Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Mülakat Hazırlığı: İngilizce Mülakat Soruları ve Cevaplar

İngilizce mülakatlara nasıl hazırlanmak gerekir? İngilizce iş görüşmesi soruları ve cevapları nasıldır? İngilizce mülakata girerken dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir? İngilizce mülakatlarda telaffuzumuz nasıl olmalı? İngilizce mülakatlara hazırlanırken ipuçları nelerdir? Bir mülakata girmeden önce çoğu kişinin aklını kurcalayan birçok soru olur. Bu içeriğimizde sizin için İngilizce mülakat hazırlığını, sık sorulan mülakat soruları ve cevaplarını, dikkat etmeniz gereken noktaları ve mülakat için ipuçlarını hazırladık.

İngilizce Mülakatlarda En Çok Sorulan 5 Soru

İngilizce mülakatlarda çeşitli konulardan sorular gelmektedir. İşverenler bu mülakatlarda kendi alanınız ve kişiliğiniz ile ilgili sorular sorar. Size sorulacak olan bu mülakat sorularına vereceğiniz cevapların hazır olması gerekmektedir. İngilizce bir mülakatta vereceğiniz cevaplara önceden hazır olmanız özgüveninizi arttıracaktır. Bu sorulara hazırlanmanız kafanızdaki “Ya kendimi daha net ifade edemezsem?” düşüncesini de ortadan kaldıracaktır. Sizin için İngilizce mülakatlarda karşınıza çıkabilecek sıkça sorulan 5 soruyu derledik.

Soru 1: “Tell me about yourself.”

“Bana biraz kendinden bahseder misiniz?” anlamına gelen bu soru, mülakatlardan en çok sorulan sorulardan biridir. Bu soru sorulduğunda nereden mezun olduğunuzdan, aldığınız eğitim ve sertifikalardan, hobilerinizden, tecrübelerinizden ve güçlü olduğunuz yönlerden bahsedebilirsiniz. Örnek olarak:

Türkçesi:
Ankara Üniversitesinden 2012 yılında Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. Mezun olduğum alana dair çeşitli eğitimler aldım. Mezun olduktan sonra XX firması gibi yerlerde çalışarak bu alandaki tecrübemi arttırdım. İletişim yönü güçlü olan biriyim. Reklam alanında çalışmak kendime güvenimi arttırdı ve bu işte başarılı olabileceğimi anladım. Son işimde pazarlama alanlarında çalışıp startup projelerine katıldım. İş dışında gitar çalmak ve kitap okumak gibi hobilerim var.”

İngilizcesi:
“I graduated from Ankara University, Department of Public Relations in 2012. I received various trainings about the field I graduated from. After graduation, I increased my experience in this field by working in places like XX company. I am a very communicative person. Working in the field of advertising increased my self-confidence and I realized that I could be successful in this business. In my last job, I worked in marketing fields and participated in startup projects. Outside of work, I have hobbies like playing the guitar and reading.”

Soru 2: “What are your strengths and weaknesses?”

“Güçlü ve zayıf yanlarınız nelerdir?” anlamına gelen bu soru, çoğu mülakatta adayın kişiliğini analiz edebilmek için sorulmaktadır. Aday güçlü yanlarından bahsederken, iş ile ilgili güçlü yanlarından bahsetmelidir. Zayıf yanlarından bahsederken de bu zayıf yanlarını nasıl düzelttiğini de eklemelidir. Örneğin:

Türkçesi:
“Disiplinli ve planlı biriyimdir. Bu özelliğimden dolayı aldığım işleri vaktinde tamamlarım. Yöneticilerim bana iş verdiğinde o işin zamanında ve tamamlanmış olarak kendilerine teslim edeceğimi bilirler. Zayıf yanlarım ise çok çabuk heyecanlanan biriyimdir ve topluluk önünde konuşurken çok fazla heyecanlanırım. Ancak bu zayıf yönümün üstesinden gelmek için sunumlara daha iyi hazırlanıyorum. Buna ek olarak bu konuya ilişkin eğitimler alıp kendimi geliştirdim.”

İngilizcesi:

“I am a disciplined and planned person. Because of this characteristic of me, I complete the works I receive on time. My managers know that I will deliver the task completed and on time when they give me a task. My weak sides are that I get excited very quickly and I get stressed quickly when I am speaking publicly. However, to overcome this weakness, I prepare better for presentations. In addition, I received training on this subject and improved myself.”

Soru 3: “What can you do for this company?”

“Bu şirket için ne yapabilirsiniz?” anlamına gelen bu soru genelde adayların başvurdukları şirkete ve pozisyona sağlayabilecekleri katkıyı görmek için sorulur. Çoğu şirket, sizin nasıl biri olduğunuzu anladıktan sonra şirkete ne tür katkılarınızın olduğunu da merak eder. Bu soruya mesleki alandaki tecrübelerinizi ve güçlü yanlarınızı harmanlayarak cevap verebilirsiniz. Bu soruya şöyle cevap verebilirsiniz:

Türkçesi:
“Hem iş hayatımdaki deneyimlerim hem de bilgi birikimim nedeniyle firmanıza katkı sağlayacağıma inanıyorum. Daha önce de pazarlama alanlarında görev almış olmam nedeniyle bu pozisyona katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Buna ek olarak iletişim ve halkla ilişkiler alanında eğitim almış olduğum için şirketinizin reklam alanının büyümesinde katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Kendime güvenim ve iletişim becerilerim sayesinde de çalışanlar arasında uyum sağlayıp iş verimini arttırabileceğime inanıyorum.”

İngilizcesi:
“I believe that I can contribute to your company due to my experiences in my business life and my knowledge. I think I can contribute to this position as I have worked in the marketing field before. In addition to this, I think that I can contribute to the growth of your company in advertising field, as I have received training in the field of communication and public relations. Thanks to my self-confidence and communication skills, I believe that I can increase work efficiency by adapting among employees.”

Soru 4: “What major problem have you had to deal with recently? How did you handle it?”

“Son zamanlarda yaşadığınız en büyük problem neydi ve bunun üstesinden nasıl geldiniz?” anlamına gelen bu soru, çoğu iş veren tarafından kazandığınız tecrübeleri ve eğitimi nasıl uyguladığınızı görmek açısından sorulan bir sorudur. Adaylar bu soruda, aldıkları sorumluluğu nasıl yönettiklerini, stres altında nasıl çalıştıklarını ve sorunun nasıl üstesinden geldiklerini yalın bir şekilde anlatmalıdır. Örneğin:

Türkçesi:
“Daha önce çalışmış olduğum yerde şirketin işlerinin hızını aksatacak problemler ile karşılaştık. Bu problemin hızlıca giderilmesi gerektiği için iş yeri yöneticime danıştım. Onayını aldıktan sonra sorunun çözülmesi adına öneriler sundum. Sorunu müşteri ile konuşup orta yolu bularak çözdük.”

İngilizcesi:
“In the place where I worked before, we encountered problems that would hinder the speed of the company’s business. Since this problem had to be resolved quickly, I consulted my manager. After getting his/her approval, I offered suggestions in order to solve the problem. We solved the problem by talking to the customer and finding the middle ground.

Soru 5: “How would you describe yourself in a few words?”

“Kendinizi birkaç kelime ile nasıl tanımlarsınız?” anlamına gelen bu soru, işverenler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bu soruya cevap olarak güçlü yönlerinizden bahsedebilirsiniz. Bu soruya kısa ve net bir cevap verilmesi gerekmektedir. Örneğin:

Türkçesi:
“Azimli, çalışkan, planlı, enerjik, sevecen ve disiplinli bir insanım.”

İngilizcesi:
“I am a determined, hardworking, planned, energetic, loving and disciplined person.”

İngilizce Mülakata Nasıl Hazırlanmalıyım?

İngilizce mülakata hazırlanırken birçok yöntem bulunmaktadır. Bu tür mülakatlara hazırlanırken öncelikle hangi alanda bir işe başvurduysanız o alanda gelebilecek olan sorulara hazırlıklı olmalısınız. Bu tür soruları internet üzerinden veya başvuracağınız alanda önceden çalışmış birinden de öğrenebilirsiniz. Hazırlıklı olmanız yaşayacağınız stresi azaltacaktır. Mülakata girmeden önce şu aşamaları takip edebilirsiniz:

1. İngilizce Bilen Biri ile Pratik Yapın
Çevrenizde İngilizce bilen biri varsa mülakata girmeden önce bu kişiyle prova yapabilirsiniz. Mülakatta çıkabilecek sorulara bu kişi ile çalışmanız sizin hem vereceğiniz cevaplara hakimiyetinizi hem de bu konudaki özgüveninizi geliştirecektir. Eğer çevrenizde böyle biri yoksa pratik yapmak için internet üzerinden örnek mülakat videoları izleyebilirsiniz.

2. Kelime ve Kalıplara Çalışın
Her sektörün kendine ait terimleri ve cümle yapıları vardır. Başvuracağınız iş alanına ait kelimelere ve kalıplara çalışın. İşvereniniz mülakat sırasında bu kelimeler üzerinden cümleler kurarak sizi test edebilir. Bunlara ek olarak mülakat sırasında kendinizi başarılı bir şekilde tanıtabilmek için kelime çalışması yapmak oldukça önemlidir. Bu kelime listesini yaparken o alana özgü yayınları okumak ve internette araştırma yapmak gibi yöntemlere başvurabilirsiniz.

3. Sorulabilecek Sorulara Hazırlanın
İngilizce mülakatlarda sık sorulan soruları araştırın. Kendinize bu sorulardan oluşan geniş bir soru havuzu oluşturun. Oluşturduğunuz soru havuzundaki soruları cevaplarken çeşitli vermeye çalışın. Ne kadar farklı cevap verirseniz karşınıza çıkabilecek alternatiflere karşı o kadar hazırlıklı olursunuz. Cevaplarınızı bir kağıda, bir ses dosyasına kaydedebilir ve üstüne çalışabilirsiniz. Ses kaydına aldığınız cevaplarınızı dinleyin. Bu kayıtları dinlerken yaptığınız telaffuz hatalarının farkına varabilirsiniz. Verdiğiniz cevapları farklı kişilere veya bu alanda önceden çalışmış kişilere sorarak da cevaplarınızın etkileyiciliği hakkında geri dönüşler alabilirsiniz.

4. Başvurduğunuz İş ile İlgili Araştırma Yapın
Hangi alanda çalışıyor olursanız olun o alana dair temel bilgilere hakim olmanız gerekmektedir. İş başvurusu yapacağınız alan ile ilgili araştırmalar yapın. Bu alanda önceden çalışmış olan bir tanıdığınız varsa ona danışabilir veya internetten başka insanların önceki tecrübelerine dair yazıları okuyabilirsiniz. Buna ek olarak, başvurduğunuz işyerindeki pozisyonun gereksinimlerini hakkında bir araştırma yapabilirsiniz. Başvurduğunuz firma veya alandaki eksiklikleri araştırıp, bu alanda ne tür gelişmeler sağlayabileceğinizi düşünebilirsiniz.Bu sayede hem siz başvurduğunuz alanda hakim gözükeceksiniz hem de firmaya yapabileceğiniz katkılardan dolayı diğer adayların önüne geçebileceksiniz.

5. Güçlü ve Zayıf Yanlarınızı Gözden Geçirin
Unutmayın ki bir mülakatın en önemli taraflarından biri de sizin aday olarak kişiliğinizin analiz edilmesidir. Bundan dolayı güçlü ve zayıf yanlarınız başta olmak üzere kendiniz hakkındaki bilgileri gözden geçirin. Arkadaşlarınıza ve çevrenize sizin hakkında düşündükleri olumlu veya olumsuz şeyleri sorabilir ve bunlar üzerinde düşünebilirsiniz.

İngilizce Mülakatta Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler

Normal bir mülakata benzer olarak İngilizce bir mülakatta da dikkat etmeniz gereken şeyler bulunur. Bu şeyler normal bir mülakatla aynı olabilir ancak ana diliniz olmayan bir mülakata giderken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır.

1. Hazırlıklı olun: İngilizce bir mülakata giderken en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri hazırlıklı olmanızdır. Ana diliniz olmayan bir mülakata hazırlıksız gitmenin sizi telaşa sürükleyebileceğini unutmayın.

2. Ne çok az, ne çok fazla konuşun: Sözlü bir mülakatta adaylar sessiz kalmamalıdır. Çoğu aday İngilizce seviyesinden dolayı gerilip sessiz kalmaktadır. Bunun yerine, adaylar İngilizce seviyelerinin üstüne giderek anlatmak istediği şeyleri tamamen anlatmaya çalışmalıdır. Ancak bunu yaparken fazla detaya inmemeye ve gereksiz cümlelere yer vermemeye çalışın.

3. Pozitif olun: Biliyorsunuz ki ilk intiba çok önemlidir. Görüşme esnasında güler yüzlü olmak, karşınızdaki kişilerin sizin hakkınızda olumlu düşüncelere sahip olmasını sağlayacaktır.

4. Geç kalmayın: Tahmin edersiniz ki hiç kimse bekletilmekten hoşlanmaz. Bu yüzden mülakatınız başlamadan yarım saat önce orada bulunmanızda fayda var. Bu sizin hem heyecanınızı yenmeniz için zaman kazanmanıza hem de zamanlamaya önem verdiğinizi göstermenize yardımcı olacaktır.

5. Kendinizi olabildiğince iyi ifade etmeye çalışın: Mülakatların en önemli parçası aslında kendinizi nasıl ifade ettiğinizdir. Mülakat sırasında kendinizi ne kadar iyi ifade ederseniz işvereniniz de sizin hakkında o kadar olumlu fikirlere sahip olacaktır.

İngilizce Mülakat Hazırlığı: İngilizce Mülakat Soruları ve Cevaplar ile İlgili Sık Sorulan Sorular

İngilizce paragraf nasıl yapılır?

İngilizce paragraf yazmak için öncelikle yazacağınız konu hakkında araştırma yapmalısınız. Daha sonra paragraf yazım kurallarına dikkat ederek, konu cümlesi, destekleyici cümleler ve sonuç cümlesi içeren bir paragraf yazabilirsiniz.

İngilizce paragraf nasıl başlanır?

İngilizce paragraf yazarken, paragrafınızın ne hakkında olduğunu belirten bir konu cümlesiyle başlamalısınız.

İngilizce paragraf soruları nasıl çözülür?

İngilizce paragraf sorusu çözerken önce soruyu okuyarak, paragrafı okurken sorunun cevabını bulmaya çalışabilirsiniz.

İngilizce paragraf yazarken dikkat edilmesi gereken dört unsur nedir?

İngilizce paragraf yazarken dikkat edilmesi gereken dört unsur, bütünlük, cümlelerin sırası, tutarlılık ve kapsamlılıktır.

İngilizce Mülakat Hazırlığı: İngilizce Mülakat Soruları ve Cevaplar ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Melanie Martinez – Pacify Her Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Imagine Dragons – Thunder Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri