Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlamalı

İngilizce öğrenmeye nereden başlamalı? İngilizce öğrenmeye başlarken hangi adımlar izlenmeli? Sıfırdan İngilizce öğrenmek için nelere dikkat etmeliyiz? İngilizce başta olmak üzere yeni bir dil öğrenirken çoğu kişi nereden başlayacağı konusunda stres olmaktadır. Buna ek olarak nereden başlayacağı konusunda stres altında kalan kişiler dili öğrenmenin çok fazla emek isteyeceğini düşünüp bu işten de vazgeçebiliyor. Bu içeriğimizde sizler için İngilizce öğrenmeye nereden başlayabileceğinizi ve hangi adımları izlemeniz gerektiği hakkında bir yazı hazırladık.

1,2,3… ve ABC’den başlayalım

Her dilde olduğu gibi İngilizce de öğrenirken en başta temel birkaç şeyin üzerinden gitmek gerekmektedir. İngilizce öğrenirken sayıların ne anlama geldiğini ve alfabenin Türkçeden farklarına, aylara ve günlere bakmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra İngilizce öğrenmeye başlarken temel dil bilgisi kurallarına, zamanlara ve kurallara bakmakta fayda var. Bir dil öğrenmenin ABC’si olan bu kavramları öğrendikten sonra iletişimde size yardımcı olacak tanışma diyaloglarına da göz atmanızı öneririz.

Alphabet (Alfabe):

İngilizcede harfleri ve bu harflerin telaffuzlarını öğrenmek çok önemlidir. Bir dil nasıl konuşularak öğreniliyorsa, konuşmayı gerçekleştirirken oluşturacağınız kelimelerin nasıl bir araya geldiğine hakim olmak gerekir. Alfabeyi öğrenmek seslerin nasıl çıkarılacağını size göstereceği için telaffuzunuzun oturması için önemli bir noktadır. İngilizce alfabe de Türkçe alfabe de latin harflerini kullanmaktadır. Ancak Türkçeden farklı olarak İngilizce alfabede 29 değil 26 harf bulunur ve bu harflerden 44 ses çıkarılır. Çıkarılan sesler ülkenin konuştuğu İngilizce aksanına göre de değişiklik gösterebilir. İngilizce harflerin okunuşunu alfabeyi anlatan ünlü a,b,c,d şarkısından da yardım alarak öğrenebilirsiniz.

Numbers (Rakamlar):

Dillerde en temel şekilde yer alan konulardan biri de sayılardır. Numaranızı vermek, bir sokak veya cadde adını söylemek veya bir şeyin fiyatını öğrenebilmek için İngilizcede sayıları öğrenmemiz gerekmektedir. Sayıları öğrenmek aynı zamanda saatleri söylemenize de yardımcı olacaktır. Sayıları öğrenirken adım adım başlamamız ve üstüne eklememiz faydalı olacaktır. Adımlarınızı İngilizce sayabilir, çevrenizde gördüğünüz sayıları İngilizce söylemeye çalışabilirsiniz. Buna ek olarak basit matematik işlemleri ile de sayıları öğrenmenize hız katabilirsiniz.

Temel Dil Bilgisi Kuralları (Basic Grammar)

Bir dili sadece konuşmak yetmez. Nasıl matematikte soruyu yarım yamalak çözmek yerine mantığını öğrenmeye çalışıyorsak İngilizcede de mantığını öğrenmeliyiz. Bir dili öğrenirken o dilin ses, biçim cümle kurma şekillerini öğrenip buna göre doğru cümle kurmalıyız. Temel dil bilgisi kurallarına hakim olmak aynı zamanda dildeki hakimiyetinizi de güçlendirecektir. Temel dil bilgisi kurallarına hakim olmak o dili etkin bir şekilde kullanmamızda bize yardımcı olacaktır. Türkçede olduğu gibi İngilizcede de sıfatlar, zarflar ve fiiler bulunmaktadır. Kendinizi ifade ederken bu sıfatların, zarfların ve fiillerin ne olduğunu bilmeniz gerekiyor. Temel dil bilgisi kurallarını çalışırken çeşitli kaynaklardan faydalanabilir, internetten video izleyebilirsiniz. Çalışma metodu olarak çalıştığınız konunun bulunduğu örnek cümleleri dikkatlice okuyup, konunun gösterildiği yerin altını çizebilirsiniz. Buna ek olarak izlediğiniz dizi veya filmleri daha dikkatli ve bilinçli şekilde takip ederek pratiğinizi güçlendirebilirsiniz.

Zamanlar (Tenseler)

İngilizce öğrenirken sadece alfabeyi, sayıları, temel kuralları bilmek yetmiyor. Bunların yanı sıra aynı zamanda İngilizce zamanlar yani tenseleri de öğrenmek gerekir. Bu zamanların doğru kullanımı iletişimin güçlü olması için bir şarttır. İngilizce öğrenirken bu zamanları öğrenmek cümlelerin doğru kurulmasını ve altyapınızı güçlendirme konusunda size yardımcı olacaktır. İngilizce zamanları öğrenirken adım adım çalışmak en faydalısı olacaktır. Zamanlara çalışırken o zamanın kullanıldığı yerin altını çizip, Türkçe karşılığı ile eşleştirmek işinizi kolaylaştıracaktır. İngilizce dilbilgisi pratiği yapmak zamanları daha kısa sürede öğrenilmesine katkı sağlar.

Bu zamanlar bize bir olayın ne zaman gerçekleştiğini veya etkisinin hala sürüp sürmediğini anlatır. Cümlede kullandığımız zamana göre olayın ne zaman geçtiğini, olayın geçmişte devam edip etmediği gibi bilgileri elde ederiz. İngilizce’de 3 temel zaman olan; present tense (şimdiki zaman), past tense (geçmiş zaman), future tense (gelecek zaman)’ın yanı sıra aynı zamanda bu olayların o zamanlarda nasıl geçtiğini anlatan perfect tense, continuous tense ve simple tense bulunur. Zamanları anlatırken geçtikleri zamanın yanı sıra simple, continuous ve perfect kavramlarını da bilmekte fayda vardır.

Yazım Kuralları

Her dilde olduğu gibi İngilizcede de yazım kuralları önemli bir yer tutuyor. Ana dilde hata yapabildiğimiz gibi İngilizce yazarken de hata yapmamız muhtemeldir. İngilizce öğrenirken özellikle yazım kurallarına dikkat etmeliyiz. Yolun başından yazım kurallarını, telaffuzu ve okunuşları iyi çalışırsak sonraki çalışmalarımız için güçlü bir temel oluşacaktır. Yazım Kuralları çalışmak bu konuda ağaç yaşken eğilir deyimine benzerdir. Yazım kuralları konusunda gelişmek için kelimelerin yazımlarını hecelere ayırarak çalışabilirsiniz.

Tanışma Diyaloglarını Öğrenin

İnsanlar doğaları gereği sosyal canlılardır. Buna ek olarak yeni bir dil öğrendiğimiz zaman kendimizi o dilin insanları ile konuşup tanışma isteği içerisinde buluruz. Bu konuda işinizin kolaylaşması için tanışma diyaloglarına hakim olmanız gerekiyor. Temel tanışma diyaloglarını iyi bilmek aynı zamanda kendimizi doğru tanıtmamızda yardımcı olacağı için yanlış anlaşılmaların önüne geçecektir.. Tanışma diyaloglarını çalışırken bol bol tekrar yapıp pratiğe dökmek faydalı olacaktır. Bir arkadaşınızla veya tanıdığınız ile birlikte bu tanışma diyaloglarını tekrarlayabilir ve kendi aranızda bunları canlandırabilirsiniz.

Ay ve Gün Adlarını Öğrenin

Bu konulara ek olarak diğer bir öğrenmeniz gereken konu ise ay ve günlerin adlarıdır. Doğum gününüzü söylerken, ileriye dönük bir planınınızdan bahsederken veya bir davete katılım sağlamak için günü öğrenirken tarihlerin isimlerini bilmeniz gerekiyor. Aldığınız biletlerin gidiş geliş tarihlerini veya gittiğiniz ülkede bineceğiniz servis ve otobüsün tarihini bilmek için de ay ve gün adlarını bilmek gerekiyor. Yurtdışında eğitim alacağınızı düşünün, gireceğiniz sınavın tarihini ay ve gün adlarını öğrenmeden bilemezsiniz. İngilizce ay ve günleri öğrenmek için adım adım kullanımınızı İngilizce hale getirebilirsiniz. Bir yere tarih veya adres verirken aynı şekilde İngilizce halini de kullanın. Ek olarak Takvim uygulamanızı İngilizceye çevirerek ay ve gün adlarını öğrenme konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.

İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlanması Hakkında Sık Sorulan Sorular

Evde İngilizce öğrenmek için ne yapmalıyım?

Evde İngilizce öğrenmek için öncelikle kendinize bir plan oluşturun. Oluşturduğunuz plana göre internet üzerinden kaynaklara ve videolara bakarak hedeflerinizi tamamlayın. Eğer fırsatınız varsa arkadaşlarınızla İngilizce konuşun. EnglishCentral gibi platformlar sizin öğrenmenizi takip eder, yabancı hocalar ile İngilizcenizi geliştirebilir ve çeşitli videolar ile öğrendiklerinizi pratiğe dökebilirsiniz.

Sıfırdan İngilizce öğrenmek için ne yapmalı?

Sıfırdan İngilizce öğrenmek için öncelikle nereden başlamanız gerektiğine bakınız. Yabancı dil öğrenmek başta çok zorlu bir süreç gibi gelebilir ancak temelleri oturduğunuz zaman su gibi akıp gidecektir. İngilizce öğrenmeye başlarken sıfırdan alın ve bol bol pratik yapın.

Kendi kendine İngilizce nasıl öğrenilir?

Kendi kendinize İngilizce öğrenmek için öncelikle temel kavramları öğrenin. Eğer konuşabilecek biri bulabiliyorsanız bunu konuşma pratiği ile pekiştirin. Buna ek olarak dizi ve film izleyerek de öğrendiklerinizi pratiğe dökebilirsiniz.

İngilizce öğrenmeye başlarken nereden başlamalıyım?

Her dilde olduğu gibi İngilizce öğrenmeye de alfabe ve sayılardan başlayabilirsiniz. En temelini kavradıktan sonra zaman kavramlarına bakarak konuşmanızı zenginleştirin. Bir dil öğrenmek her zaman pratik ile olacaktır. Öğrendiklerinizi uygulamaya geçirmeyi unutmayın.

İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlamalı ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

IV of Spades – Come Inside of My Heart Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Arctic Monkeys – Body Paint Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri