Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Paragraf Örnekleri ve Türkçe Anlamları

İngilizce paragraf nasıl yazılır? İngilizce paragraf örnekleri nelerdir? Bu ve benzeri sorular İngilizce öğrenen kişiler tarafından sıklıkla soruluyor. Sizler için bu içeriğimizde çeşitli konularda İngilizce paragraf örnekleri hazırladık.

Basit İngilizce Paragraf Örnekleri

İngilizce öğrenirken okuma ve yazma çalışmaları yapmak çok büyük fayda sağlayacaktır. Sıklıkla İngilizce paragraflar okuyarak İngilizce derslerinde sorulan paragraf sorularını da kolaylıkla doğru şekilde anlayabilirsiniz. Aynı zamanda iyi kompozisyonlar yazabilmenin ilk adımı da anlamlı paragraflar yazabilmektir. İngilizcede nasıl anlaşılır paragraflar yazılacağını daha iyi anlayabilmeniz için çeşitli konular hakkında, basit İngilizce paragraflar ve Türkçe çevirileri aşağıda yer almaktadır.

Sağlık Konulu İngilizce Paragraf Örneği

Sizler için hazırladığımız İngilizce sağlık konulu paragraf ve Türkçe çevirisi aşağıda yer almaktadır.

Lactose Intolerance
Lactose is a type of sugar found mainly in milk and dairy products. Lactose is digested by an enzyme called lactase in our small intestine. This enzyme breaks down lactose into two sugars called glucose and galactose, which are easily absorbed into the bloodstream. However, if our small intestine does not produce enough lactase, lactose cannot be digested, and it stays in our digestive system where it is fermented by bacteria. This condition is called lactose intolerance, and it causes symptoms such as bloated stomach, gas, diarrhoea and stomach cramps. You should consume lactose-free products to avoid symptoms.

Laktoz İntoleransı
Laktoz, başlıca süt ve süt ürünlerinde bulunan bir şeker türüdür. Laktoz, ince bağırsağımızda laktaz adı verilen bir enzim tarafından sindirilir. Bu enzim, laktozu kan dolaşımına kolayca emilen glikoz ve galaktoz adı verilen iki şekere ayırır. Ancak ince bağırsağımız yeterince laktaz üretmezse, laktoz sindirilemez ve bakteriler tarafından fermente edilmek üzere sindirim sistemimizde kalır. Bu duruma laktoz intoleransı denir ve mide şişkinliği, gaz, ishal ve mide krampları gibi semptomlara neden olur. Semptomlardan kaçınmak için laktoz içermeyen ürünler tüketmelisiniz.

Hava Konulu İngilizce Paragraf Örneği

Sizler için hazırladığımız İngilizce hava konulu paragraf ve Türkçe çevirisi aşağıda yer almaktadır.

Tornadoes
A tornado is a rotating column of air that connects a storm cloud and the Earth’s surface. It is caused by the collision of warm and humid air with cold and dry air. This causes an updraft because warm air rises through the cold air. The updraft starts to rotate if the speeds and directions of the winds are sharply different. The rotation speed increases as the updraft draws more warm air from the thunderstorm and more cool air from the jet stream, which is a band of cold wind in the atmosphere. Tornadoes are mostly harmless if they last only a few minutes, however, they can last for hours and become extremely destructive when their speed increases above the average.

Kasırgalar
Kasırga, bir fırtına bulutu ile Dünya’nın yüzeyini birbirine bağlayan dönen bir hava kolonudur. Sıcak ve nemli havanın soğuk ve kuru hava ile çarpışması sonucu oluşur. Sıcak hava soğuk havanın içinden yükseldiği için bu yukarı yönlü bir hava akımına neden olur. Rüzgarların hızları ve yönleri keskin bir şekilde farklıysa, yukarı yönlü hava akımı dönmeye başlar. Yukarı yönlü hava akımının dönüş hızı, fırtınanın içinden sıcak hava ve atmosferdeki soğuk bir rüzgar dalgası olan jet akımından soğuk hava çektikçe artar. Kasırgalar yalnızca birkaç dakika sürerse çoğunlukla zararsızdır, ancak saatlerce sürebilirler ve hızları ortalamanın üzerine çıktığında aşırı derecede yıkıcı olabilirler.

Çiftçilik Konulu İngilizce Paragraf Örneği

Aşağıda sizler için hazırladığımız İngilizce çiftçilik konulu paragraf ve Türkçe çevirisi yer almaktadır.

Fallow
Fallowing is a farming technique that aims for the restoration of soil productivity. It means leaving the land without sowing for one or more vegetative cycles. This allows the land to recover nutrients removed by crops and reduces erosion. It also disrupts pest life cycles by removing crops which serve as their hosts. However, with the increase in intensive farming due to overpopulation and the use of arable lands for purposes other than agriculture, the fallow period has been drastically reduced. Some farmers even resort to planting cover crops which are believed to add enough amount of nutrients and organic matter to the soil by producing a large amount of high-quality biomass.

Nadas
Nadas, toprak verimliliğinin geri kazandırılmasını amaçlayan bir tarım tekniğidir. Bir veya daha fazla bitkisel döngü süresince araziyi ekim yapmadan bırakmak anlamına gelir. Bu, toprağın mahsuller tarafından alınan besin maddelerini geri kazanmasını sağlar ve erozyonu azaltır. Ayrıca, konakları olarak görev gören ekinleri ortadan kaldırarak haşerelerin yaşam döngülerini bozar. Ancak aşırı nüfus nedeniyle yoğun tarımın artması ve ekilebilir alanların tarım dışı amaçlar için kullanılmasıyla nadas süresi önemli ölçüde azalmıştır. Hatta bazı çiftçiler, çok miktarda yüksek kaliteli biyokütle üreterek toprağa yeterli miktarda besin ve organik madde eklediğine inanılan koruyucu bitki ekimine bile başvurmaktadır.

Uzay Konulu İngilizce Paragraf Örneği

Sizler için hazırladığımız İngilizce uzay konulu paragraf ve Türkçe çevrisini inceleyelim.

Jupiter’s Moons
Jupiter is a gas giant which means that the planet does not have a solid surface, the planet is mostly made up of swirling gases and liquids. Jupiter has eighty moons, and fifty-seven of them are officially named while the other twenty-three are waiting to be named. The reason why Jupiter has so many moons is that it is extremely large. Jupiter is more than twice as massive as all the planets in the solar system combined. Dozens of satellites revolve around Jupiter because of its strong gravitational pull caused by its massiveness. It pulls lots of asteroids and space stuff which turn into moons.

Jüpiter’in Uyduları
Jüpiter bir gaz devidir, yani gezegenin katı bir yüzeyi yoktur, gezegen çoğunlukla dönen gazlardan ve sıvılardan oluşur. Jüpiter’in seksen uydusu var ve bunların elli yedisi resmi olarak isimlendirilmiş, diğer yirmi üçü ise isimlendirilmeyi bekliyor. Jüpiter’in bu kadar çok uydusu olmasının nedeni, aşırı derecede büyük olmasıdır. Jüpiter, güneş sistemindeki tüm gezegenlerin toplam hacminin iki katından daha büyüktür. Jüpiter’in büyüklüğünden kaynaklanan güçlü yerçekimi kuvveti nedeniyle düzinelerce uydu Jüpiter’in etrafında döner. Birçok asteroit ve uzay nesnesini çekerek uydulara dönüştürür.

Araba Konulu İngilizce Paragraf Örneği

Sizler için hazırladığımız İngilizce araba konulu paragraf ve Türkçe çevirisi aşağıda yer almaktadır.

Daimler’s Engine
In 1883, a German engineer named Gottlieb Daimler and his friends designed a high-speed liquid petroleum-fuelled engine which was shaped as a horizontal cylinder. In 1885, they designed a vertical-cylinder version of this engine. They fitted this engine to a two-wheeler, creating the first internal combustion motorcycle. A year later, in 1886, he and his friends adapted a stagecoach to hold his engine and designed the first four-wheeled automobile. In 1890, they established a stock company and sold their first car in 1892.

Daimler’in Motoru
1883’te Gottlieb Daimler adlı bir Alman mühendis ve arkadaşları, yatay silindir şeklinde yüksek hızlı sıvı petrol yakıtlı bir motor tasarladılar. 1885’te bu motorun dikey silindir şekilli bir versiyonunu tasarladılar. Bu motoru iki tekerlekli bir araca yerleştirdiler ve ilk içten yanmalı motosikleti yarattılar. Bir yıl sonra, 1886’da, o ve arkadaşları, bir posta arabasını, motoru içinde tutacak şekilde uyarladılar ve ilk dört tekerlekli otomobili tasarladılar. 1890’da bir anonim şirket kurdular ve 1892’de ilk arabalarını sattılar.

Aşk Konulu İngilizce Paragraf Örneği

Sizler için hazırladığımız İngilizce aşk konulu paragraf ve Türkçe çevirisi aşağıda yer almaktadır.

Love
Love is an amazing feeling which cannot be understood without feeling it. You can turn into a totally different person when you’re in love. You can start caring about things you have never thought of before. You feel love not only in your soul but also in your body. For instance, feeling butterflies in your stomach is actually caused by a group of specific hormones. Unfortunately, love brings unpleasant feelings alongside good feelings. For instance, one can experience loss of appetite and insomnia as a result of being in love. This means you can be so in love that you can’t eat or can’t sleep.

Aşk
Aşk, hissedilmeden anlaşılamayan inanılmaz bir duygudur. şık olduğunuzda tamamen farklı bir insana dönüşebilirsiniz. Daha önce hiç düşünmediğiniz şeyleri önemsemeye başlayabilirsiniz. Aşkı sadece ruhunuzda değil, bedeninizde de hissedersiniz. Örneğin, midenizde kelebekler hissetmenize aslında bir grup spesifik hormon neden olur. Ne yazık ki aşk, iyi duyguların yanı sıra hoş olmayan duyguları da beraberinde getirir. Örneğin, âşık olmanın bir sonucu olarak iştahsızlık ve uykusuzluk yaşayabilirsiniz. Bu, yemek yiyemeyecek veya uyuyamayacak kadar âşık olabileceğiniz anlamına gelir.

Tarih Konulu İngilizce Paragraf Örneği

Sizler için hazırladığımız İngilizce tarih konulu paragraf ve Türkçe çevirisini inceleyelim.

The French Revolution
In 1789, France went through a radical political and societal change, named the French Revolution. With French Revolution, French citizens uprooted the centuries-old monarchy and feudal system. This uprising was mainly the result of severe social and economic inequality between the ruling elite and the common people. Ideas stemming from the Enlightenment and the American Revolution contributed to the revolutionary thoughts. Individuals like Voltaire and Rousseau’s notions such as liberty, equality, and constitutional government spread as printing became easier. These notions were discussed by people, and as a result, they became convinced that a change was necessary.

Fransız İhtilali
1789’da Fransa, Fransız Devrimi adı verilen radikal bir siyasi ve toplumsal değişim yaşadı. Fransız Devrimi ile Fransız vatandaşlar, asırlardır süren monarşi ve feodal sistemi kökünden söküp attılar. Bu ayaklanma, esas olarak yönetici elit kesim ile sıradan insanlar arasındaki şiddetli sosyal ve ekonomik eşitsizliğin sonucuydu. Aydınlanma ve Amerikan Devrimi’nden ileri gelen fikirler, devrimci düşüncelere katkıda bulundu. Voltaire ve Rousseau gibi bireylerin özgürlük, eşitlik ve anayasal yönetim gibi kavramları matbaa kolaylaştıkça yayıldı. Bu kavramlar insanlar tarafından tartışıldı ve sonuç olarak bir değişikliğin gerekli olduğuna kanaat getirdiler.

Müzik Konulu İngilizce Paragraf Örneği

Sizler için hazırladığımız İngilizce müzik konulu paragraf ve Türkçe çevirisi aşağıda yer almaktadır.

Opera
Opera is a performing art which tells a story through singing and acting. Unlike musicals, opera singers do not use microphones and they sing live. They have a special singing technique which helps them project their voices over a full orchestra by singing at a different sound frequency. Opera singers use resonance techniques to fill an entire hall with their voices. The resonance technique is basically making the sound waves bounce inside around your facial structure, thereby amplifying your sound naturally. Opera singers are divided into categories according to their vocal ranges. Vocal range refers to how high and low notes a singer can sing. For example, sopranos are female opera singers who sing the highest notes. And male opera singers who sing the highest notes are named tenors.

Opera
Opera, şarkı söyleme ve oyunculuk yoluyla bir hikâye anlatan bir gösteri sanatıdır. Opera sanatçıları, müzikallerin aksine mikrofon kullanmazlar ve canlı olarak şarkı söylerler. Farklı bir ses frekansında şarkı söyleyerek seslerini bütün bir orkestranın üzerinden duyurmaya yardımcı olan özel bir şarkı söyleme teknikleri vardır. Opera sanatçıları, tüm salonu sesleriyle doldurmak için rezonans tekniklerini kullanırlar. Rezonans tekniği temel olarak ses dalgalarının yüz yapınızın içinde yayılmasını sağlayarak sesinizi doğal olarak yükseltir. Opera sanatçıları vokal aralıklarına göre kategorilere ayrılır. Vokal aralığı, bir şarkıcının ne kadar yüksek ve alçak notaları çıkarabileceğini ifade eder. Örneğin sopranolar, en yüksek notaları söyleyen kadın opera sanatçılarıdır. Ve en yüksek notaları söyleyen erkek opera sanatçılarına tenor adı verilir.

Tiyatro Konulu İngilizce Paragraf Örneği

Aşağıda sizler için hazırladığımız İngilizce tiyatro konulu paragraf yer almaktadır.

Theatre
Theatre is a performing art which presents the experience of a real or imagined event, and it can combine speech, song, gestures, music, and dance to convey the intended feelings or thoughts to the audience. The major elements of theatre are performers, audience, theatre space, text, and design aspects. Performers are actors and actresses who present characters on the stage. The audience is the group watching the performers. Theatre space is the area where actors and actresses can perform. Design aspects refer to the costumes, lighting, and scenic background. Lastly, the text or the script which tells the event of the theatre play is the most essential element of theatre.

Tiyatro
Tiyatro, gerçek veya hayali bir olayın deneyimini sunan bir sahne sanatıdır ve hedeflenen duygu veya düşünceleri izleyiciye iletmek için konuşma, şarkı, hareketler, müzik ve dansı kombine edebilir. Tiyatronun ana unsurları, oyuncular, seyirciler, tiyatro alanı, metin ve dekorlardır. Oyuncular, sahnede karakterleri temsil eden aktörler ve aktrislerdir. Seyirci, sanatçıları izleyen gruptur. Tiyatro alanı, aktörlerin ve aktrislerin performans gösterebileceği alandır. Dekorlar, kostümleri, aydınlatmayı ve sahne arka planını ifade eder. Son olarak tiyatro oyununun olayını anlatan metin ya da senaryo, tiyatronun en temel öğesidir.

İngilizce Paragraf Soruları

İngilizce paragraf sorularını doğru yanıtlayabilmek için öncelikle paragrafı doğru şekilde, iyice anlamalısınız. Aşağıda Türkçe çevirileriyle birlikte yer alan paragraf sorusu örneklerini inceleyelim.

Paragraph Question 1
The great wall of China is an ancient wall in China built as protection against intruders from different Nomadic Tribes such as Mongols. Being about 21,196 kilometers long, it is the longest structure built by humans. It is one of the greatest architectural achievements recorded in history as it was made entirely by hand. Different dynasties in China had worked on the wall and it was made over the course of hundreds of years. Many fortifications were also made during the building of the wall.

Why was the great wall of China built?
To honour different dynasties
To make history
To protect Mongols
To protect China against intruders

Answer: D

Paragraf Sorusu 1
Çin Seddi, Moğollar gibi farklı göçebe kabilelerden gelen davetsiz misafirlere karşı koruma olarak Çin’de inşa edilmiş eski bir duvardır. Yaklaşık 21.196 kilometre uzunluğuyla insanlar tarafından yapılmış en uzun yapıdır. Tamamen elle yapıldığı için tarihte kayda geçen en büyük mimari başarılardan biridir. Çin’deki farklı hanedanlar duvarın yapımıyla uğraştı ve yüzlerce yıl boyunca yapımı sürdü. Duvarın inşası sırasında birçok sağlamlaştırma da yapılmıştır.

Çin Seddi neden inşa edilmiştir?
Farklı hanedanları onurlandırmak için
Tarih yazmak için
Moğolları korumak için
Çin’i davetsiz misafirlere karşı korumak için

Cevap: D

Paragraph Question 2
Diwali is a Hindu festival also known as the Festival of Lights. It is a five-day long festival and it’s celebrated every year. It is one of the most important festivals in Hinduism. The festival symbolizes the spiritual victory of light over darkness, good over evil, and knowledge over ignorance. Lots of preparations are made before the festival such as cleaning and decorating houses with real or artificial flowers and other decorative materials and illuminating the interior and exterior of the houses with lamps.

Which of these are not one of the preparations done for Diwali according to the paragraph?
Illuminating the houses
Painting eggs
Cleaning houses
Decorating houses with flowers

Answer: B

Paragraf Sorusu 2
Divali, Işık Festivali olarak da bilinen bir Hindu festivalidir. Beş gün süren bir festivaldir ve her yıl kutlanır. Hinduizm’deki en önemli festivallerden biridir. Festival, ışığın karanlığa, iyiliğin kötülüğe ve bilginin cehalete karşı manevi zaferini simgeler. Festival öncesi evlerin temizlenmesi, gerçek veya yapay çiçekler ve diğer dekoratif malzemelerle süslenmesi, evlerin içinin ve dışının kandillerle aydınlatılması gibi birçok hazırlık yapılır.

Paragrafa göre aşağıdakilerden hangisi Divali için yapılan hazırlıklardan biri değildir?
Evleri aydınlatmak
Yumurta boyamak
Ev temizliği
Evleri çiçeklerle süslemek

Cevap: B

İngilizce Kendini Tanıtma Paragrafı

İngilizcede kendinizi tanıtmak istediğinizde de paragraf yazmanız gerekebilir. İngilizce paragraf yazarak nasıl kendinizi tanıtabileceğinizi görmek için aşağıda Türkçe çevirisiyle birlikte yer alan İngilizce kendini tanıtma paragrafını inceleyelim.

İngilizce Kendini Tanıtma Paragrafı
I am a young adult girl who tries to be positive all the time. I try to enjoy every little moment in my life because I don’t know when I will lose my chance to experience new things and create new memories. I don’t want to be regretful when I get older or when I lose my life in an unexpected moment. Therefore, I take every opportunity to entertain myself. I am a bit afraid of getting old because I don’t think elderly people can enjoy life at all. I secretly hope to be wrong about this because I don’t want to spend even a second of my life in boredom. I like every season, but my favourite is summer. I like feeling the sun’s rays against my cheeks and walking in the streets through the summer breeze at midnight. I like eating ice cream with different flavours, I want to try all existing ice cream flavours in this world. I used to like playing with cats a lot, but I lost my beloved cat a few years ago. I feed new cats in my garden now, but I cry whenever I think of my old cat, so I can’t spend a long time with cats anymore. I don’t like being alone, I need to be around other people and talk a lot. However, I don’t like talking to everyone. I like reading books and writing poems. I also like drawing pictures even though I can’t draw well. I like cooking and trying new recipes, but I don’t like eating that much.

İngilizce Kendini Tanıtma Paragrafı Çevirisi
Ben her zaman pozitif olmaya çalışan genç yetişkin bir kızım. Hayatımdaki her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum çünkü yeni şeyler deneyimleme ve yeni anılar yaratma şansımı ne zaman kaybedeceğimi bilmiyorum. Yaşlandığımda ya da beklenmedik bir anda hayatımı kaybettiğimde pişman olmak istemiyorum. Bu nedenle, kendimi eğlendirmek için her fırsatı kullanıyorum. Yaşlanmaktan biraz korkuyorum çünkü yaşlıların hayattan hiç zevk alabileceğini düşünmüyorum. İçten içe bu konuda yanılıyor olmayı umuyorum çünkü hayatımın bir saniyesini bile can sıkıntısı içinde geçirmek istemiyorum. Her mevsimi severim ama favorim yaz. Güneş ışınlarını yanaklarımda hissetmeyi ve gece yarısı yaz esintisiyle sokaklarda yürümeyi seviyorum. Farklı tatlarda dondurma yemeyi seviyorum, bu dünyada var olan tüm dondurma aromalarını denemek istiyorum. Eskiden kedilerle oynamayı çok severdim ama birkaç yıl önce çok sevdiğim kedimi kaybettim. Şimdi bahçemde yeni kediler besliyorum ama ne zaman eski kedimi düşünsem ağlıyorum, bu yüzden artık kedilerle uzun zaman geçiremiyorum. Yalnız olmayı sevmiyorum, başkalarının yanında olmaya ve çok konuşmaya ihtiyacım var. Ancak, herkesle konuşmayı sevmiyorum. Kitap okumayı ve şiir yazmayı seviyorum. İyi çizemesem de resim çizmeyi de seviyorum. Yemek yapmayı ve yeni tarifler denemeyi seviyorum ama yemek yemeyi pek sevmem.

İngilizce Paragraf Yazma Teknikleri

İyi bir paragraf yazmak için paragrafınızda bulundurmanız gereken üç unsur vardır. Bunlar konu cümlesi, destekleyici cümleler ve sonuç cümlesidir. Konu cümlesi, tüm paragrafın ne hakkında olduğunu anlatır. Destekleyici cümleler, konu cümlesini geliştirmek için kullanılır. Destekleyici cümleler, istatistikler, örnekler ve ayrıntıları paragrafa dahil etmek için kullanılırlar. Sonuç cümlesi ise konu cümlesini yeniden, farklı şekilde ifade eder veya paragrafın önemli noktalarını özetler.
Bu unsurların haricinde paragraf yazma aşamasından önce ve paragrafı yazarken dikkat etmeniz gereken başka unsurlar vardır. Bu unsurlar şunlardır:

Hazırlık
Paragrafı yazmaya başlamadan önce, yazacağınız konu hakkında notlar alarak araştırma yapmalısınız. Farklı kaynaklardan yapacağınız araştırmanızda tek bir bakış açısı üzerine yoğunlaşmak yerine çeşitli bakış açılarından bakmalısınız. Yazacağınız paragrafın diline ve üslubuna, konuya ve hedef kitleye göre karar vermelisiniz.

Bütünlük, cümlelerin sırası, tutarlılık, kapsamlılık
Bütünlük, yazdığınız paragrafta konu birliği olması anlamına gelir, yani konu dışında kalan düşüncelerden kaçınmalısınız. Cümlelerin sırası ise verilmek istenen düşünceyi doğru bir akış içerisinde paragrafınızda sunabilmek için önemlidir. Cümlelerin sırası, birbirlerine destekleyecek ve anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde düzenlenmelidir. Oldukça dikkat etmeniz gereken başka bir husus olan tutarlılık ise yazdığınız paragrafta birbiriyle çelişen cümleler bulunmaması gerektiği anlamına gelir. Son olarak kapsamlılık ise paragrafta anlatmak istediğiniz şeyin, kurduğunuz cümleler tarafından kapsamlı ve eksiksiz şekilde verilmesi anlamına gelir.

İngilizce Paragraf Örnekleri ve Türkçe Anlamları ile İlgili Sık Sorulan Sorular

İngilizce paragraf nasıl yapılır?

İngilizce paragraf yazmak için öncelikle yazacağınız konu hakkında araştırma yapmalısınız. Daha sonra paragraf yazım kurallarına dikkat ederek, konu cümlesi, destekleyici cümleler ve sonuç cümlesi içeren bir paragraf yazabilirsiniz.

İngilizce paragraf nasıl başlanır?

İngilizce paragraf yazarken, paragrafınızın ne hakkında olduğunu belirten bir konu cümlesiyle başlamalısınız.

İngilizce paragraf soruları nasıl çözülür?

İngilizce paragraf sorusu çözerken önce soruyu okuyarak, paragrafı okurken sorunun cevabını bulmaya çalışabilirsiniz.

İngilizce paragraf yazarken dikkat edilmesi gereken dört unsur nedir?

İngilizce paragraf yazarken dikkat edilmesi gereken dört unsur, bütünlük, cümlelerin sırası, tutarlılık ve kapsamlılıktır.

İngilizce Paragraf Örnekleri ve Türkçe Anlamları ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Harry Styles – Cinema Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Melanie Martinez – Pacify Her Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri