Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Altyazılı Film ve Dizi İzlemenin Faydaları

Özellikle İngilizce eğitimde çoğu kişi İngilizce’yi altyazılı film veya dizi izleyerek öğrendiğini belirtir. Buna bağlı olarak da çoğu kişi ingilizce becerisini geliştirmede film ve dizi izlemenin ne kadar etkili olduğunu merak etmektedir. Dizi ve filmler bize olayları hızlı ve akışkan bir şekilde vermesinin yanı sıra görsel anlamda da bize bir zevk alanı oluşturur. Çoğu uzman da bundan dolayı kişilerin bir öğrenim sırasında eğlendikleri aktivitelerin gerçekleştirilmesinin öğrenimi hızlandırdığını belirtmiştir. İngilizce becerisini geliştirmede dizi ve film izlemenin önemli bir yer kapladığını söyleyebiliriz. Dizi ve filmleri Türkçe dublaj yerine İngilizce altyazılı bir şekilde izlemek, kişinin kelimeleri onların anlamları ile bağdaştırmasında etkili olmaktadır. Ancak şunu dememiz gerekiyor ki film ve dizileri İngilizce altyazılı izlemek İngilizce becerisini geliştiriyor olsa da temelden bir öğrenim kazanmamızda tamamen etkili olmayacaktır. Bu içeriğimizde sizler için İngilizce altyazılı film ve dizilerin İngilizce öğrenmede ve becerisini geliştirmede olan faydalarını inceledik.

Dizi İzlemek İngilizceyi Geliştirir mi?

Günümüz eğlence sektörünün önemli bir kısmını oluşturan diziler bize farklı dünyaların farklı hayatlarını tanıtmaktadır. Tıpkı filmler gibi diziler de farklı kültürlerin izlerini taşırlar. Buna ek olarak dil öğrenen çoğu kişi İngilizce altyazılı dizi izlemenin faydalarından da bahsetmiştir. Bu konuda İngilizce altyazılı dizi izlemek hem kültürel olarak birini geliştirirken hem de dil açısından da geliştirecektir. İngilizce altyazılı dizi izlemenin faydalarından başka biri ise dizilerde ilerleyen ve filmlere nazaran daha uzun olan hikaye kişiye hem daha uzun soluklu bir tecrübe hem de yeni bölüm çıkmasından dolayı tekrarlayıcı bir nitelik taşımaktadır.

Neden İngilizce Altyazılı Film İzlemeliyiz?

Uzun süredir bir eğlence aracı olarak görülen filmler İngilizce becerisini geliştirme konusunda önemli bir yer tutmaktadır. İngilizce altyazılı film izlemenin faydalarından biri de sürükleyici ve kısa soluklu olan filmlerin sahip olduğu bu yoğunluk kişinin izlediği filme daha çok odaklanmasını ve ne anlatıldığına daha çok dikkat etmesine sebep oluyor. Tıpkı çoğu dizi gibi de, filmler türü farketmeksizin gündelik hayattaki dili kullandığı için kişinin gelişimi konusunda iyi bir yere sahiptir. Özellikle filmler kişilerde farkındalığı arttırır ve İngilizcedeki cümle kullanımları konusunda bir aşinalık yaratır.

Türkçe Altyazılı mı, İngilizce Altyazılı mı?

İngilizce film ve dizi izlerken Türkçe altyazı kullanımı ileriye dönük olarak çok fazla önerilmez. Buna ek olarak Türkçe altyazılı izlenen film ve dizilerde çeviride farklılıklar ve hatalar da olabileceği için kişi dil geliştirmede yanlış bir öğrenim sağlayabilir. İngilizce film ve dizi izlemenin ingilizce faydalarından bir başkası ise de Türkçe altyazıda kelimelerin konulan anlamına odaklanıp İngilizce düşünmeyi bırakırken, İngilizce altyazılı izlediğimiz zaman kelimelerin okunuşları, telaffuzları ve asıl anlamına odaklanırsınız.

İngilizce Filmi İngilizce Altyazılı İzlemek

İngilizce öğrenirken dizi ve film izlemek, ingilizce becerisini geliştirmede etkili bir yöntem olduğundan bahsettik. Peki, bu etkili yollardan biri olan filmler, İngilizce altyazılı izlendiği zaman nasıl bir etkiye sahip oluyor? Yazımızda bahsettiğimiz gibi filmlerin sürükleyici olması bu noktada etkili oluyor. İngilizce bir filmi İngilizce altyazı ile takip eden bir kişi kendini filmin içine kaptırıyor ve akışla birlikte kelimelerin okunuşları ve telaffuzlarını eğlenirken öğrenmiş oluyor. İngilizce film ve dizi izlemenin İngilizceye faydaları bunlarla da bitmiyor elbette.

Altyazılı Film İzleme Alışkanlığı Kazanmak İstiyorsanız;

Peki İngilizce film ve dizi izlemenin İngilizceye bu kadar faydası varsa, İngilizce öğrenirken dizi ve film izleme alışkanlığını nasıl kazanabiliriz ve nelere dikkat etmeliyiz?

İngilizce altyazılı dizi veya film izlerken, izlediğimiz dizi veya film bizim ilgimizi çeken bir konuda olmalı. İzlediğiniz dizi veya filmi sevmeniz durumunda karakterlerin sözlerini, neler dediklerini daha rahat kavrayabilir, onların telaffuzlarını ve mimiklerine daha dikkatli bakabilirsiniz.

İzlediğiniz dizi veya film İngilizcenin başka bir ağız yapısına ait olabilir. İngilizce öğrenirken dizi ve film izleme yolunda ilk başlarda, seçtiğiniz dizi veya filmin anlaşılır ve açık bir İngilizceye sahip olmasına dikkat ediniz.

Sanılanın aksine altyazılı dizi veya film izlemek sadece altyazıları takip etmekten geçmez. Gözünüz ve kulağınız birlikte çalışmalıdır. Duyduğunuz kelimelerin sahnesini gördükten sonra altyazısını kontrol edebilirsiniz. İlk başlarda zor gelecek bu yöntem sonralarda kelimelerin kulağınıza aşina olması ile birlikte artık altyazıya ihtiyaç olmadan izleyebileceğiniz bir eğlenceye dönüşecektir.

İngilizce Altyazılı Film ve Dizi İzlemenin Faydaları Hakkında Sık Sorulan Sorular

Sadece film izleyerek İngilizce öğrenilir mi?
Sadece film ve dizi izleyerek ingilizce öğrenmek tamamiyle yeterli değildir. Dizi ve filmler İngilizce öğrenimine yardımcı olsa da temel bilgileri öğretmezler. Ancak İngilizce becerisini geliştirmede dizi ve filmlerin kullanılması etkili bir yoldur.

İngilizce öğrenmek için altyazılı mı altyazısız mı?
Bu adım adım gitmeniz gereken bir yoldur. İngilizce film ve dizi izlemenin İngilizceye birçok faydası bulunmaktadır. Ancak İngilizce seviyesi düşük olan biri için direkt altyazısız olarak izlemeye başlamak verim sağlamayacaktır. Onun yerine adım adım önce altyazılı sonra da altyazısız ilerlemek mantıklı olacaktır.

İngilizce öğrenirken hangi türde dizi veya film seçilmelidir?
İngilizce öğrenirken izlediğiniz dizi ve filmlerin kesin bir türü olmasına gerek yoktur. İlgi alanlarınıza ve hoşunuza giden türlere göre seçmeniz dil öğrenme konusundaki yolculuğunuzu kolaylaştıracaktır.

İngilizce becerisini geliştirmede dizi mi daha iyidir film mi?
İngilizce becerisini geliştirirken hem dizi hem de film iyi bir yol olabilir. Bu ikisi arasında net bir karşılaştırma yapamayız. Her ikisi de kendi alanlarında farklı etkilere sahiptir. Bizim önerimiz her ikisini de gözden geçirmenizdir.

İngilizce Altyazılı Film ve Dizi İzlemenin Faydaları konusu ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Alan Walker – On My Way Sözleri Türkçe Çeviri
Aaron Smith – Dancin’ Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri