Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Burçlar: Burçların İngilizcesi ve Türkçe Anlamları

Burçların İngilizcesi Nedir? Burç Gruplarının İngilizcesi Nedir? Bu ve benzeri sorular İngilizce burçları öğrenmek isteyen kişiler tarafından soruluyor. Soruların cevaplarını öğrenmek isteyenler için kısa bir kılavuz hazırladık.

BurçlarTürkçesiOkunuşuSeslendirme
AriesKoçEriys
TaurusBoğaTorıs
GeminiİkizlerCeminay
CancerYengeçKensır
LeoAslanLiyo
VirgoBaşakVörgo
LibraTeraziLiybra
ScorpioAkrepSıkorpiyo
SagittariusYaySaciteriyıs
CapricornOğlakKeprıkorn
AquariusKovaAkuğeriyus
PiscesBalıkPaysiys

Burçların İngilizce İsimleri

Koç burcu İngilizcede Aries olarak tanımlanır.
Boğa burcu İngilizcede Taurus olarak tanımlanır.
İkizler burcu İngilizcede Gemini olarak tanımlanır.
Yengeç burcu İngilizcede Cancer olarak tanımlanır.
Aslan burcu İngilizcede Leo olarak tanımlanır.
Başak burcu İngilizcede Virgo olarak tanımlanır.
Terazi burcu İngilizcede Libra olarak tanımlanır.
Akrep burcu İngilizcede Scorpio olarak tanımlanır.
Yay burcu İngilizcede Sagittarius olarak tanımlanır.
Oğlak burcu İngilizcede Capricorn olarak tanımlanır.
Kova burcu İngilizcede Aquarius olarak tanımlanır.
Balık burcu İngilizcede Pisces olarak tanımlanır.

Burç Grupları ve İngilizceleri (Zodiac Groups)

Burçlar dört farklı gruba ayrılır: Ateş, su, toprak ve hava (fire, water, earth, and air). Her grubun içerisinde üç burç bulunur.

Hangi Burç Hangi Grupta Yer Alır?

Ateş burçları: Koç, Aslan ve Yay
Su burçları: Yengeç, Akrep ve Balık
Toprak burçları: Boğa, Başak ve Oğlak
Hava burçları: İkizler, Terazi ve Kova
Fire signs: Aries, Leo, and Sagittarius
Water signs: Cancer, Scorpio, and Pisces
Earth signs: Taurus, Virgo, and Capricorn
Air signs: Gemini, Libra, and Aquarius

İngilizce Burç Gruplarının Özellikleri

Ateş burçlarının özellikleri: Enerjik, tutkulu, sabırsız, aceleci, yıkıcı, meraklı, hırslı, güçlü, bağımsız, yaratıcı, azimli ve özgüvenli.
Characteristics of fire signs: Energetic, passionate, impatient, impetuous, destructive, enthusiastic, ambitious, strong, independent, creative, determined, and self-confident.

Su burcunun özellikleri: Hassas, içine kapanık, duygusal, sezgili, çok anlayışlı, yaratıcı. Ancak, gerçeklik algısından yoksun ki bu onları sıklıkla tutarsız ve karamsar bir hale çevirir.
Characteristics of water signs: Sensitive, reserved, emotional, intuitive, very empathetic, creative. However, they lack the sense of reality which makes them often unstable and moody.

Toprak burçlarının özellikleri: Becerikli, kararlı, inatçı, güvenliğe önem verir (ekonomik ve duygusal), çalışkan, güvenilir, ısrarcı, sabırlı ve pragmatik. Ayrıca kalbini değil aklını dinler.
Characteristics of earth signs: Practical, stable, stubborn, values security (economic and emotional), hardworking, reliable, persistent, patient, and pragmatic. Also, they follow their mind, not their heart.

Hava burçlarının özellikleri: Çok meraklı, zeki, iletişim becerisi yüksek, sosyal, konuşkan, arkadaş canlısı, sadık, adil ama tutarsız.
Characteristics of air signs: Very curious, intelligent, great communication skills, social, talkative and friendly, loyal, fair, but capricious.

İngilizce Burçlar ve Genel Özellikleri (Horoscopes and General Traits)

Koç: Cesur, azimli, özgüvenli, iyimser ve dürüst. Ama aynı zamanda sabırsız ve fevri. Burcu koç olanların doğuştan lider olduğu söylenebilir.
Aries: Courageous, determined, confident, optimistic, honest. But also, impatient, and impulsive. It can be said that Aries are natural born leaders.

Boğa: Güvenilir, sabırlı, becerikli ve sorumluluk sahibi. Ama aynı zamanda inatçı ve sahiplenici. Boğa burcu iseniz, parayla aranızın iyi olması çok muhtemeldir.
Taurus: Reliable, patient, practical, and responsible. But also, stubborn, and possessive. If you are a Taurus it is very likely that you are good with money.

İkizler: Nazik, sevecen, meraklı ve uyumlu. Ama aynı zamanda gergin ve istikrarsız. İkizlerin zekaları için ödül kazanma olasılığı en yüksek burç olduğu iddia ediliyor.
Gemini: Gentle, affectionate, curious, and adaptable. But also, nervous, and inconsistent. It is claimed that Geminis are the sign most likely to win prizes for their intelligence.

Yengeç: İstikrarlı, sadık, duygusal ve sempatik. Ama aynı zamanda karamsar ve şüpheci. Yengeç burcu olanların yönetici gezegeni Ay’dır.
Cancer: Tenacious, loyal, emotional, and sympathetic. But also, pessimistic, and suspicious. Cancers are ruled by the moon.

Aslan: Yaratıcı, tutkulu, cömert ve neşeli. Ama aynı zamanda inatçı ve tembel. Aslanlar, çok ikna edici oldukları için genellikle başarılı kariyerlere sahiptir.
Leo: Creative, passionate, generous, and cheerful. But also, stubborn, and lazy. Leos generally have successful careers as they are very convincing.

Başak: Sadık, analitik, kibar, çalışkan ve becerikli. Ama aynı zamanda utangaç ve eleştirisel. Başaklar sınıfının en iyisi olma eğilimindedir.
Virgo: Loyal, analytical, kind, hardworking, practical. But also, shy and critical. Virgos tend to be best in class.

Terazi: İşbirlikçi, diplomatic, kibar, adil ve sosyal. Ama aynı zamanda kararsız ve kindar. Aşk gezegeni (Venüs) Terazi burcunu yönetir.
Libra: Cooperative, diplomatic, gracious, fair-minded, social. But also, indecisive and can carry a grudge. The planet of love (Venus) governs Libra.

Akrep: İş bilen, güçlü, cesur ve tutkulu. Ama aynı zamanda kıskanç ve manipülatif. Akrep burçları çok iyi dostluk kurar.
Scorpio: Resourceful, powerful, brave and passionate. But also, jealous and manipulative. Scorpios are very good friends.

Yay: Cömert ve idealist. Ama aynı zamanda çok sabırsız. Yay burçları keşfetmeyi ve dünyayı gezmeyi çok sever.
Sagittarius: Generous, idealistic, great sense of humor. But also, very impatient. Sagittarius love exploring and wandering the world.

Oğlak: Sorumluluk sahibi, disiplinli ve kendine hakim. Ama aynı zamanda, çok bilmiş ve affetmez. Bu burca sahip kişiler hayat doludur ve uzun süre çok genç görünürler.
Capricorn: Responsible, disciplined, and self-controlled. But also, know-it-all, and unforgiving. People with this sign are full of life and look very young for a long time.

Kova: Yenilikçi, bağımsız ve insancıl. Ama aynı zamanda, uzlaşmaz ve soğuk. Kova burçlu insanlar soğuk ellere ve ayaklara sahip olma eğilimindedir.
Aquarius: Progressive, independent, humanitarian. But also, uncompromising, and aloof. Aquarius people tend to have cold hands and feet.

Balık: Şefkatli, sanatsal, sezgisel, bilge ve müziksever. Ama aynı zamanda, kaygılı ve gerçeklerden kaçan. Balık burcunun yönetici gezegeni Neptün.
Pisces: Compassionate, artistic, intuitive, wise, musical. But also, anxious and escapist. Pisces is governed by Neptune.

Burçlar ile Sık Sorulan Sorular

İngilizce burçlar nedir?

İngilizce burç “zodiac sign” diye çevrilir.

Aries hangi burç?

İngilizce Aries burcu Koç burcudur.

Taurus hangi burç?

İngilizce Taurus burcu Boğa burcudur.

Gemini hangi burç?

İngilizce Gemini burcu İkizler burcudur.

Cancer hangi burç?

İngilizce Cancer burcu Yengeç burcudur.

Leo hangi burç?

İngilizce Leo burcu Aslan burcudur.

Virgo hangi burç?

İngilizce Virgo burcu Başak burcudur.

Libra hangi burç?

İngilizce Libra burcu Terazi burcudur.

Scorpio hangi burç?

İngilizce Scorpio burcu Akrep burcudur.

Sagittarius hangi burç?

İngilizce Sagittarius burcu Yay burcudur.

Capricorn hangi burç?

İngilizce Capricorn burcu Oğlak burcudur.

Aquarius hangi burç?

İngilizce Aquarius burcu Kova burcudur.

Pisces hangi burç?

İngilizce Pisces burcu Balık burcudur.

İngilizce Burçlar ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Måneskin - I WANNA BE YOUR SLAVE Şarkı Sözleri Çeviri Måneskin – I WANNA BE YOUR SLAVE Şarkı Sözleri Çeviri
Lana Del Rey - Summertime Sadness Şarkı Sözleri Çeviri Lana Del Rey – Summertime Sadness Şarkı Sözleri Çeviri