Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Öğrenmeye Yardımcı Olacak En Etkili Çizgi Filmler

Boş zamanlarınızda, veya eğlenmek için özellikle de kısıtlı zamanında bir şeyler izlemeyi seviyorsanız, İngilizcenizi geliştirmek için İngilizce çizgi film izleyebilirsiniz. Ayrıca, “İngilizce çizgi film izlemenin bizlere hangi açıdan faydaları olabilir veya İngilizce çizgi filmler sadece çocuklar için değil mi?” Diye düşünüyorsanız ve bu soruların cevabını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz.

Aslında yetişkinler de çocukların izlediği çizgi filmleri izleyip zevk alabilirler, ister sevdikleriyle, ister kardeşleri, ister çocuklarıyla, ister tek başlarına. Fakat çocukların 7, 13 veya 18 yaş üstü ibrazı olan içerikleri, çizgi film olsa bile izlemeleri özellikle pedagojik ve psikolojik açıdan onların gelişimini etkileyeceği için uygun değildir, bu sebeple başlıklarımızın altında bunları gerekli kategorilere ayırdık.

Çocuklar İçin Çizgi Filmler

Dil öğrenimi için en verimli yaşlar çocukluk zamanlarıdır. Çocuklar daha kolay eğitilebilir ve daha hızlı öğrenebilir; bilgiye açıktırlar. Fakat her çocuğun yeni bir dil öğrenmeye ilgisi yoktur, veya buna odaklanamaz. Çocuklar için çizgi film izleyerek İngilizce öğrenmek bunun için en iyi çözümdür! Çocuklar için uygun çizgi filmleri sizler için listeledik:

Adventure Time
Bu çizgi dizi, Finn adındaki bir insan çocuk ve esneyerek büyüyebilme, şekil değişebilme gibi sihirli güçlere sahip en iyi arkadaşı ve üvey kardeşi olan köpek Jake’in maceralarını anlatmaktadır

The series follows the adventures of a boy named Finn and his best friend and adoptive brother Jake —a dog with the magical power to change size and shape at will.

Regular Show
Dizi, bir parkta işçi olarak çalışan Mordecai’ın (bir mavi alakarga) ve Rigby’nin (bir rakun), işten kaytarmaya çalıştıkları ama her denemelerinde sürreal tersliklerle karşılaştıkları günlük yaşamlarının etrafında döner.

This cartoon is about a blue jay named Mordecai and a raccoon named Rigby who work as groundskeepers at a local park and get into surreal misadventures whenever they attempt to slack off.

Peppa Pig
Genelde çocukların izlemeyi tercih ettiği bu çizgi film, bir domuzcuk ailesi ve kız çocukları Peppa’yı konu alır. Peppa Pig ve ailesi insanlar gibi konuşuyor, giyiniyor, evlerde yaşıyor ve çizgi dizi bir domuz ailesinin ilişkilerini, maceralarını, diğer ülkelere seyahatlerini ve diğer hayvanlarla tanışmalarını konu alıyor.

The cartoon is about a piglet family and their daughter Peppa, which kids prefer to watch, mostly. Peppa and her family talks, has clothes on, lives like humans and this cartoon is about their relationships, adventures, their trips to different countries and their way of meeting the other animals.

Dora The Explorer
Bu çizgi film, Dora adında bir kızın maceralarını konu alır. Bu çizgi film on yaş civarındaki çocuklar için tasarlanmıştır ve amacı çocukları eğitirken aynı zamanda eğlendirmektir. Her bölümde Dora maymun arkadaşı Boots’la ve konuşan sırt çantasıyla heyecan verici yolculuklara çıkar. Beraber bulmacaları çözerler, engellerin üstesinden gelirler, ve yolda karşılaştıklarına yardım ederler Dora çocuklara basit problem çözme becerileri, sayıları, renkleri ve hatta bazı İspanyolca kelimeleri öğretir. Dizi izleyicilere interaktif bir şekilde soru sorarak ve çocukların cevap vermesini bekleyerek izleyici katılımını teşvik eder.

This cartoon follows the adventures of a young girl named Dora. The show is designed for children around ten years old, and it aims to entertain and educate them at the same time. In each episode, Dora embarks on exciting journeys with her talking backpack and monkey friend Boots. Together, they solve puzzles, overcome obstacles, and help others along the way. Dora also teaches kids basic problem-solving skills, numbers, colors, and even some Spanish words. The show encourages viewer participation by asking questions and waiting for children to respond.

Avatar: The Last Airbender
Avatar, her yaştan bireyin zevkle izleyebileceği bir dizidir. Avatar: Son Havabükücü, Ateş Ulusu’nun diğer uluslara (su, toprak, hava) yaptığı zulümler karşısında, dünyaya barış ve düzeni tekrar kazandıracak olan Aang’in Avatar olma süreci ve Ateş Lordu ile olan mücadelesini konu alıyor. 100 yıl boyunca Buz Dağı’nda donarak kalan Aang, 12 yaşında bir hava bükücüdür. Aang’in omuzlarında ise, tüm dünyanın sorumluluğu bulunmaktadır. Aang’e bu konuda; Katara, Sokka, Toph ve Zuko yardımda bulunacaktır.

This is a TV series that anyone can enjoy. Avatar: The Last Airbender, is about the process of Aang becoming the Avatar which will help regain the realm’s order against the cruelties of the Fire Nation towards the other nations (water, earth, air) and his fight against the Fire Lord. Aang, who has been stuck frozen in an iceberg for 100 years, is a 12 year old air bender. And the whole world’s responsibility lies on Aang’s shoulders. His friends Katara, Sokka, Toph ve Zuko would help him along the way.

The Legend of Korra
The Legend of Korra, Avatar: The Last Airbender’dan 70 yıl sonraki evrende geçmektedir. The Legend of Korra Güney Su Kabilesi’nden on yedi yaşındaki bir kız olan Avatar Korra üzerine odaklanmıştır. Dizinin başlangıcında, su bükme, toprak bükme ve ateş bükme konusunda ustalaşmıştır fakat Aang ve Katara’nın en küçük çocuğu olan Tenzin’den hava bükmeyi öğrenmesi gerekmektedir.

The Legend of Korra takes place in the universe 70 years after Avatar: The Last Airbender. The Legend of Korra focuses on Avatar Korra, who is a 17 year old girl from the Southern Water Tribe. In the beginning of the show, she already has mastered water, earth and fire bending but she needs to learn air bending by Tenzin, who is the youngest son of Aang and Katara.

The Amazing World of Gumball
Dizi, antropomorfik mavi bir kedi olan 12 yaşındaki Gumball Watterson ve evlatlık balık kardeşi Darwin’in, California’nın kurgusal şehri Elmore’daki ortaokula gitmeleriyle ilgilidir. Genellikle şehirde çeşitli olaylarla karşı karşıya kalırlar ve bu sırada genellikle aile üyeleri – küçük kız kardeşleri Anais, anneleri Nicole ve babaları Richard – ve destekleyici karakterlerle etkileşime girerler.

The series concerns the lives of 12-year-old Gumball Watterson, an anthropomorphic blue cat, and adoptive goldfish brother Darwin, who attend middle school in the fictional city of Elmore, California. They often find themselves in various shenanigans around the city, during which they interact with fellow family members—younger sister Anais, mother Nicole, and father Richard—along with a supporting cast of characters.

Scooby-Doo, Where Are You?
Bu çizgi film Gizem Makinesi adlı karavanda gezen Fred, Daphne, Velma, and Shaggy, adında dört genç ve konuşan köpekleri Scooby-Doo’nun gizemlerle karşılaşması ve çözmesi ile geçer. Gizem çözülünce grup, olayın failinin lokal efsaneyi veya miti kişisel çıkarları için kullanan insanlar olduğunu gözler önüne serer.

The show focuses on four teenagers Fred, Daphne, Velma, and Shaggy, and their talking dog, Scooby-Doo, who travel in their van, The Mystery Machine, encountering and solving mysteries. Once solved, the group typically discovers that the perpetrator of the mystery is a disguised person who seeks to exploit a local legend or myth for personal gain.

Samurai Jack
Ana karakter, sonradan Jack ismini almış, mistik katanası olan isimsiz bir Japon samuray prenstir. Şeytani, şekil değiştiren Aku isimli bir şeytan tarafından ele geçirilmiş krallığını kurtarmak için yola çıkar. İki karakter şiddetli bir savaşa girer ve prens tam öldürücü vuruşu gerçekleştirecekken, Aku onu tiran şeytanlar tarafından yönetilen distopik bir geleceğe gönderir. Jack Aku dünyayı ele geçirmeden kendi zamanına geri dönüp Aku’yu yenmeye çalışır.

The main character is an unnamed Japanese samurai prince who has a mystic katana, later to be named Jack. He sets out to free his kingdom after it is taken over by an evil, shapeshifting demon lord known as Aku. The two engage in a fierce battle, but just as the prince is about to deal the final strike, Aku sends him forward in time to a dystopian future ruled by the tyrannical demon. He quests to travel back to his own time and defeat Aku before he can take over the world.

SpongeBob SquarePants
Dizi, su altında yaşayan ve diziye ismini veren ana karakter ve arkadaşlarının Bikini Kasabası adlı kurgusal su altı şehrindeki maceralarını anlatır. En bilindik karakterleri SüngerBob KarePantolon, Patrick Star, Squidward, Mr. Krabs, Plankton, Sandy Cheeks, Gary ve Karen’dır.

It chronicles the adventures of the title character and his aquatic friends in the fictional underwater city of Bikini Bottom. The most famous characters are, SpongeBob SquarePants, Patrick Star, Squidward, Mr. Krabs, Plankton, Sandy Cheeks, Gary and Karen.

Yetişkinler İçin Çizgi Filmler

Biliyorsunuz ki çizgi film izlemenin bir yaşı yok! İngilizce öğrenmek veya geliştirmek isteyen kişiler için çizgi film izlemek, dil öğrenmenin en keyifli yollarından biridir. Yetişkinlerin izleyebilecekleri çizgi filmleri sizler için derledik. Bu listeye ek olarak, yukarıda çocuklar için önerdiğimiz çizgi filmleri de izleyebilirsiniz.

Disenchantment
Yetişkinlere yönelik fantastik dizi, çökmekte olan Orta Çağ krallığı Dreamland’de geçiyor. Dizi, çok içki içen genç prenses Bean’in, alıngan elf arkadaşı Elfo’nun ve kişisel iblis Luci’nin talihsizliklerini konu alıyor. Bu tuhaf üçlü, maceraları boyunca devler, ruhlar, şeytanlar, troller ve insanlarla karşılaşır.

The animated fantasy series geared toward adults takes place in the crumbling medieval kingdom of Dreamland. It follows the misadventures of hard-drinking young princess Bean, her feisty elf companion Elfo and personal demon Luci. The oddball trio encounters the likes of ogres, sprites, imps, trolls and human fools along the way.

Rick and Morty
Rick and Morty, alkolik, dikkatsiz ve sosyopat bir bilim adamı olan Rick’in, 14 yaşındaki endişeli bir çocuk olan torunu Morty ile olan sonsuz maceralarını konu alan, yetişkinlere yönelik bir animasyon dizisidir. Birlikte sonsuz evrenleri keşfederler ve kargaşalara sebep olurlar.

This is a show for adults, about Rick, a reckless, alcoholic and sociopath scientist, living with his daughter Beth’s family, going on crazy and endless adventures with his 14 year old anxious grandson Morty. They explore endless universes and cause chaos.

The Simpsons
Simpsons dizisi Simpson ailesi (Homer, Marge, Bart, Lisa, ve Maggie) örnek alınarak yapılan, “Amerikan hayatının” satirik bir tasviridir. Kurgusal Springfield şehrinde geçer ve toplum, Batı kültürü, televizyon ve insan halini karikatürize eder. Ünlü dizi gelecekteki olayları önceden göstermesiyle bilinir.

The series is a satirical depiction of American life, epitomized by the Simpson family, which consists of Homer, Marge, Bart, Lisa, and Maggie. Set in the fictional town of Springfield, it caricatures society, Western culture, television, and the human condition. The show is known for its portrayal of future events before they even occur.

Family Guy
Dizi genel olarak kurgusal şehir Quahog, Rhode Island’da yaşayan Peter ve Lois, çocukları Meg, Chris ve Stewie ve antropomorfik köpekleri Brian’dan oluşan Griffin ailesini konu alır. Dizi genel olarak, iddialı bir dizi olarak görülmektedir çünkü Amerikan kültürü, toplum, televizyon ve farklı insanlık hâllerini hicvetmektedir. Parodiler ve politik, dinle ilgili ve cinsel şakalar diziyi öne çıkarır.

This comedy follows the adventures of the Griffin family living in the fictional city of Quahog, Rhode Island; parents Peter and Lois, their children, Meg, Chris, and Stewie, and their anthropomorphic pet dog, Brian. Family Guy is often considered a groundbreaking adult cartoon because of its irreverent and controversial humor. Parodies and political, religious, and sexual jokes make the show stand out.

BoJack Horseman
Dizi, insanların ve antropomorfik hayvanların yan yana yaşadığı alternatif bir dünyada geçiyor ve çoğunlukla Hollywoo’da geçiyor (isim D tabelasından çalındıktan sonra değişiyor). BoJack Horseman, yetim kalmış üç insan çocuğu yetiştirmeye çalışan genç bir bekar atı konu alan, 1990’larda sitcom Horsin ‘Around’un eski yıldızıdır. Hollywood Hills malikanesinde yaşayan BoJack, hayalet yazarı Diane Nguyen tarafından yazılacak her şeyi anlatan bir otobiyografi ile bir geri dönüş planlar. Aynı zamanda uyuşturucuya, alkole olan bağımlılığı ve bunun sonucunda ortaya çıkan umursamazlıkla da başa çıkmaya çalışır.

The series is set in a world where humans and anthropomorphic animals live side by side, taking place mostly in Hollywoo (the name is changed after the D is stolen from the sign). BoJack Horseman is the washed-up star of the 1990s sitcom Horsin’ Around, which centered around a young bachelor horse trying to raise three human children who had been orphaned. Now living in his Hollywood Hills mansion, BoJack plans a comeback with a tell-all autobiography to be written by ghostwriter Diane Nguyen. At the same time, he deals with his addiction to alcohol and other drugs, and the resulting recklessness.

South Park
Uzun süredir vizyonda olan bu dizi, sosyal ve politik eleştirileriyle ünlenmiştir. Bu program şu anki olaylardan tutun pop kültüre kadar her şeyi konu alır ve eşsiz animasyon stili, argo dili, ve ölçüsüz olay örgüsü bu diziyi en tartışmalı ve en çok konuşulan çizgi filmlerin arasına sokar.

This long-running cartoon is famous for its social and political satire. The show takes on everything from current events to pop culture, and its unique animation style, foul language, and outrageous plotlines make it one of the most controversial and talked-about cartoons on TV.

Futurama
Futurama, aslında Planet Express Dağıtım Şirketi ve gelecek toplumuna uymayan çalışanları etrafında dönen bir işyeri sitcomudur. Fry adlı bir pizza kuryesinin kendini 2999 yılında bulmasıyla ilginç olaylar gelişir. Bölümler genellikle Fry, Leela ve Bender üçlüsü etrafında geçer, fakat diğer karakterler de katılır.

Futurama is essentially a workplace sitcom, the plot of which revolves around the Planet Express interplanetary delivery company and its employees, a small group that largely fails to conform to future society. Interesting things happen when a pizza delivery boy finds himself in the year 2999. Episodes usually feature the central trio of Fry, Leela, and Bender, though occasional storylines center on the other main characters.

American Dad!
Dizi, CIA Ajanı Stan Smith ve pek sıradan olmayan ailesinin maceralarını anlatmaktadır. Bu aile, baba Stan, eskiden alkolik ve uyuşturucu bağımlısı olan anne Francine, hippi kızları Hayley, popüler olmaya çalışan ergenliğe yeni girmekte olan inek Steve, CIA’den kaçan uzaylı Roger ve Alman bir sporcunun beynini taşıyan balık Klaus’tan oluşmaktadır.

The show is about the adventures of a CIA Agent, Stan Smith and his not so ordinary family. This family consists of the father Stan, ex alcohol and drug addict mom Francine, hippie daughter Hayley, Steve then who is a nerd, Roger the alien running from the CIA and Klaus the fish who has the brain of a German sportsman.

The Boondocks
Bu çizgi dizi, Woodcrest adında kurgusal, arkadaş canlısı ve ağırlıklı olarak beyaz bir banliyöye yerleşen bir dede ve iki torunun oluşan siyahi bir aile olan Freemanlar’e odaklanıyor. Kültürlerin, yaşam tarzlarının, sosyal sınıfların, klişelerin, bakış açılarının ve ırksallaştırılmış kimliklerin bu karışımının sunduğu perspektif, dizinin hiciv, komedi ve çatışmalarının çoğunun içeriğini besliyor.

The show focuses on a black family, the Freemans, settling into the fictional, friendly and predominantly white suburb of Woodcrest. The perspective offered by this mixture of cultures, lifestyles, social classes, stereotypes, viewpoints and racialized identities provides for much of the series’ satire, comedy, and conflict.

Bob’s Burgers
Bu dizi Belcher ailesine- Bob, karısı Linda, çocukları Tina, Gene, ve Louise- odaklanır. Aile, bir burger restoranı olan Bob’s Burgers’i işletir. Bölümler genelde ailenin restoranı işletmeleri, komünitelerin üyeleriyle etkileşimleri ve işyeri sahibi olmakla uğraşmalarıyla geçer.

The animated series centers on the Belcher family—which consists of Bob, his wife Linda, and their children Tina, Gene, and Louise. The family runs a burger restaurant, Bob’s Burgers. Episodes typically follow the family’s experiences running the restaurant, interacting with the members of their community, and navigating being business owners.

İngilizce Öğrenmeye Yardımcı Olacak En Etkili Çizgi Filmler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Neden çizgi filmlerle İngilizce Öğrenmeliyim?
Bu öğrenme metodu hem eğlencelidir hem de kolay ve hızlı öğrenmek için en iyi seçeneklerden biridir. Bol bol pratik yapmak isteyenler ve zamanını hem eğlenerek hem öğrenerek geçirmek isteyenler için birebirdir. Telaffuz ve kelime dağarcığı geliştirmeye de katkıda bulunur, speaking için de iyi bir alıştırmadır.

İngilizce çizgi filmler sadece çocuklar için midir?
Toplumda düşünülenin aksine, dili ne olursa olsun, çizgi filmler sadece çocuklar için değildir. Çizgi filmlerin çok fazla çeşidi olmakla beraber, sadece çocuklar, bebekler için olanların dışında hem yetişkinlerle çocukların beraber izleyebileceği çizgi filmler hem de sadece yetişkinlere özel çizgi filmler vardır.

Çocuklar için en uygun çizgi film hangisidir?
Çocukların severek izleyebileceği ilk üç çizgi filmler şunlardır: Peppa Pig, Gumball ve Adventure Time.

Hangi çizgi filmler yetişkinler için de uygundur?
Yetişkinler, zevk ve ilgi alanınıza göre her çizgi filmi izleyebilir. En çok tercih edilen çizgi filmler arasında BoJack Horseman, South Park ve The Simpsons vardır.

İngilizce Öğrenmeye Yardımcı Olacak En Etkili Çizgi Filmler hakkında öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Conan Gray – Astronomy Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
College & Electric Youth – A Real Hero Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri