Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Makarna Tarifi Örnekleri

İngilizce Makarna tarifi nasıl verilir? İngilizce Makarna tarifi nedir? İngilizce Fettunici Alfredo tarifi nedir? Bu soruların cevapları ile beraber çeşitli İngilizce Domates Soslu Makarna Tarifi, İngilizce Ton Balıklı Makarna Tarifi, İngilizce Fırında Makarna Tarifi gibi İngilizce Makarna Tarifi Örneklerini sizler için derledik.

Pasta Recipe / Makarna Tarifi

Ingredients / İçindekiler

1 pack of pasta / 1 paket makarna
1,5 liters of water / 1,5 litre su
2 tablespoons of oil / 2 çorba kaşığı yağ
2 teaspoons of salt / 2 çay kaşığı tuz

Preparation / Hazırlanışı

First, add the water in a pot. Wait for the water to boil. Then add the pasta in the pot. Cook the pasta for about 10-15 minutes. Add 2 teaspoon salt in the pot. Then, pour over the pasta. Finally, add the oil, and pasta. Bon Appetit to everyone!

İlk önce tencereye suyu koyun. Suyun kaynamasını bekleyin. Sonra makarnayı tencereye atın. Makarnayı yaklaşık 10-15 dakika pişirin. 2 çay kaşığı tuzu, tencereye ekleyin. Daha sonra makarnayı süzün ve son olarak yağ ile süzdüğünüz makarnayı ekleyin. Herkese afiyet olsun!

Pasta with Tomato Sauce Recipe / Domates Soslu Makarna Tarifi

Ingredients / İçindekiler

1 pack of pasta / 1 paket makarna
1/2 tablespoon of salt / Yarım çorba kaşığı tuz
2 tablespoon oil / 2 çorba kaşığı yağ
1 sliced green pepper (optional) / 1 adet doğranmış biber (isteğe bağlı)
½ sliced onion (optional) / Yarım doğranmış kuru soğan (isteğe bağlı)
1 teaspoon of black pepper / 1 çay kaşığı karabiber
Chopped parsley / Doğranmış maydanoz

Preparation / Hazırlanışı

First, put water in a large pot and add 1/2 tablespoon of salt. Then, bring to a boil on high heat and add the pasta in a pot. Cook the pasta for about 10 minutes. After that, drain the pasta. Meanwhile, heat oil in a large pan and cook onion, bell pepper on medium heat until softened. Next, add the sauce in a pan. Finally, cook it for about 5-10 minutes. Your pasta is ready!

İlk önce büyük bir tencereye su koyun ve yarım çorba kaşığı tuz ekleyin. Suyu kaynatın ve ardından makarnayı tencereye ilave edin. Makarnayı yaklaşık 10 dakika pişirin. Sonra makarnayı süzün. Bu arada, yağı büyük bir tavada ısıtın ve soğanları pişirin, biberleri yumuşayana kadar orta ateşte ısıtın. Ardından sosu tencereye ekleyin. Son olarak 5-10 dakika arasında pişirin. Makarnanız hazır!

Spaghetti Bolognese Recipe / Spagetti Bolonez Tarifi

Ingredients / İçindekiler

2 tablespoons of olive oil / 2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 grams of minced meat / 400 gram kıyma
1 diced onion / 1 adet doğranmış soğan
2 cloves of garlic / 2 diş sarımsak
3 grated carrots / 3 adet rendelenmiş havuç
5 chopped tomatoes / 5 adet doğranmış domates
1 cup of beef stock / 1 bardak et suyu
1 pack of spaghetti / 1 paket spagetti makarna
1 teaspoon of salt / 1 çay kaşığı tuz
1 teaspoon of pepper / 1 çay kaşığı karabiber

Preparation / Hazırlanışı

First, heat a large saucepan over medium heat. Add 1 tablespoon olive oil and once hot add the beef mince, salt and pepper. After, cook the mince until well browned over a medium-high heat. Then, add and cook onion, 1 tablespoon oil in another saucepan. Add the garlic and carrot 2 minutes later. Then pour the mince and any juices in the bowl back into the saucepan. Add the tomatoes in a pan and stir well. Pour the beef stock in a pan and boil it for about 45 minutes. When ready to cook the spaghetti, heat a large saucepan of water. Once the spaghetti is cooked through, drain, and add to the pan with the Bolognese sauce. Finally, mix well and serve.

Öncelikle, büyük bir tencereyi orta derece ateşte ısıtın. Ardından yağı ekleyin ve yağın ısınmasının ardından kıyma, tuz ve karabiberi ilave edin. Daha sonra kıymayı orta derece bir sıcaklıkta koyu kahverengi oluncaya kadar pişirin. Sonra başka bir tencereye soğan ve 1 çorba kaşığı yağı ekleyin, pişirin.2 dakika sonra sarımsağı ve havucu ekleyin. Rendelenmiş havucu ve çıkan suyu ile birlikte kıymayı tencereye geri dökün. Domatesleri tavaya ekleyin ve iyice karıştırın. Et suyunu ilave edin ve 45 dakika kadar kaynatın. Spagetti pişirmeye hazır olduğunuzda, büyük bir tencere su ısıtın. Paket üzerindeki talimatlara göre pişirin. Spagetti pişince, suyunu süzün ve Bolonez sosuyla birlikte tencereye koyun. Son olarak iyice karıştırın ve servis yapın.

Baked Pasta Recipe / Fırında Makarna Tarifi

Ingredients / İçindekiler

1 pack of pasta / 1 paket makarna
1,5 cups of grated cheese (for the top) / 1,5 su bardağı rendelenmiş peynir (üzeri için)
4 tablespoons of butter / 4 yemek kaşığı tereyağı
2 tablespoons of oil / 2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 tablespoons of flour / 3 yemek kaşığı un
2,5 cups of milk / 2,5 su bardağı süt
½ of a nutmeg / ½ adet muskat cevizi

Preparation / Hazırlanışı

To prepare the bechamel sauce, melt 4 tablespoons of butter and 2 tablespoons of oil in a saucepan. Then add 3 tablespoons of flour on top and cook. Add milk into the saucepan, mix well and cook on medium heat. Mix from time to time. Grind half of a nutmeg onto the cooked bechamel sauce and take it from the heat. Season with salt and black pepper. Add the pasta into the boiled salted water in a deep pan and cook for 10 minutes until it softens. Take it from the heat, drain its water. Mix drained pasta and bechamel sauce well in a wide container. Put the pasta into the oven pan and sprinkle grated cheese on it. Cook for 25 minutes at 190 degrees in a preheated oven. Slice and serve it after it cools down. Your baked pasta is ready, Bon Appetit!

Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde eritin. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kavurun. Sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırın. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile baharatlandırın. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, fırın kabına alın ve üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin ve servis edin. Fırın makarnanız hazır, afiyet olsun!

Fettuccine Alfredo Recipe / Fettucini Alfredo Tarifi

Ingredients / İçindekiler

1 pack of fettucine pasta / 1 paket fettucini makarna
2 tablespoons of butter / 2 yemek kaşığı tereyağı
2 tablespoons of olive oil / 2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 grams of mushrooms / 200 gram mantar
300 grams of chicken breast / 300 gram tavuk göğsü
3 cloves of garlic / 3 diş sarımsak
1 cup of cream / 1 su bardağı krema
Basil / Fesleğen
½ cup of grated parmesan cheese / ½ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
½ teaspoon of black pepper / ½ çay kaşığı karabiber
1 teaspoon of salt / 1 çay kaşığı tuz

Preparation / Hazırlanışı

For pasta sauce, melt butter and olive oil. Add sliced mushrooms into the pan and saute on high heat. Add julienne cut chickens after the mushrooms are sautéed and keep cooking. Add 3 cloves of mashed garlic. Add salt and pepper too. Then add cream, grated parmesan cheese and chopped fresh basil into the pan and leave it for cooking on low heat. Boil the water in a separate pot and add your pasta and salt and let it boil for 8 minutes. Drain the boiled pasta and put it in the saucepan. Cook the pasta for 5 minutes with the sauce, serve it with grated parmesan cheese and basil leaves.

Makarnanın sosu için; tereyağı ve zeytinyağını eritin. Dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin. Mantarlar sotelendikten sonra jülyen doğranmış tavukları ilave edin ve pişirmeye devam edin. 3 diş ezilmiş sarımsak ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Ardından krema rendelenmiş parmesan peyniri ve doğranmış taze fesleğeni de ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede suyu haşlayın ve içerisine tuz ve makarnayı ekleyip 8 dakika kadar haşlamaya bırakın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sos ile birlikte yaklaşık 5 dakika kadar makarnayı pişirin, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla servis edin.

Tuna Pasta Recipe / Ton Balıklı Makarna Tarifi

Ingredients / İçindekiler

1 pack of pasta / 1 paket makarna
200 grams of tuna / 200 gram ton balığı
2 tablespoons of olive oil / 2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 cherry tomatoes / 6 adet cherry domates
1 clove of garlic / 1 diş sarımsak
1 cup of boiled corn / 1 su bardağı haşlanmış mısır
1 cup of black olives / 1 su bardağı siyah zeytin
Basil / Fesleğen
Salt / Tuz
Black pepper / Karabiber

Preparation / Hazırlanışı

Boil the pasta for 8- 10 minutes in boiling water. Save 1 cup of the pasta water to use in the sauce. Cool the pasta after you drain it. For the sauce of the tuna pasta, grate the garlic. Mince the basil. Cut the cherry tomatoes into two pieces from the middle. Fry the olive oil in a pot. Cook the cut cherry tomatoes and grated garlic for 2 minutes. Add the tuna and cook until tomatoes drain their juices. Then add corn, black olives, minced basil, salt, and black pepper in order. Add the pasta water you saved and boil the sauce. Mix the boiled pasta and tuna sauce in a pot. Serve it hot without cooling it. Share with your loved ones.

Makarnayı kaynar suda yaklaşık 8- 10 dakika kadar haşlayın. Sosunda kullanmak üzere 1 bardak haşlama suyu ayırın. Makarnayı süzdükten sonra bir kenarda bekletin. Ton balıklı makarnanın sosu için; sarımsağı rendeleyin. Fesleğeni incecik kıyın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğranmış cherry domates ve rendelenmiş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun. Ton balığını ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar sosu pişirin. Ardından sırasıyla; haşlanmış mısır, siyah zeytin, doğranmış fesleğen, tuz ve karabiber katın. Haşlama suyundan ayırdığınız kısmı ekleyin ve sosu kaynatın. Haşlanmış makarna ve ton balıklı sosu tencerede karıştırın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

İngilizce Makarna Tarifi Örnekleri ile İlgili Sık Sorulan Sorular

“Makarna” İngilizce ne demek?

“Makarna” İngilizcede “Pasta” demektir.

“Makarna tarifi” İngilizce ne demek?

“Makarna tarifi” İngilizcede “Pasta Recipe” demektir.

“Haşlamak” İngilizce ne demek?

“Haşlamak” İngilizce “Boil” demektir.

“İçindekiler” İngilizce ne demek?

“İçindekiler” İngilizce “Ingredients” demektir.

İngilizce Makarna Tarifi Örnekleri ve Türkçe Anlamları ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

İngilizce Tekerlemeler, Kolay Ezberlenebilecek Kısa ve Uzun İngilizce Tekerlemeler İngilizce Tekerlemeler, Kolay Ezberlenebilecek Kısa ve Uzun İngilizce Tekerlemeler
Not the Same – Sheldon Riley Eurovision 2022 Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri Not the Same – Sheldon Riley Eurovision 2022 Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri