Hepsi
Çocuklar için İngilizce
Daily English
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Çocuklar için İngilizce
Daily English
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Geliştirmek İçin Diziler

Bir dili öğrenmenin belki de en iyi yollarından bir tanesi o dile olabildiğince maruz kalmaktan geçer. Tabi bu dile maruz kalabileceğimiz bir ortam oluşturmak bazen zor olabilir. İngilizce öğrenmek veya bildikleri İngilizce’yi geliştirmek isteyenler için televizyon dizileri izlemek, etkili bir yol olabilir. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise dili bilmek ile dilin günlük hayattaki kullanımını bilmek iki farklı şeydir. Ayrıca eş zamanlı olarak kelime haznenizi geliştirebilir, gramer bilginizi pekiştirebilir ve çeşitli aksanları duyarak dinleme becerilerinizde seviye atlayabilirsiniz.

İngilizcenizi Geliştirmek İçin İzleyebileceğiniz Diziler

Friends – Dizi, bir grup arkadaşın yaşadığı, hayatın içinden ve gündelik birtakım olayları konu almaktadır. Amerikan İngilizcesi ile konuşulan dizide, günlük hayatta sık kullanılan ifadeleri öğrenebilirsiniz. Ek olarak Friends’in en ünlü sitcomlardan biri olması ise onu mutlaka izlenecek diziler listenize eklemeniz gerektiğini gösterir vaziyette. Friends’in en iyi özelliklerinden biri ise her bölümün yaklaşık 20 dakika civarı olması ve komik elementlerin oldukça güzel bir şekilde işlenmesi.

(Friends – The series revolves around a group of friends and depicts everyday situations and events. The show is spoken in American English and can help you learn commonly used phrases in daily life. Additionally, the fact that Friends is one of the most famous sitcoms shows that it should be added to your must-watch series list. One of the best features of Friends is that each episode is approximately 20 minutes long, and the humorous elements are well-developed.)

Black Mirror – Eğer geleceğe, ilerleyen teknolojiye ve distopyaya meraklıysanız bu dizi tam sizlik. Black Mirror gelişen teknoloji bağlamında karamsar bir geleceği konu alan bir dizi. Ancak her bölümün konusu, karakterleri, mekanı ve zamanı farklı. Aslında her bölümü mini film tadında olan bu diziyi izlemek hem İngilizcenizi geliştirmeye hem de günümüz dünyasına dair düşüncelerinizi ve duygularınızı eleştirmeye yönelteceği için pek çok anlamda faydalı olabilir.

(If you are curious about the future, advancing technology, and dystopia, then Black Mirror is the series for you. Black Mirror is a series that explores a bleak future in the context of developing technology. However, each episode has a different plot, characters, setting, and time period. In fact, each episode is like a mini-movie, and watching it can be useful in many ways, as it can help you improve your English and encourage you to criticize your thoughts and feelings about the world today.)

Game of Thrones – Bu dizi ise İngilizcesini geliştirmek isteyen fantastik kurgu severler için birebir. Game of Thrones fantastik bir evrendeki siyası olayları ele alıyor. Dolayısıyla politik anlamda İngilizcenizi geliştirmek adına faydalı olabilecek bu dizi aynı zamanda fanstastik atmosferiyle de sürükleyiciliğini koruyor oyunlarına odaklanıyor. Dizi aynı zamanda sadece İngilizce İngilizcesi değil İrlanda gibi farklı aksanları duyarak bu aksanlara da aşinalık yaratması açısından oldukça faydalı.

(Game of Thrones – This series is perfect for fantasy fiction enthusiasts who want to improve their English skills. Game of Thrones explores political events in a fantastical universe. Therefore, this series can be beneficial for improving your English skills in a political context, while also maintaining its appeal through its captivating fantasy atmosphere. The series also provides familiarity with different accents, such as Irish, which can be useful.)

Sherlock – Dizi pek çoğumuzun bildiği dedektif Sherlock Holmes’un modern bir uyarlaması. Ancak belki de İngiliz İngilizcesini öğrenmek için en güvenilir kaynak olarak da bahsedebiliriz bu diziden. İngiliz yapımı bu dizi olabildiğince zengin kelime hazinesi kullanımıyla ve yoğun İngiliz aksanıyla İngilizce konuşma ve dinleme becerilerini geliştirirken merak uyandıran her bölümü ve sürükleyiciliği ile eğlenirken öğrenmek adına birebir bir dizi.

(Sherlock – This series is a modern adaptation of the detective Sherlock Holmes, whom many of us are familiar with. However, we can also refer to this series as a reliable source for learning British English. This British production uses a rich vocabulary and a strong British accent to help improve English speaking and listening skills. It’s a perfect series for learning while having fun, with each episode being intriguing and captivating.)

The Crown – Tarihe, siyasete ve kraliyete ilgili iseniz bu dizi tam sizlik. The Crown, İngiliz kraliyet ailesinin tarihini konu alıyor.Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki ilk yıllarının izleyicilere yansıtıldığı bu dizide, siyasi güç yarışları, aşk ve günümüz İngiltere’sinde şekillendiren olaylara yer alıyor. Özellikle İngiliz İngilizcesi ve İngiliz kültürü hakkında bilgi edinmek isteyenler için dizi ideal bir kaynak olabilir.

(The Crown – If you are interested in history, politics, and royalty, then this series is perfect for you. The Crown depicts the history of the British royal family, specifically the early years of Queen Elizabeth II’s reign. The series covers political power struggles, love affairs, and events that shaped modern-day England. It’s an ideal source for those who want to learn about British English and culture, especially.)

The Office – Dizi, bir ofis ortamında geçiyor ve karakterlerin ofisteki iş hayatlarını komik bir dille işliyor. İş hayatında sık kullanılan jargonları ve Amerikan aksanını öğrenirken aynı zamanda kendi iş hayatınızla örtüşen komik sahnelerle İngilizenizi geliştirmek adına The Office dizisi güzel bir seçenek olacaktır.

(The Office – The series takes place in an office environment and portrays the characters’ work lives in a humorous way. While learning commonly used jargon in the workplace and the American accent, The Office also presents funny scenes that overlap with your own work life, making it a great option for improving your English.)

How I Met Your Mother – Dizi, Ted Mosby isimli bir karakterin çevresindeki en yakın 5 arkadaşı ve her birinin hayatlarını esprili bir dilde anlatılıyor. İnsan ilişkilerine odaklanan bu dizi Amerikan aksanı ve genel konuşma dilinde sık kullanılan ifadeleri öğrenmek için iyi bir kaynak olabilir. Ek olarak bu dizi de aynı Friends gibi komedi sitcomlarının en ünlülerinden olması dolayısıyla mutlaka göz atılması gerekilen dizilerden.

(How I Met Your Mother – The series revolves around Ted Mosby and his closest 5 friends, with each of their lives being portrayed in a humorous way. Focusing on human relationships, this series can be a good source for learning the American accent and commonly used expressions in everyday language. Additionally, like Friends, this popular sitcom is a must-watch series.)

The Big Bang Theory – Dizi, bir grup genç, doktora yapmakta olan, ve alabildiğine asosyal iki genç bilim adamının ve arkadaşlarının gündelik hayatını eğlenceli bir dille konu alıyor. Arkadaşlık, eğitim ve bilim konularını eğlenceli bir dille aktaran bu dizi Amerikan aksanı ve bilimsel terimleri öğrenmek için uygun bir seçim olabilir.

(The Big Bang Theory – The series follows the daily lives of a group of young friends, including two extremely socially awkward young scientists pursuing their PhDs. The show presents friendship, education, and science in an entertaining way, making it a suitable choice for learning the American accent and scientific terms.)

Grey’s Anatomy – Dizi, Seattle Grace Hastanesinde çalışan bir grup cerrahın hayatını konu alıyor. Grey’s Anatomy özellikle sağlık sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyenlerin gözde dizilerinden olmakla beraber aynı zamanda Amerikan İngilizcesi ve tıbbi terimleri öğrenmek için güzel bir seçenek.

(Grey’s Anatomy – The series follows the lives of a group of surgeons working at Seattle Grace Hospital. Grey’s Anatomy is a popular series among those working or aspiring to work in the healthcare industry, and it also serves as a good option for learning American English and medical terminology.)

Stranger Things – Dizi, 80’li yılların kurgusal kasabasında geçiyor ve bir grup gencin bu kasabada yaşanan doğaüstü olayları araştırmasını konu alıyor. Stranger Things son yılların en popüler dizilerinden olmasıyla beraber Amerikan aksanı ve gençlik jargonu öğrenmek için ideal bir kaynak olabilir.

(Stranger Things is set in a fictional town in the 80s and follows a group of teenagers investigating supernatural events in their town. It is one of the most popular shows in recent years and can be an ideal source for learning American accents and youth slang.)

Bu dizilerden her seviyeden kişi faydalanabilir. Ancak başlangıç seviyesi için gündelik dilin oldukça kullanıldığı sitcomlar eğlenceli birer kaynak olabilir. Bu sitcomlardan özellikle Friends, The Office ve How I Met Your Mother en popüler seçenekler olacaktır. İngilizceniz daha ileri seviyelerde ise gündelikten ziyade daha fantastik, daha kurgusal veya karmaşık senaryoları olan diziler oldukça faydalı olabilir. Bu dizilerden en popüler seçenekler ise Sherlock, Game of Thrones veya Stranger Things gibi diziler olacaktır. Ek olarak, bu dizileri izlerken altyazıları açık bırakmak konuşanların hızını yakalayamadığınız durumlarda başvurulacak güzel bir yol olabilir. Bu sayede kelimeleri daha hızlı öğrenirken aynı zamanda okuma, yazma ve telaffuz becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.

İngilizce Geliştirmek İçin Diziler Hakkında Sık Sorular Sorular

İngilizce diziler izlemek gerçekten dil öğrenmeme yardımcı olabilir mi?

Evet, İngilizce diziler izlemek, dil öğrenmenize ve geliştirmenize yardımcı olabilir. Diziler, özellikle de gerçek hayatta kullanılan İngilizce öğrenmenize ve dinleme becerilerini geliştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, çoğu dizi modern argo ve gündelik dil kullandığından günlük İngilizceyi öğrenmek için eğlenceli bir kaynak olabilirler.

Hangi İngilizce dizileri izlemeliyim?

İngilizce dizileri izlemek için birçok seçenek var. Öncelikli olarak başlangıç seviyesinde daha yavaş bir tempo ile konuşulan, kompleks cümlelerin çok sık kullanılmadığı diziler tercih edilebilir. Bu dizilerden bazıları “Friends,” “How I Met Your Mother,” “The Big Bang Theory,” ve “The Office” gibi dizilerdir. Sevieniz yükseldikçe daha kompleks cümleler içeren, hızlı tempoda konuşulan bazen de sokak jargonuna yer veren “Breaking Bad,” “Game of Thrones,” “Stranger Things,” ve “House of Cards” gibi dizileri de izleyebilirsiniz.

İngilizce dizileri izlerken alt yazı kullanmalı mıyım?

Özellikle yeni bir dil öğreniyorsanız, öğrendiniz dilin konuşulduğu diziyi izlerken altyazı kullanmak kelime öğrenme becerilerinizi geliştirmek için faydalı olabilir. Tabii ki mümkün olduğunca İngilizce alt yazıları kullanmanız önerilir çünkü böylece dinleme becerilerinizi de geliştirebilirsiniz. Alt yazı olmadan dizileri izlemek özellikle de gündelik İngilizceye maruz kalmak ve bu gibi durumlarda anlama hızınızı geliştirme konusunda oldukça faydalıdır.

İngilizce dizileri izlemek ne anlamda yardımcı olabilir?

Dil öğrenmek çoğu zaman yorucu ve sıkıcı bir süreçtir. Ancak dizi izlerken İngilizce öğrenmeye çalışmak öğrenme sürecini eğlenceli kılabilir. Özellikle de izleyeceğiniz diziyi seçerken kişisel ilgi alanlarınıza yönelik bir seçim yapabilme özgürlüğüne sahip olmak bu sürecin en güzel parçasıdır.

İngilizce Geliştirmek İçin Diziler ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Stephen Dawes – Teenage Dream Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Tyler, The Creator – See You Again Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri