Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Okumanızı Geliştirecek 15 Kitap Önerisi

İlgilendiğiniz bir alanda veya kendinizi geliştirmek istediğiniz bir alanda kitap okumayı seviyorsanız, İngilizcenizi geliştirmek için İngilizce kitaplar okuyabilirsiniz. Peki İngilizce kitap okumanın bizlere hangi açıdan faydaları olabilir veya İngilizce seviyeme uygun hangi kitapları okuyabilirim? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz.

İngilizce kitap okumak ilk etapta göze korkutucu gelebilir veya kitabı okumaya başladığınızda zorlayıcı gelebilir. Ancak unutmamak gerekir ki İngilizce konusunda kendimizi geliştirmek için ne kadar emek sarfedersek veya ne kadar mücadele edersek o kadar faydalı olacaktır. Bilmediğimiz kelimeler zaman zaman bizi yıldıracak olsa da, İngilizce kitap okurken bilmediğimiz kelimelerin anlamlarını cümlenin gidişatından çıkarabilmekteyiz. İşte tam da bu sebeple, İngilizce kitap okumak, İngilizce okuma ve yazma becerinizi, kelime bilginizi ve yazma becerinizi geliştirebilirsiniz. İngilizce kitap okumak, İngilizce düşünme becerisini de geliştirmenize yardımcı olurken, karşınızdaki kişiyi anlama becerinizi veya kendinizi ifade etme becerinizi de geliştirecektir. Tüm bu sebepler göz önünde bulundurulduğunda hangi seviye için hangi kitapları okuyabiliriz, gelin birlikte göz atalım.

Temel Seviye için Okumanızı Geliştirecek Kitap Önerileri

1. “Little Prince”, Antoine de Saint-Exupery

Evrensel temaları ile birlikte her yaştan ve her kesimden insana hitap etmesi sebebiyle dünya çapında bilinen, Türkçesi “Küçük Prens” olan kitabı hepimiz biliriz. Hatta bir çoğunuz bu kitabı defalarca okumuş olabilirsiniz. Eğer siz de “Küçük Prens” kitabını daha önce okuduysanız, size güzel bir haberimiz var. Öncesinde okuduğunuz veya konusuna hakim olduğunuz kitapları İngilizce olarak tekrar okumanın, İngilizcenize katkısı büyük olacaktır ve anlama açısından sizler için özellikle başlangıç seviyesinde çok daha kolay olacaktır. Kitap aşk, dostluk, yalnızlık ve hayatta anlam arayışı hakkında derin fikirleri araştırırken, masumiyete, hayal gücüne ve insan ruhunun güzelliğine değer vermenin önemini de anlatıyor.

2. “The Three Musketeers”, Alexandre Dumas

Tarihi bir olaya dayanan ve hayal gücüyle süslenen “Üç Silahşörler” kitabını hepimiz duymuşuzdur. Tarihe ilgi duyuyorsanız ve İngilizce öğrenme konusunda kendinizi geliştirme isteğiniz var ise bu kitap ile birlikte kelime dağarcığınızı geliştirirken hayal dünyanızda bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

3. “Peter Pan”, J. M. Barrie

Peter Pan, kitabı, çizgifilimleri, filmleri ve Peter Pan karakterinden esinlenerek oluşturulan karakterleri içeren filmler ile birlikte dünya çapında çok bilinen ve çok değerli bir karakter ve eserdir. Peter Pan ana karakterinin maceraları üzerinden çocukluğun özünü, hayal gücünü ve inancın gücünü anlamamıza yardımcı olan bu kitap, konusunu bildiğimiz için İngilizce okurken anlamamıza ve İngilizcemizi geliştirmemize yardımcı olacaktır.

4. “The Old Man and the Sea”, Ernest Hemingway

Modern edebiyata katkılarından dolayı Ernest Hemingway çok değerli bir yazardır. Güçlü yazı stili ile birçok yazara örnek olmuş ve birçok yazarı etkilemiştir. “The Old Man and the Sea” kitabı da boyun eğmeyen insan ruhunu, sarsılmaz kararlılığı ve zorluklara karşı mücadeleyi canlı tasvirlerle anlatan bir eser olmasıyla bilinir.

5. “Charlotte’s Web”, E. B. White

Charlotte’s Web, Peter Pan ve Little Prince kadar bilinmeyen bir çocuk kitabı olmasına rağmen arkadaşlık, şefkat ve yaşam çemberi temalarını inceleyen değerli hayat dersleri veren bir kitaptır. Empatiye teşvik eden ve nezakete yönlendiren bu kitap başlangıç düzeyinde ingilizce bilen kişiler için çok faydalı olacaktır.

Orta Seviye için Okumanızı Geliştirecek Kitap Önerileri

1. “Frankenstein”, Mary Shelly

“Frankenstein; or, the Modern Prometheus.” dönemin popüler kültürüne ve edebi dünyaya büyük katkıları olmuş bir kitaptır. Gotik bir roman olarak, genel anlamda bilinmeyene karşı zamansız korkuyu ve tanrıyı oynamanın sonuçlarını içerir. Çok duyulan bir kitap olmasının yanı sıra, kulaktan dolma bilgiler ile bilinen bazı yanlışlıklar da bulunmaktadır. Örneğin bir çoğunuz Frankenstein’ın kitaptaki yaratık olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Oysaki Frankenstein, kitaptaki yaratığı yaratan Dr. Victor Frankenstein’dır.

2. “Gulliver’s Travels”, Jonathan Swift

“Güliver’in Gezileri” kitabının hayal gücünü geliştirme odaklı ve zekice yazılmış bir kitap olduğunu söyleyebiliriz. Çocukken hepimizin mutlaka okuduğu “Güliver’in Gezileri” kitabında Lilliput, Brobdingnag, Laputa ve Houyhnhnms’a yolculuğa çıkan ana karakterimiz Lemuel Güliver’in başına gelen olağanüstü maceraları anlatıyor. İnsan doğası ve toplum eleştirisi hakkında hicivli bir anlatıma sahip olan bu kitap İngilizcenizi geliştirmenizde sizler için çok faydalı olacaktır.

3. “Hamlet”, William Shakespeare

Evrensel temaları, zengin dil kullanımı ve karmaşık karakterleri ile bilinen Shakespeare, tiyatro oyunları, şiirleri ve soneleri ile bilinmektedir. “Hamlet” de Shakespeare’in ünlü eserlerinden biridir ve tiyatro dünyasında son derece önemlidir. İntikam, delilik, ölümlülük ve insan doğasının karmaşıklığını işleyen bu kitap, orta seviyede ingilizce bilen ve ingilizcesini geliştirmek isteyen kişiler için sürükleyiciliği ile birlikte son derece yararlı olacaktır.

4. “Animal Farm”, George Orwell

Özellikle geçtiğimiz birkaç yılda popülaritesini arttıran “Hayvan Çiftliği” kitabı, siyasi yolsuzluk ve totaliterlik üzerine yazılmış bir kitaptır. İngilizcenizi geliştirirken aynı zamanda farklı pencerelerden bakabilmek isterseniz, kontrolsüz gücün tehlikelerini ve ideallerin sapkınlığını vurgulayan bu kitabı tercih edebilirsiniz.

5. “The Adventures of Tom Sawyer”, Mark Twain

Dostluk ve hayal gücü ile birlikte çocukluğun özünü yakalayan bu kitapta, Mark Twain’in ustaca anlatımı ile birlikte Tom Sawyer’ın maceraları anlatılmaktadır. Akıcı ve basit dil kullanımı ve masumiyetten olgunluğa geçiş teması ile birlikte bu kitap orta seviyede ingilizce bilen kişilere uygun olacaktır.

İleri Seviye için Okumanızı Geliştirecek Kitap Önerileri

1. “Brave New World”, Aldous Huxley

Distopik bir geleceği şekillendirerek işleyen “Cesur Yeni Dünya” kitabında bireyselliğin bastırılmasıyla yönetilen bir toplumu tüyler ürpertici bir şekilde anlatıyor. Okurken sorgulayacağınız ve çokça düşüneceğiniz bu kitap, ileri seviyede İngilizce bilen bilim kurgu okur severleri için mükemmel bir seçim olacaktır.

2. “Mrs. Dalloway”, Virginia Woolf

Eserleri geleneksel cinsiyet kavramlarına meydan okuyan ve kadın edebiyatında devrim yaratan Virginia Woolf’un bu kitabı bizleri savaş sonrası Londrasına götürüyor. Modernist bir roman olarak, kadınlara getirilen sınırlamalar ve kendini ifade etme temalarıyla birlikte okurlarını ana karakterimiz Clarissa Dalloway’in yaşam seçimleri üzerinden düşündürüyor.

3. “A Tale of Two Cities”, Charles Dickens

Dünya klasiklerinden olan “İki Şehrin Hikayesi” kitabı, Fransız Devriminin başlarında geçer ve Londra ve Paris arasındaki keskin tezatlığı tasvir ediyor. Tarih, aşk, kültür, zorluklar karşısında mücadele gibi temalar ilginizi çekiyorsa, İngilizcenizi geliştirmek için bu kitabı tercih edebilirsiniz.

4. “The Picture of Dorian Gray”, Oscar Wilde

Dış güzelliğe ve gençliğe takıntılı derecede önem verme ve mükemmellik arzusuna eşlik eden ahlaki çürüme temalarıyla birlikte, gerçek güzelliğin fiziksel görünümde değil, kişinin karakterinin bütünlüğünde ve iyiliğinde yattığını akılda kalıcı bir şekilde işliyor. Kusurlarımızı kucaklarken İngilizcemizi de geliştirebileceğimiz bu kitap Gotik ve Felsefi kurgu seven kişiler için güzel bir seçim olacaktır.

5. “A Portrait of the Artist as a Young Man”, James Joyce

İrlandalı bir yazar olan James Joyce, deneysel yazım stili ile birlikte edebiyat dünyasında çığır açan ve öncü olan isimlerdendir. İngilizcede stream of consciousness dediğimiz, bir karakterin devam eden düşünce akışını, bakış açısını ve hislerini sergilemeyi sıkça kullanır. “A Portrait of the Artist as a Young Man” kitabı ise toplumsal kısıtlamalar ve kendini keşfetme temalarıyla birlikte yarı otobiyografik bir kitaptır.

İngilizce Okumanızı Geliştirecek Kitap Önerisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Başlangıç/Temel Seviyede İngilizce okuma becerisini geliştirecek kitaplar hangileridir?

Little Prince, The Three Musketeers, Peter Pan, The Old Man and the Sea ve Charlotte’s Web başlangıç seviyesinde ingilizce okuma becerinizi geliştirebilecek kitaplardır.

Orta Seviyede İngilizce okuma becerisini geliştirecek kitaplar hangileridir?

Frankenstein, Gulliver’s Travels, Hamlet, Animal Farm ve The Adventures of Tom Sawyer orta seviyede ingilizce okuma becerinizi geliştirebilecek kitaplardır.

İleri Seviyede İngilizce okuma becerisini geliştirecek kitaplar hangileridir?

Brave New World, Mrs. Dalloway, A Tale of Two Cities, The Picture of Dorian Gray ve A Portrait of the Artist as a Young Man ileri seviyede ingilizce okuma becerinizi geliştirebilecek kitaplardır.

İngilizce Kitap Okumanın Yararları Nelerdir?

İngilizce kitap okumak, İngilizce okuma ve yazma becerinizi, kelime bilginizi ve yazma becerinizi geliştirebilirsiniz. İngilizce kitap okumak, İngilizce düşünme becerisini de geliştirmenize yardımcı olurken, karşınızdaki kişiyi anlama becerinizi veya kendinizi ifade etme becerinizi de geliştirecektir.

İngilizce Okumanızı Geliştirecek 15 Kitap Önerisi ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Nicky Youre, dazy- Sunroof Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Cults – Gilded Lily Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri