Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Menemen Tarifi

Şüphesiz Türk mutfağının vazgeçilmez geleneklerinden biri kahvaltılardır. Sucuklu yumurta, omlet, kızartma, pişi ve birbirinden lezzetli şarküteri ürünleri ve sebzeler serpme kahvaltıların olmazsa olmazlarındandır. Fakat, kahvaltı denince akla gelen ilk yemek menemendir diyebiliriz. Bugünkü yazımızda güzel bir menemen nasıl yapılır hadi gelin öğrenelim.

Menemen Tarifi / Menemen Recipe

Kahvaltılarınızın olmazsa olmazı menemen yapmak için gerekli malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını sizler için listeledik.

Ingredients (Malzemeler) :

2 medium size tomatoes (2 adet orta boy domates)
3 pieces green pepper (3 adet yeşil biber)
1 small onion ( 1 adet küçük boy kuru soğan)
3 eggs ( 3 adet yumurta)
2 gloves garlic (2 diş sarımsak)
1 tablespoon butter (1 yemek kaşığı yağ)
Spices: salt, black pepper, paprika (baharatlar: tuz, karabiber, pul biber)

Preparation (Hazırlanış):

Chop onion and garlic finely and put them into a pan after you melt the butter. Cook onions for 2-3 minutes until they turn pink softly. Then add the green peppers that you already chopped as thin rings. Saute the green peppers for 2 minutes. After that, add the tomatoes which were already cut down into small pieces. Put salt, and spices; then mix all the ingredients and cook them.

While they are cooking, take a deep bowl and break the eggs into it. Beat the eggs well. Then pour eggs into the cooked tomato mixture. Stirring constantly, cook the eggs. Serve hot.

Enjoy your food!

Soğanları ve sarımsakları doğrayın ve yağı erittiğiniz tavaya koyun. Soğanları hafifçe pembeye dönene kadar 2-3 dakika pişirin. Daha sonra halka şeklinde kesmiş olduğunuz yeşil biberleri ekleyin. 2 dakika kadar yeşil biberleri kavurun. Daha sonra, küçük parçalar halinde kestiğiniz domatesleri ekleyin. Tuz ve baharatları koyun; sonra bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin.

Onlar pişerken, derin bir kase alın ve yumurtaları kırın. Yumurtaları çırpın. Daha sonra, çırptığınız yumurtaları pişen domates karışıma ekleyin. Sürekli olarak karıştırarak yumurtaları pişirin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

İngilizce Menemen Tarifi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Menemen ingilizcesi ne demek?

Menemen özel bir isim olduğu için İngilizcede de genellikle “Menemen” olarak adlandırılsa da doğrudan çevirisi “eggs scrambled with tomatoes and green pepper” şeklindedir.

Menemen soğanlı mı olur?

Menemen hazırlarken isteğinize bağlı olarak soğan koyabilirsiniz. Soğanın İngilizcede karşılığı “onion” dır.

Menemen malzemeleri ingilizce nasıl söylenir?

Menemen hazırlamak için kullanılan malzemelerin İngilizce karşılığı aşağıdaki gibidir:

Tomato (Domates)

Green Pepper (Yeşil Biber)

Egg (Yumurta)

Onion (Soğan)

Spices (Baharatlar)

Menemen kaç dakikada yapılır?

Menemen 20 dakikada hazırlanır.

İngilizce Menemen Tarifi ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video arasından İngilizce Dil Bilgisi konu başlığındaki videoları inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Sting – Englishman In New York Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Katy Perry – Roar Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri