Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Biyografi Nasıl Yazılır?

İngilizce Biyografi nasıl yazılır? İngilizce Hayat Hikayesi nedir? İngilizce Biyografi yazarken neye dikkat edilmelidir? Bu soruların cevaplarına ve İngilizce Biyografi Yazımı ile ilgili diğer çeşitli detayları sizler için hazırladık ve derledik.

İngilizce Biyografi Nedir?

İngilizce Biyografi, bir kişinin hayatından gerçek olayların İngilizce anlatıldığı hayat hikayesi yazılarıdır. Kişinin biyografisini (hayatını) kendisi yazması durumunda bu İngilizce otobiyografi haline gelirken başkasının yazması ile İngilizce Biyografi olarak adlandırılır.

İngilizce Biyografileri Çevirmek

İngilizce Biyografiler gerçek olaylara dayanan yazılar oldukları için İngilizce Biyografileri Çevirmek hassas bir iştir. Cümleleri olduğu gibi çevirmek, yazarın düşüncelerini değiştiremeyeceği gibi İngilizce Biyografi içinde yer alan gerçek olayları da etkilemez.

İngilizce Biyografi Bulmak

İngilizce Biyografilere İngilizce kitapların bulunduğu kütüphanelerden ulaşılabilir. Bunun dışında daha sadeleştirilmiş İngilizce Biyografileri internet üzerinden bulmak da mümkündür. İngilizce Biyografiler için İngilizce Biyografi Örneği ve Atatürk’ün Biyografisi içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

İngilizce Biyografi Yazılırken Dikkat Edilecekler

İngilizce Biyografi yazılırken dikkat edilmesi gereken adımlar ve unsurlar vardır. Bu unsurlar şu şekilde sıralanabilir;

İzin Almak (Asking for Permission): Biyografisini yazacağınız kişiden izin almak, kişinin özel hayatını ihlal etmiş olmamak açısından önemlidir.
Araştırma Yapmak (Doing Research): İzin sonrasında kişi ile yapılacak röportajlar ve başka kaynaklar aracılığıyla elde edilecek bilgiler İngilizce Biyografilerin temelidir.
Girişi Metnini Oluşturmak: Giriş Metni genel olarak neden bu İngilizce Biyografinin yazıldığından biyografide nasıl bir yol izleneceği ve ne anlatılacağından bahsetmektedir.
Zaman Çizelgesi Belirlemek: Bu hem İngilizce Biyografinin yazım sürecini kolaylaştırırken hem de eserin son halinin okuyucuya mantık çerçevesi içinde sunulmasına yardımcı olur.
Düşünceleri Dahil Etmek: İngilizce Biyografiler her ne kadar gerçek odaklı yazılar olsalar da yazarın düşüncelerini içermesi okuyucunun bu kişinin biyografisinin neden yazıldığını anlamasına yardımcı olur.

İngilizce Biyografi Örneği

Thomas Edison was born in 1847 in Ohio in the United States. He started school at the age of eight, but he hated it because on his first day the teacher called him stupid. After that, he stayed at home a lot of the time and had lessons from his mother. He also read a lot of science books at home. He went back to school sometimes, but he never liked it very much. He left school forever at the age of twelve and got a job with a newsagent. He began inventing things at the age of nineteen. In 1877 he invented the phonograph, a sort of very early CD player! Two years later, he made the world’s first electric light bulb and New York became the first city to have electric lights.

Thomas Edison 1847’de Birleşmiş Milletlerde doğdu. Sekiz yaşında okula başladı ama öğretmeni ona ilk gün aptal dediği için okuldan nefret etti. Ondan sonra çoğu zaman evde kaldı ve annesinden dersler aldı. Aynı zamanda evde birçok bilim kitabı okudu. Bazen okula geri gitti ama hiçbir zaman bundan çok hoşlanmadı. 12 yaşında okulu bıraktı ve bir gazeteciyle iş buldu. 19 yaşında bir şeyler icat etmeye başladı. 1877’de bir çeşit ilkel CD oynatıcı fonografı icat etti! İki yıl sonra dünyanın ilk elektrikli ampulünü yaptı ve New York elektrikli ışıklara sahip ilk şehir haline geldi.

İngilizce Biyografi Hakkında Sık Sorulan Sorular

İngilizce Hayat Hikayesi Nasıl Yazılır?

İngilizce Hayat Hikayesi yani İngilizce Biyografi yazabilmek için takip edilmesi gereken bazı adımlar vardır. İngilizce Hayat Hikayesi yazmak için öncelikle hakkında yazacağınız kişinin hayatına sadık kalmanız gerekmektedir.

İngilizce Biyografi Kuralları Nelerdir?

İngilizce Biyografi yazabilmek için takip etmeniz gereken adımlardan bazıları: izin almak, zaman çizelgesi oluşturmak, araştırma yapmak ve giriş metnini oluşturmaktır.

İngilizce Kendi Hayat Hikayemi Nasıl Yazarım?

İngilizce kendi hayat hikayenizi yazmak için önce bir zaman çizelgesi oluşturmak gerekmektedir. İngilizce kendi hayat hikayenizi yazmak İngilizce Otobiyografi yazmak anlamına gelmektedir.

İngilizce Hayat Hikayesi Ne Demek?

İngilizce Hayat Hikayesi “Life Story” demektir.

İngilizce Biyografi Nasıl Yazılır? konusu ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

İngilizce Makale (Essay) Nasıl Yazılır? Essay Kalıpları Nelerdir?
İngilizce Kek Tarifi Örnekleri İngilizce Kek Tarifi Örnekleri