Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Öğrenmek için Basit ve Etkili Yöntemler

İngilizce Öğrenme İçin Basit ve Etkili Yöntemler

İngilizce, günümüzde en yaygın kullanılan hatta genelde dünya dili olarak adlandırılan dillerin en başında gelir. Farklı milletlerden olup farklı dilleri konuşan kişilerin iletişim kurabilmesi için köprü dil olarak kullanılan dillere literatürde Lingua Franca olarak adlandırılır. Günümüzde de lingua franca, yani köprü dil olarak İngilizce kullanılır. İngilizce öğrenmek bir çoğumuzun korkulu rüyası olsa da İngilizce öğrenmek için basit ve etkili bir çok yöntem vardır. Gelin bu yöntemleri birlikte inceleyelim.

Neden İngilizce Öğrenmeliyiz?

‘İngilizceyi nasıl daha kolay ve hızlı öğrenirim?’, ‘İngilizce öğrenmenin yöntemleri nelerdir?’ ve ‘İngilizce öğrenmek zor mudur?’ soruları hepimizin merak ettiği ve aklımıza ilk gelen sorular arasındadır. Ancak bu sorularımıza yanıt aramadan önce ‘Neden ingilizce öğrenmeliyiz?’ sorusuna bir yanıt aramak daha sağlıklı olacaktır.

Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi buradaki en önemli sebep İngilizcenin lingua franca olmasıdır. Yurtdışına seyahate gittiğimizde ana dili bizim ana dilimizden farklı olan insanlarla ana dilleri ingilizce olmasa bile iletişim kurabilmek için İngilizce kullanabiliriz. Otel rezervasyonları, yol tarifleri, market alışverişleri, acil durumlarda kendimizi ifade edebilmek ve restoranda sipariş verebilmek için İngilizce konuşabilme becerisi bizler için çok faydalı olacaktır.

Özetlemek gerekirse neden ingilizce öğrenmeliyiz sorusunun yanıtı, Ahmet Rasim’in de “bir lisan bir insan, iki dil iki insan” dediği gibi iletişim kurabilmek ve kendimizi geliştirebilmek için ingilizce öğrenmeliyiz olacaktır.

İngilizce Öğrenmek Zor Mudur?

Dil biliminde, bazı bilim insanları tarafından “bilingual” olabilmek yani iki dili anadil gibi konuşabilmek için o dillere 0-6 yaş arası maruz kalmak gerektiği savunulur. Bu sebeple genelde reklam yapılırken “anadil gibi ingilizce konuşmak” ifadesi kullanılır. Bu ifadelere göre ingilizce öğrenmek kulağa zorlayıcı gelebilir.

Ancak İngilizce, lingua franca olması sebebiyle diğer dillere kıyasla günlük hayatta daha fazla maruz kaldığımız bir dildir. Yolda yürürken ya da kafelerde otururken arka planda çalan İngilizce şarkılar, toplu taşımalardaki resimli ingilizce uyarı tabelaları, altyazılı izlediğimiz filmler ve diziler gibi isteyerek yada istemeyerek günlük hayatta bir çok kez İngilizceye maruz kalırız ve bilinçaltımıza yerleşir. Ayrıca, Türkçede de İngilizcede de Latin alfabesi kullanılır ve tüm dünyada en çok öğrenilen bir dil olduğu için en fazla eğitim kaynaklarına sahip olan dillerden biridir. Bu sebeple, İngilizce öğrenmek diğer yabancı dillere kıyasla çok daha kolay olacaktır.

İngilizce Öğrenmenin Faydaları Nelerdir?

“İngilizce öğrenmenin faydaları nelerdir?” sorusunun yanıtı “Neden ingilizce öğrenmeliyiz?” sorusunun yanıtından çok farklı olmayacak olsa bile o başlıkta incelemiş olduklarımıza ek olarak kariyer ve akademik sebepler örnek olarak gösterilebilir.

İngilizce öğrenirken iletişimin yanı sıra, akademik amaçlarla İngilizce öğrenmenin faydalı olacağı da aşikardır. Özellikle akademide okuduğumuz bölüm Türkçe olsa bile araştırma yaparken kullandığımız makalelerin bir çoğunun dili, ingilizce olacaktır. Sadece akademide değil günlük hayatta kendimizi geliştirmek için yaptığımız araştırmalarda da yine makale dilleri ve site dilleri İngilizce olan kaynaklar çoğunluktadır. Dolayısıyla, daha fazla araştırmaya erişebilmek için ingilizce bilmek süreci hızlandıracaktır.

Kariyerimizde gelişim gösterebilmek ve ilerleyebilmek, daha yüksek gelirler elde edebilmek ve yurt dışı imkanlarından faydalanabilmek için de İngilizce bilmek bizler için önemli bir adım olacaktır. Bir çok şirket yurt dışı ile alım – satım veya toplantılar gerçekleştirmektedir. Bu sebeple genelde iş görüşmelerinde İngilizce mülakatlar da yapılmaktadır.

İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Hiç İngilizce bilmeyen birinin ilk defa İngilizce öğrenmeye başladığında aklında bazı şüpheler ya da öğrenme sürecini devam ettiremeyecek heves kırıcı düşünceler olabilir. Çoğunlukla, İngilizce konuşurken yanlış telaffuz etmekten çekinmek ya da bilmediği kelimeye odaklanarak cümleyi tamamlayamamak gibi durumlar kişi için heves kırıcı olabilir. Oysa ki, kendi dilimizde bile bilmediğimiz birçok kelime vardır. Bir kelime aklımıza gelmediğinde o kelimeyi İngilizce basit cümlelerle anlatmaya çalışmak her zaman daha faydalı olacaktır. Bu sebeple ilk zamanlarda ilerlemelerin yavaş olabileceğini bilmek ve bu konuda sabırlı olmak, İngilizce konusunda gelişebilmek için çok önemlidir.

Peki, İngilizce nasıl öğrenilir? Bu sorunun cevabı aslında çok basit: maruz kalarak. İngilizceyi hızlı öğrenebilmek için başlangıç aşamasında hem İngilizce hem Türkçe altyazılı eş zamanlı olacak şekilde dizi ve film izlemek, daha öncesinde Türkçe altyazılı izlemiş olduğumuz dizi ya da filmleri İngilizce altyazılı izlemek, İngilizce çocuk kitapları ya da ince dili basit olan kitaplar tercih etmek veya kullandığımız elektronik cihazların dilini İngilizce yapmak öğrenme sürecinizi hızlandıracaktır.

İngilizceyi Hızlı Öğrenme

Bir dili hızlı öğrenebilmek için o dili mümkün olduğunca hayatımıza dahil etmemiz gerekir. İngilizce şarkı söylemek kulağa çok basit gelse bile ilk etapta çok faydalı olabilir. Şarkıların Türkçe- İngilizce çevirisiyle birlikte sözlerine bakarak, şarkıya eşlik etmeye çalışmak telaffuz konusunda bizleri cesaretlendirebilir. Buna ek olarak, günlük hayatta İngilizce öğrenmeye çalışan başka bir arkadaşınızla günlük konuşmalarınızı kısa süreli de olsa İngilizce konuşmaya çalışmak, İngilizce günlük tutmak, yemek yaparken İngilizce yemek tariflerine bakmak, market listesi yaparken İngilizce- Türkçe olacak şekilde hazırlamak veya oyun oynamayı seviyorsak oynadığımız oyunu İngilizce dilinde oynamak da İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirmenizde yararlı olabilir. Özetle, her gün sabit olarak yaptığınız aktiviteleri ingilizce nasıl yapabileceğinizi düşünerek, hayatınıza İngilizceyi yerleştirmenin yollarını bulup hızlı bir şekilde İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Evde İngilizce Öğrenme

Coğrafi, profesyonel, sosyal, kültürel ve kişisel avantajlarla ingilizce öğrenmemizin günümüzde gerekli olduğundan bahsetmiştik. Peki evde ingilizce nasıl öğrenilir? Geleneksel bir kurs mantığı sizlere göre değilse evde İngilizce öğrenmek tam size göre. Evde iki şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz:

1- Daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi İngilizceyi evdeki günlük rutininize dahil ederek,
2- EnglishCentral gibi online İngilizce öğrenme platformları ile konuşma ve aktivite gerçekleştirerek eğlenceli ve disiplinli bir çalışmalar yaparak.

Evde İngilizce Öğrenme Yöntemleri Nelerdir?

Öncesinde bahsettiğimiz bir çok uygulamanın yanında ingilizce podcast dinlemek, YouTube’da ingilizce içerik üreten kanalları takip etmek, düzenli günlük tutmaktan keyif alıyorsak bu rutinimizi ingilizce devam ettirmek, televizyonunuzdaki yabancı haber kanallarını takip etmek, online ingilizce eğitim veren platformları araştırıp o platformlarda çalışmalar yapmak, telefonunuza ingilizce öğrenme uygulamaları indirmek ve ingilizce yayın yapan radyo kanallarını takip etmek de evde ingilizce öğrenme yöntemlerindendir. Evimizde temizlik yaparken, yemek yaparken, oyun oynarken, arkadaşlarımız misafirliğe geldiğinde, spor yaparken, resim çizerken ya da aklınıza gelebilecek diğer tüm aktivitelerde önerdiğimiz yöntemler ile ingilizceye kişi kendini ne kadar maruz bırakırsa evde ingilizce öğrenmek o kadar keyifli ve kolay olacaktır.

İngilizce Öğrenme için Basit ve Etkili Yöntemler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İngilizce öğrenmenin en kolay yolu nedir?

İngilizce öğrenmenin en kolay yolu kendi kendimizi motive ederek olabildiğince İngilizceye maruz kalmaktır.

Evde çalışarak İngilizce öğrenilir mi?

Evet. İngilizceyi günlük rutinlerimize dahil ederek evde İngilizce öğrenilebilir.

İngilizce neden dünya dili olmuştur?

Tarihi olaylar, ticaret, teknoloji, konferanslar, emperyalizm, kültürel olaylar ve savaşlar sonucunda İngilizce dünya dili olmuştur. Latince ve Fransızcadan da bir çok kelime alan İngilizce, diğer dillere kıyasla daha esnek yapıda olması ve öğreniminin daha kolay olması zamanla dünyada en çok konuşulan dil haline gelmesinde etkili olmuştur.

İş İngilizcesi ve teknik İngilizce nedir?

İş İngilizcesi profesyonel iş hayatımızda toplantılar, sunumlar, mülakatlar ve müşterilerle iletişimde kullanılan ingilizceyi ifade eder. Teknik İngilizce ise yapılan meslek ile ilgili yazılan makaleler, belgeler ve talimatları anlamaya yarayacak olan terimsel kelimeleri ve kalıpları içeren İngilizce anlamına gelir.

İngilizce Öğrenmek için Basit ve Etkili Yöntem öğrenmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video arasından İngilizce Dil Bilgisi konu başlığındaki videoları inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Lewis Capaldi – Forget Me Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Dean Lewis – How Do I Say Goodbye Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri