Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce CV Nasıl Yazılır?

Hayalini kurduğunuz o işe girmek için bazen özgeçmişinizi İngilizce hazırlamanız istenebilir. Böyle durumlarda size yardımcı olması için bu içeriğimizi hazırladık.

İngilizce CV’nizde Neler Olmalı?

Öncelikle Cv’nizin dizaynının okunması rahat olacak şekilde oluşturmanız oldukça önemlidir. Ayrıca tasarımının aranan başlıkların kolay bulunmasını sağlayacak şekilde ayarlanması da büyük önem taşır. Öncelikle deneyimlerinizi bir ya da iki paragrafta anlatarak işvereninizin sizi daha iyi tanımasına yardımcı olabilirsiniz. Ya da daha önce çalıştığınız iş yerlerini veya projelerinizi maddeler halinde kısa açıklamalarla yazabilirsiniz. Bundan sonra kendinizden bahseden kısa bir paragraf yazarak güçlü yanlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Üniversite Öğrencileri ve Yeni Mezunlar İçin İngilizce CV Nasıl Olmalı?

Bir üniversite öğrencisinin ya da yeni mezun birisinin iş deneyiminin çok büyük olması beklenmez. Bu nedenle CV’nizdeki deneyimler kısmı diğer adaylara göre daha kısa kalabilir. Çalıştığınız yerlere odaklanmak yerine yaptıysanız stajlarınızdan ve stajyerken size verilen görevlerden bahsetmeniz daha iyi olacaktır. Bunun yerine akademik başarınız, aktif rol oynadığınız okul kulüpleri, yer aldığınız projeler gibi ayrıntılara da yer vermeniz önemlidir.

İş Deneyimi Olan Kişiler İçin İngilizce CV

İş deneyimi olan kişiler için CV hazırlamak üniversite öğrencileri veya yeni mezunlardan çok daha kolaydır. İş deneyimlerinizi maddeler halinde yer aldığınız pozisyon ve çalıştığınız alanları anlatarak sıralayabilirsiniz. Eğer varsa işiniz dışında ilgilendiğiniz hobileriniz veya katıldığınız kulüpler ve projeleri anlatabilirsiniz. Kendinizden bahsederek işe alınmayı umduğunuz pozisyona uygun olduğunuzu açıklayabilirsiniz.

İngilizce CV Başlığı

CV’nizin başlığı genellikle sizin isminiz olur. İsminizin altında iletişim bilgilerinizin yer alması kullanışlı olabilir. Daha sonrasında önceki deneyimlerinizi anlatırken “Experiences” başlığını; eğitiminizi anlatırken “Education” başlığını ve kendinizden bahsederken “About me” başlığını kullanabilirsiniz.

İngilizce CV Özeti Nasıl Olmalıdır?

Bazen CV’nizin özetini sizden isteyebilirler. Böyle bir durumda bir ya da iki paragraf içerisinde eğitim geçmişinizi, kendinizi -özellikle güçlü yönlerinizi- ve daha önceki iş deneyimlerinizi kısa paragraflar halinde, tarih detayı vermeyi unutmayarak anlatabilirsiniz.

İngilizce CV’de Profesyonel İş Tecrübelerini Yazmak

İngilizce CV’nizde profesyonel iş tecrübelerini kesinlikle kronolojik olarak sıralamanız oldukça önemlidir. İlk girdiğiniz işten başlayarak maddeler halinde iş tecrübeniz boyunca hangi pozisyonda çalıştığınızı ve neler yaptığınızı anlatmanız iyi olacaktır.

İngilizce CV’de Eğitim Bilgileri Nasıl Yazılır?

Tıpkı profesyonel iş tecrübelerinizi yazdığınız gibi eğitim bilgilerinizi de tarih sırasıyla yazmanız büyük önem taşımaktadır. İsterseniz ilkokuldan başlamanıza gerek yoktur, lise eğitim hayatından başlayabilirsiniz. Eğer başvurduğunuz yer akademik kariyerinizi geliştirecek bir yer ise GPA puanınızı ekleyebilirsiniz.

İngilizce CV’nin Geliştirilmesi İçin Püf Noktaları

CV’nizin geliştirilmesinin püf noktalarından birisi sahip olduğunuz özellikleri kendinizi tanıtırken iyi anlatmanız olacaktır. Takım oyuncusu olup olmadığınızı, yalnız çalışmakta daha rahat olup olmadığınızı, çalışma prensiplerinizi, iş ahlakınızı ve bunun gibi özelliklerinizi CV’nizde vurgulayabilirsiniz.

İngilizce CV’nin Biçim ve Yapısı

CV’nizin biçim ve yapısı içeriği kadar önemlidir. CV’nizin profesyonel görünmesini sağlamak için fazla renkli ve karmaşık tasarımlardan kaçının. Kolayca okunabilir ve profesyonel bir yazı fontu kullanmaya özen gösterin. Başlangıçta kendinizi tanıtın, ardından eğitim hayatından bahsedin ve sonrasında iş deneyimlerinizden bahsedin. İletişim bilgilerinizi CV’nize koymayı unutmayın.

İngilizce CV İçin Beceriler Bölümü

İngilizce CV için beceriler bölümü de oldukça önemlidir. Bu bölümde daha önceki iş deneyimlerinizden ya da yer aldığınız projelerden kazandığınız deneyimleri ve becerilerinizi anlatabilirsiniz. Bu becerilerin arasında pratiklik, dakiklik, problem çözme, takım çalışması gibi becerilerinizi dahil edebilirsiniz.

İngilizce CV Hazırlamak Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İngilizce CV nasıl hazırlanır?

İngilizce CV hazırlamak için eğitim hayatınızı, iş deneyimlerinizi, becerilerinizi ve kendinizi İngilizce olarak tanıtmanız gerekmektedir.

CV İngilizce mi Türkçe mi?

CV’nizi İngilizce mi Türkçe mi hazırlayacağınız tamamen başvuracağınız iş yerine bağlıdır.

CV de İngilizce seviyesi nasıl yazılır?

CV’de İngilizce seviyesi eğitim hayatınız bölümüne ya da becerileriniz bölümüne yazabilirsiniz.

İngilizce CV Nasıl Yazılır? konusu ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 15.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Tame Impala- New Person, Same Old Mistakes Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri Tame Impala – New Person, Same Old Mistakes Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Harry Styles – As It Was Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri Harry Styles – As It Was Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri