu imkanlar arasında ileri düzeyde yabancı dil öğrenimi ve ileri düzeyde İngilizce dersleri de olan TED Koleji eğer ikinci yabancı dil eğitimine önem veriyorsanız mutlaka düşünmeniz gereken bir okuldur.

Arel Anadolu Lisesi

İngilizce eğitime fazlasıyla önem veren Arel Anadolu Lisesi, öğrencilerine lise eğitimine başlamadan önce hazırlık sınıfında okuma imkanı sunuyor. Dokuzuncu sınıftan itibaren matematik ve fen derslerini İngilizce olarak gösteren Anadolu Lisesi öğrencilerinin hem yabancı dil gelişimine hem de lise hayatlarındaki başarısına oldukça önem vermesiyle biliniyor.

Pierre Loti Fransız Lisesi

İstanbul’da bulunan Pierre Loti Fransız Lisesi ve bünyesinde bulunan diğer eğitim okulları, anaokulundan liseye kadar yabancı dilde eğitim vermesiyle adını duyurmuştur. İçeriğimiz İngilizce eğitim ağırlıklı liseleri içerse de anaokul gibi küçük bir yaştan itibaren yabancı bir dilde eğitim veren bir liseyi listeye dahil etmek istedik.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi

Eğitim dili Fransızca olsa da İngilizce derslerine çok büyük önem ve ağırlık veren Notre Dame de Sion Fransız Lisesi İstanbul’da bulunmaktadır. Eğitim süresi bir sene hazırlık dahil olmak üzere toplamda beş yıllıktır. İngilizcelerinin yanı sıra Fransızcalarını da geliştirmek ve çift yabancı dil konuşarak mezun olmak isteyen öğrencilerin mutlaka göz atması gereken okulların arasında yer alır.

İngilizce Ağırlıklı Eğitim Veren Liseler Hakkında Sıkça Sorular

Yabancı dil ağırlıklı lise ne demek?

En az bir sene yabancı dil eğitimi veren liselere yabancı dil ağırlıklı liseler denmektedir.

YDA Lise ne demek?

YDA Lisenin açılımı Yabancı Dil Ağırlıklı Lisedir.

Yabancı dil ağırlıklı liseler hangi dil derslerini verir?

Genellikle yabancı dil ağırlıklı lise denildiği zaman akıllara İngilizce ders veren okullar gelse de Fransızca, Almanca ve İspanyolca da yabancı dil ağırlıklı liselerin odağındadır.

İngilizce Ağırlıklı Eğitim Veren Liseler ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

İngilizce Saatler ve Okunuşları
İngilizce ‘de Takılar (-s, -es, -ies, -es, -ing) ve Örnek Kullanımları İngilizcede Takılar (-s, -es, -ies, -ed, -ing) ve Örnek Kullanımları