Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Hünkar Beğendi Tarifi Örnekleri

Osmanlı mutfağının en sevilen ve en ünlü yemeklerinden biri olan Hünkar Beğendi tarifinin İngilizcesini sizler için hazırladık. Hem hikayesiyle ilgi uyandırıp dikkat çeken hem de halen Türkiye’de ve Orta Doğu’da popüler olan bu yiyecek ile ilgili merak ettiklerinizi bu içerikte bulabilirsiniz. İngilizce Hünkar Beğendi tarifi nasıl verilir? İngilizce Hünkar Beğendi tarifi nedir? Bu soruların cevapları ile beraber Hünkar Beğendinin hikayesi ve sık sorulan soruları sizler için derledik.

Hünkar Beğendi Recipe / Hünkar Beğendi Tarifi

Ingredients / İçindekiler
Et için / For the meat:

600 gram kuzu veya dana eti / 600 grams of either lamb or beef
2 adet orta boy kuru soğan / 2 pieces of medium onions
4 diş sarımsak / 4 cloves of garlic
3 çorba kaşığı zeytinyağı / 3 tablespoons of olive oil

3 adet orta boy domates / 3 pieces of medium tomatoes
1 yemek kaşığı domates salçası / 1 tablespoon of tomato paste
2 su bardağı sıcak su / 2 cups of hot water
2 çay kaşığı tuz / 2 teaspoons of salt

Beğendi için / For the eggplant puree:
1/2 su bardağı kaşar peyniri / 1/2 cup of kaşar cheese
1 yemek kaşığı tereyağı / 1 tablespoon of butter
1,5 su bardağı süt / 1,5 cup of milk
4 adet orta boy patlıcan / 4 pieces of medium eggplant
1,5 yemek kaşığı un / 1,5 tablespoons of flour
1 çay kaşığı tuz / 2 teaspoons of salt
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber / 1 tablespoon of freshly grounded black pepper

Preparation / Hazırlanışı
Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kabukları soyun. Bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. 2 adet doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip kavurun. 4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra tercih ettiğiniz 600 gram etinizi ilave edin. Etleri pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kavurun. Üzerine fırınladığınız patlıcanları ekleyin. 1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin. Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Beğendinin üzerine pişmiş etleri koyun ve servis edin, afiyet olsun!
Take the oven baked eggplants to a bowl and peel them. Put 3 tablespoons of olive oil into a pan. Add 2 diced onions and roast them. Then add the garlic and 600 grams of your meat of choice. Leave the meat to cook. Add 1 tablespoon of tomato paste, 1 tablespoon of freshly grounded black pepper and salt, 3 pieces of peeled, diced tomatoes. Add 2 cups of hot water and leave the meat to cook till soft. Now let’s start preparing the eggplant puree. Melt 1 tablespoon of butter in a pan. Add 1,5 tablespoons of flour on top of it and fry them. Add the oven baked eggplants on top of it then slowly add 1,5 cup of milk, constantly mixing them. Add 1 tablespoon of freshly grounded black pepper and salt. Then, finally add the shredded cheese, mix and remove the pan from the oven. Add the cooked meat on top of the eggplant pure and serve. Enjoy!

Hünkar Beğendi’nin Hikayesi / The Story of Hünkar Beğendi

Burada iki farklı söylenti var. Birincisi, İmparatoriçe Eugenie İstanbul’a geldiğinde aşçısını da beraberinde getirmişti. Aşçısı mutfakta beşamel sos hazırlarken, Osmanlı aşçısının dikkatini çekti ve Osmanlı aşçısı beşamel sosa közlenmiş patlıcan katarak bir deneme yaptı. Üstüne imparatorluğun tarih boyunca pek sevdiği eti de ekledi ve padişaha sundu. Padişah yemeği çok sevdiğinden, yemeğin adı hünkar beğendi oldu.
İkinci rivayet ise şöyle; Eugenie’nin İstanbul’a gelişi onuruna bir davet vermeye hazırlanan Sultan Abdülâziz, heyecanı ölçüsünde hazırlanan yemekleri bir türlü beğenmez. En sonunda Sultan’ın beğendiği bir yemeği hazırlayan aşçılar, sonunda hünkarın beğenisini kazanınca yemeğin adını hünkar beğendi koydu. Yemeği Eugenie de o kadar beğenmiş ki, tarifini de beraberinde götürdüğü söylenir.
There are two different rumors. First one is that Empress Eugenie brought her cook when she came to İstanbul. While her cook was preparing bechamel sauce, it caught the Ottoman cook’s attention and he tried something new when he added roasted eggplant into the bechamel sauce. He later added the meat on top of the mixture and served it to the sultan. The Sultan loved it so much, that the dish was called hünkar beğendi which roughly translates to, “Sultan’s Delight” , lamb stew served on mashed eggplant.
The second rumor is; Sultan Abdülâziz was preparing for a feast for Empress Eugenie’s arrival and to honor her, however he did not like the meals prepared for Eugenie as he was pretty excited. Lastly, when the cooks finally prepared something that the Sultan liked, they named it “Sultan’s Delight”. It is said that Empress Eugenie liked it so much that she took the recipe back to her country with her.

İngilizce Hünkar Beğendi Tarifi Örnekleri ile İlgili Sık Sorulan Sorular

“Sultan” İngilizce ne demek?
“Sultan” İngilizcede “Padişah” demektir.

“Tarif” İngilizce ne demek?
“Tarif” İngilizcede “Recipe” demektir.

“Kuzu eti” İngilizce ne demek?
“Kuzu eti” İngilizce “Lamb meat” demektir.

“İçindekiler” İngilizce ne demek?
“İçindekiler” İngilizce “Ingredients” demektir.

İngilizce Hünkar Beğendi Tarifi Örnekleri ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Santino Le Saint – I Know Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
The Kid LAROI – Forever & Again Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri