Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Dil Seviyeleri ve Açıklamaları

İngilizce öğrenmeye başladıysanız İngilizce seviyeleri kafanızı karıştırıyor olabilir. Toplamda altı tane olan İngilizce dil seviyelerine kim karar vermiştir, İngilizce dil seviyeleri neye göre birbirlerinden ayrılır, İngilizce dil seviyelerinin ayrımları nasıl yapılır, ve buna benzer birçok sorunuzun cevabını bu içerikte sizler için derledik.

A1, A2, B1, B2, C1, C2 İngilizce seviyeleri nedir?

İngilizce dil seviyeleri, CEFR yani Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı tarafından belirlenmiştir. Toplamda altı tane olan İngilizce dil seviyeleri: A1, A2, B1, B2, C1, C2 şeklinde ayrılmışlardır. CEFR bu dil seviyeleri uluslararası olarak dil yeterliliğinin aynı koşullarda ve aynı seviyelerde ölçülmesi için küresel standart olarak kabul edilmiştir.

A seviyeleri- Temel İngilizce Kullanıcısı

A seviyeleri İngilizce öğrenmeye yeni başlayan öğrencilerin kat ettiği gelişmeyi ifade etmek için kullanılır. A seviyeleri A1 ve A2 olarak ikiye ayrılır. En basit, başlangıç seviyesi A1’dir ve A2 seviyesi daha sonra gelir. Sizler için A seviyelerinin birbirinden farklarını aşağıdaki başlıklarda detaylıca inceledik

A1 İngilizce Seviyesi – Başlangıç (Beginner Level)

A1 seviyesi İngilizce öğrenmeye yeni başlayanların bulunduğu seviye yani başlangıç seviyesidir. A1 seviyesi genellikle başlangıç seviyesi veya İngilizce olarak beginner (başlangıç) düzeyi olarak ifade edilir. İngilizce A1 seviyesi en temel düzeydeki seviyedir.
A1 İngilizce seviyesinde öğrendiklerinizle basit diyalogları anlayabilir, basit diyaloglar kurabilir ve rutin işleri tarif edebilirsiniz. Kısacası en temel ihtiyaçlarınızı: sayıları anlamak, yer ve yön tarif etmek, insanlarla tanışmak, sipariş vermek ve benzeri konuları anlayarak ifade edebilirsiniz.

A2 İngilizce Seviyesi – Orta (Elementary Level)

A1 seviyesinden sonra gelen seviye olan A2 seviyesi orta seviye ya da İngilizce olarak elementary düzeyi olarak ifade edilir. Bu seviyede konulara özel kelime dağarcıkları geliştirmeye başlarsınız. Tercihler, anlaşmalar ya da anlaşmazlıklar gibi konuları ifade etmeyi bu seviyede öğrenirsiniz. Alışveriş yapmak, tatil veya restoran gibi yerlerde rezervasyon yaptırmak ve plan yapmak gibi konulardaki materyalleri anlayabilir, bu konularda soru sorup cevaplayabilir ve bu konular hakkında konuşabilirsiniz.

B seviyeleri- Bağımsız İngilizce Kullanıcısı

İngilizce dil yeterliliği ölçeklerinde A seviyelerinden sonra gelen seviyeler B seviyeleridir. B seviyelerinde A sevilerinde öğrendiğiniz bilgilerin daha özelleştiği alt konular görülür. Ayrıca B seviyelerindeyseniz çeşitli konular hakkında uzun konuşmalar sürdürebilirsiniz. B1 ve B2 olarak iki seviyesi bulunan B seviyelerinin arasındaki farkları sizler için aşağıdaki başlıklarda detaylı olarak inceledik.

B1 İngilizce Seviyesi – Orta Üstü (Pre-Intermediate Level)

B1 seviyesi CEFR yani Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı tarafından belirlenmiş üçüncü seviyedir. Ayrıca B1 İngilizce seviyesi ülkemizle çalışan çoğu firmanın yabancı veya uluslararası bir ekip ile proje yönetimi, uluslararası alım ve satım işlemleri ve buna benzer diğer bölümlerde çalışanlardan işe alınmak için talep ettiği minimum seviyedir. B1 seviyesinde olan dil öğrencileri sosyal ya da profesyonel durumlarda kendini rahatça açıklayabilir ve uzun diyaloglar kurabilir.

B2 İngilizce Seviyesi – İleri (Intermediate Level)

B seviyeleri içinde en üst seviye olan B2 İngilizce seviyesi Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı tarafından belirlenmiş dördüncü seviyedir. Bu seviyede olan İngilizce öğrencileri kendilerini akıcı bir şekilde ifade edebilirler, daha zor ve daha özelleşmiş konularda okuma, yazma ve konuşma yeteneklerine sahiplerdir. B2 seviyesini tamamlayanlar akademik alanlarda ilerleyebilir.

C seviyeleri- Gelişmiş Seviye İngilizce Kullanıcısı

İngilizce’de C seviyeleri tamamen akıcı konuşan öğrencileri tarif etmek için kullanılır. Örneğin bir Türk, Türkçe’yi C seviyesinde konuşur. Yani C seviyeleri bir dil öğrencisi için, o dilin ait olduğu ülkenin yerlileri kadar akıcı konuştuğu anlamına gelmektedir. CERF yani Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı tarafından belirlenmiş son seviye olan C seviyesi, diğer seviyeler gibi C1 ve C2 olarak ikiye ayrılır. Aşağıdaki başlıklarda C1 ve C2 seviyeleri arasındaki farkları sizler için derledik.

C1 İngilizce Seviyesi – (Upper-Intermediate Level)

İngilizcede C1 seviyesinde olan öğrenciler günlük hayatta karşılaştıkları herkesle konuşabilir ve her şey tamamen anlayabilir seviyededir. Bu seviyedeki dil öğrencileri herhangi bir İngilizce metni kolaylıkla anlayabilir ve çevirebilir. C1 seviyesindeki öğrenciler akıllarından geçen her düşünceyi açıkça ve tamamen doğru bir şekilde ifade edebilir, İngilizceleri akıcıdır ve farklı aksanları anlayabilirler.

C2 İngilizce Seviyesi – (Advanced Level)

C2 İngilizce seviyesi, CERF tarafından küresel olarak en son İngilizce seviyesi olarak kabul edilmiş seviyedir. Bu seviyede olan öğrenciler İngilizce’yi ana dilleri gibi konuşabilir. Ne kadar zor olursa olsun hiçbir konuyu anlamakta veya anlatmakta bir sorun yaşamazlar. C2 seviyesindeki dil öğrencileri İngilizce konuşulan ülkelerde rahatlıkla yaşayabilirler.

İngilizce Seviyeleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

A1, A2, B1, B2, C1, C2 nedir?

A1, A2, B1, B2, C1, C2; CERF tarafından küresel olarak kabul görmüş İngilizce dil seviyeleridir.

TOEFL 90 Hangi seviye?

TOEFL sınavından 90 puan almak için bir öğrencinin en az B2 seviyesinde olması gerekir.

B2 dil seviyesi nedir?

B2 dil seviyesi öğrencilerin kendilerini akıcı bir şekilde ifade edebildiği bir seviyedir.

İngilizce Yemek Tarifleri ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

İngilizce Dövme Sözleri ve Türkçe Anlamları İngilizce Dövme Sözleri ve Türkçe Anlamları
İngilizce Basketbol Terimleri ve Türkçe Anlamları İngilizce Basketbol Terimleri ve Türkçe Anlamları