Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Seviyelere Göre En Çok Okunan Romanlar ve Kitaplar

İngilizce Seviyelere göre hangi kitaplar en çok okunuyor? İngilizce seviyesine göre hangi kitaplar faydalıdır? Dil öğreniminde okumanın faydaları nelerdir? Herhangi bir dili öğrenmenin en iyi yollarından biri de o dile ait yazılı eserleri okumaktır. Dünyada yazılan eserlerin düzeyleri olmamasına rağmen çoğu kitapevi ve yayıncı kitaplari kişilerin İngilizce düzeyine göre hazırlayabilir veya bu seviyelere uygun kitap yazabilirler. Bu içeriğimizde sizler için İngilizce seviyelere göre en çok okunan roman ve kitaplar ile birlikte dil öğreniminde okumanın faydalarını EnglishCentral olarak derledik.

İngilizcenizi Geliştirmek İçin Okumanız Gereken İngilizce Romanlar ve Diğer Kitaplar

İngilizcenizi geliştirmek için okumanız gereken İngilizce romanlar ve diğer kitapların sayısı çok fazladır. Kendi zevkinize, okuma alışkanlığınıza ve seviyenize göre bu kitapları seçebilirsiniz. İlginizi çeken bir kitabı alıp okumak İngilizcenizi geliştirmek için size verimli bir yol sunar. İngilizcenizi geliştirmek için seçeceğiniz bu kitapları okurken bilmediğiniz kelimeleri ve kalıpları not etme için yanınıza bir kalem ve kağıt almayı unutmayın. İngilizce geliştirmek için okumanız gereken İngilizce romanları ve diğer kitapları sizler için hazırladık. Hazırladığımız listeye bakmadan önce dil öğreniminde okumanın ne kadar faydalı olduğuna gelin bir göz atalım.

Dil Öğreniminde Okumanın Faydaları

Kitap okumanın dil öğreniminide bir çok faydalı tarafları vardır. Çevrenizde bulunan insanlar, öğretmenleriniz gibi kişiler size özellikle dil öğrenimi konusunda okumanın çok büyük bir etkisi olduğunu ve dili geliştirdiğini söyleyip durur. Peki İngilizce roman ve kitap okumanın faydaları nedir?

1. İngilizce Kelime Haznenizi Geliştirir

İngilizce romanlar veya kitaplar siz okurken farkında olmadan kelime haznenizin gelişmesine sebep olur. Özellikle de bu eserleri okurken yanınıza bir kalem ve kağıt alıp bilmediğiniz kelimeleri not almayı unutmayın. Not aldığınız kelimelerin bir süre sonra aklınızda düşünmeden çevirdiğinizi fark edeceksiniz. Seviye seviye ilerlediğiniz durumunda kelime öğrenimi alışkanlığı kazandığınızı ve merdivenden çıkar gibi öğrenmeye başlayacağınız için kelime haznenizin geliştiğini fark edeceksiniz.

2. İngilizce Cümleleri Kavramanızı Kolaylaştırır

İngilizce romanlar veya kitaplar bir olay örgüsü ile devam ederler. Bundan dolayı İngilizce bir kitap okuduğunuz zaman cümleler birbirinden bağımsız ve tek gelmeyecektir. İngilizce kitap okumak bundan dolayı sizin İngilizce öğreniminizde neden sonuç ilişkileri kurabilmenizi ve uzun anlatımlar yapabilecek bir beyin hazırlığı sağlar.

3. İngilizce Yazımı ve Okumayı Geliştirir

İngilizce eserleri okumak yazım kalitenizi ve okuma becerinizi geliştirir. İngilizce romanları veya kitapları okuduğunuz zaman kelimelerin nasıl düzgün yazıldığını görme fırsatınız olur. Aynı sırada içinizden veya sesli olarak bu eserleri okuduğunuz için kelimelerin telaffuzu konusunda kendinizi geliştirme fırsatınız olur.

4. İngilizce Düşünme Konusunda Geliştirir

İngilizce romanlar veya kitaplar bir hikayeyi anlatırlar ve bize farklı bir pencereden bakma fırsatı sunarlar. Bu konuda İngilizce kitap okuma bizim hem aklımızda İngilizce bir şekilde düşünmemizi kolaylaştırır hem de farklı dünyaları bize gösterdiği için kültürümüzü genişletir. Bir eseri özellikle ana dili İngilizce olan bir eseri okuyorsak çeviriden farklı olarak o dildeki ilk anlamıyla o hikayeye tanıklık ederiz.

İngilizce Başlangıç Seviye Romanlar

Genelde çocuk kitaplarından veya kısa öz hikayelerden oluşan başlangıç seviye romanlardır. Bu tür eserler aynı zamanda daha basit ve az kelimelerden oluşur. Ortalama başlangıç seviye bir roman veya kitap yaklaşık 300 kelime aralığında olur. İngilizce öğrenme konusunda başlangıç seviyelerinde çizgi roman veya İngilizceye çevrilmiş mangaları da tercih edebiliriz. Başlangıç seviyesinde okuyabileceğiniz kitaplar aşağıdaki gibidir:

Peter Pan: Hiç yaşlanmayan ve uçabilen özgür ruhlu yaramaz genç bir çocuğu konu alan bu eser bir çok insan tarafından bilinmektedir. Özellikle rahat anlaşılabilen karakterleri ve dili sayesinde bu kitap başlangıç seviyesinde gelişmenize katkı sağlayacaktır.

Tom Sawyer: Heyecanlı maceraları ile okuyucuyu kitapta tutan Tom Sawyer başlangıç seviyesi olarak iyi bir kitaptır. Özellikle takip edilebilen ve anlaşılır bir dilde yazılan Tom Sawyer başlangıç seviyesindeki okuyucunun kendini geliştirmesi için iyi bir fırsat sunuyor.

The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü): Dorothy ve köpeğinin bir hortum ile birlikte Oz diyarında mahsur kaldığı bir hikayeyi anlatır. Oz büyücüsü İngilizce başlangıç seviyesinde kitap okuyacak biri için hayal gücünün gelişmesinde katkı sağlamaktadır. Özellikle de kitapta bulunan karakterlerin kişilik özelliği İngilizcede gelişmenize katkı sağlayacaktır.

İngilizce Orta Seviye Romanlar

Başlangıç seviyesindeki romanlara kıyasla daha uzun ve bir tık daha zorlayıcı kelimeleri vardır. Bu tür eserler kelime sayısı ve anlam yoğunluğunun yanı sıra aynı zamanda başlangıç romanlarına göre daha gelişmiş bir karakter ilerlemesi sunarlar. İngilizce orta seviye romanları ve kitapları okurken yanınızda bir not defteri bulundurmayı unutmayın. Orta seviyede okuyabileceğiniz kitaplar aşağıdaki gibidir:

Sherlock Holmes: Ünlü dedektif Sherlock Holmes’u tanımayan yoktur. Kendisi bir çok filme, diziye konu olmuş bir kitap karakteridir. Özellikle aşırı merak uyandıran ve sürükleyici hikaye yapısı ve düşünmeye iten olayları ile Sherlock Holmes orta seviyede okuyabileceğiniz kitapların en başında gelmektedir. Sizi daha çok meraklandıran bu eser her detayı gözden kaçırmamanızı sağlamakta ve kelimelerin anlamlarına her türlü dikkat etmenizi sağlamaktadır. Bu yanlarından dolayı bu kitap İngilizce öğreniminiz için çok verimli bir araçtır.

Frankenstein: Mary Shelley tarafından yazılan Frankenstein gotik eserlerin en önemlilerinden biridir. Yarattığı etki o kadar büyüktür ki bir yaratık yaratma konseptinin öncülerinden kabul edilir. Frankenstein hikayesindeki kaos ve sonrasında ortaya çıkan gerçekler ile birlikte okuyucuda empati duygusunun gelişmesini sağlamaktadır.

Othello: Normalde dilinin ağır olduğu bu kitap çoğu yayıncı tarafından daha sadeleştirilmiş ve anlaşılır bir halde yayınlanmıştır. Macmillan etikiketi ile ulaşabileceğiniz bu sadeleştirilmiş hali İngilizcenizi geliştirme konusunda size yardımcı olacaktır. Othello sizin İngilizce düşünmenizi kolaylaştıracak, dile sanatsal taraftan da bakmanıza yardımcı olacaktır.

İngilizce İleri Seviye Romanlar

Bu seviyede okuduğunuz kitaplar artık kelime olarak o dili anadil gibi konuşan insanların rahatlıkla okuduğu kitaplar gibi olacaktır. Hikaye örgüleri daha karmaşık ve karakter gelişimi de daha ileri düzeydedir. Bu seviyedeki kitaplar bir solukta değil artık daha uzun sürelerde ve sindire sindire okunması gereken kitaplardır. İleri seviyede okuyabileceğiniz kitaplar aşağıdaki gibidir:

The Hunchback of Notre Dame (Notre Dame’ın Kamburu): Dünya klasikleri arasında yer alan fransız edebiyatından bir kitaptır. Kitapta ne kadar aşk ilişkisi konu alınıyor gibi gözükse de aslında toplumsal sorunlara ışık tutulmuş ve bu sorunlar tartışılmıştır. Hikaye örgüsünün yoğunluğundan dolayı ileri seviye olarak size çok şey katacak bir kitaptır.

Great Expectations (Büyük Umutlar): Büyük Umutlar yapısı itibari ile sosyal sorunları eleştiren bu sorunlara ışık tutan bir eserdir. Kitaptaki betimlemeler dönemin İngilteresini çok güzel yansıtmasının yanı sıra İngilizcenizin ve görsel düşüncenin gelişmesi konusunda size çok fayda sağlayacaktır. Kitap aynı zamanda dönemin sorunlarını da anlattığı için okuduğunuz eseri dışa vurup kendinizi ve çevrenizi görme konusunda verimli bir kaynak olacaktır.

Brave New World (Cesur Yeni Dünya): Genetik anlamda gelişmiş bir uygarlığın insanları mutlu etmek için onlara sürekli hap vermesini konu alan bilim kurgu bir eser olarak karşımıza çıkan Cesur Yeni Dünya bize distopik bir evrenin nasıl olacağı konusunda bir perde aralıyor. Eskiden beri gelen ve yeni dünya tarafından kusurlu görülen yerdeki birini ziyaret ederek sıkıntılardan kurtulabileceğini düşünen ana karakteri konu alıyor.

Kişisel Gelişim ve Mesleki İngilizce Kitapları

Diğer yazılı eserlerden farklı olarak kişisel gelişim ve mesleki İngilizce kitapları bir hikaye örgüsü sunmak yerine hayatta karşılaştığımız problemlere çözüm, karakter gelişimi veya mesleki anlamda bilgiler taşır. Bu tür kitapları okumadan önce terimleri bilmekte fayda vardır. Normal edebi eserlere kıyasla daha kolay okunur ancak kitapta geçen kelime haznesine dikkat edilmelidir.

Duygusal Zeka (Emotional Intelligence) – Daniel Goleman: Duygusal zekanın IQ’dan daha önemli olduğu anlatılan bu kitapta Goleman duygusal zekayı özbilinç, azim, frenleme, empati gibi özelliklerin olduğu bir zeka türü olarak tanımlıyor.

The 7 Habits of Highly Effective People: Bir yöntem ve yönlendirici kitap olarak okunabilecek bu kitap hayatınızı ve alışkanlıklarınızı değiştirmek için okuyabileceğiniz kitaplardan biri. Hayatınızı gerçekten değiştirebilecek bu kitabı okuyabilirsiniz.

Eat That Frog!: Yapacağımız büyük işler konusunda hepimiz üşeniriz veya direnç gösteririz. Nereden başlayacağımızı bilemez veya işin büyüklüğünden dolayı stres oluruz. Bu erteleme durumunu geçmek için kitabın yazarı bize o kurbağayı ye diyor. Bu bağlamda önceliklerine karar vermemize, büyük şeyleri bölüp küçültmemize ve büyük kurbağadan önce küçüklerle başlamamızı öneriyor.

How to Win Friends & Influence People: 1937 yılında yazılmış olan bu kitap bulunduğunuz sosyal ortamda nasıl arkadaşlar edinip insanları etkileyeceğiniz hakkında size önemli ipuçları veriyor. Herkes hayatında sevilmek ve takdir edilmek istediği için bu kitap da size bir ışık tutuyor.

Thinking, Fast and Slow: Bu kitap psikolojimizin kararlarımızı nasıl etkilediğimizden bahsediyor. Bu kararları verirken hızlı ve yavaş olacak şekilde 2 türlü karar verdiğimizi savunuyor. Hızlı olanın içgüdüsel davranışları yavaş olanın da mantıklı kararları verdiğinden bahsediyor.

İngilizce Online Romanlar

Özellikle kindle gibi platformların yaygınlaşması ile ortaya çıkan online romanlar çok çeşitli bir kütüphane sunar. Wattpad gibi kişilerin kendi yazdıkları hikayelerden, klasiklerin dijitalleştirilmiş hallerine kadar kendi ilgi alanınıza göre eserleri bulabilirsiniz. Google e-books gibi kaynaklardan online romanlara ulaşabilirsiniz.

Solo Leveling – Chugong: Chugong’un Solo Leveling eseri elime yakın olan düşük dereceli bir canavar avcısını anlatıyor. Komadan uyanan ana karakter günlük görevlerini yapmak için gücünün artmasına tanık olur. Solo Levelin başlangıç düzeyindeki okuyucular için güzel bir roman.

Leaving Time – Jodi Picoult: 13 yaşında bir kızın kazadan sonra annesini aramasını anlatan bu kitap gerilim konusunda sizi kitabın başında tutacaktır. İngilizce olarak sizi klasik bir gerilim kitabı olmadığı için zorlayabilir.

Omniscient Reader – Sing Shong: Kitapta dünya bir anda ana karakterin en sevdiği dünya olacak şekilde dönüşür. Ana karakter de kitaba olan bilgi hakimliğinden dolayı bu yeni oluşmuş dünyayı kurtarmak için çabalar.

Lord Of The Mysteries: Viktorya döneminde steampunk şeklinde resmedilen bu roman sizi bir sürü maceraya ve doğaüstü olaylara sokacaktır. Kitap harika bir dünya tasarımı, zeki karakterler ve sürükleyici aksiyon sahneleri ile sizi kitabın içinde kaybolmaya itecek.

My House Of Horrors: Hikaye anlatımının detaylı olduğu ve karakter gelişiminin ileri düzey olduğu bu roman sizi karakterlerin çektiği acı ve sorunların içine atacak. Hayaletin yaşadığı duyguları kitabı okurken hissedeceksiniz. Kitap aynı zamanda çözülmesi gereken bol bol gizem barındırdığı için okurken sürükleyici bir deneyim sunuyor.

İngilizce Seviyelere Göre En Çok Okunan Romanlar ve Kitaplar Hakkında Sık Sorulan Sorular

İngilizce öğrenmek için hangi kitaplar okunmalı?

İngilizce öğrenmek için seviyenize uygun ve ilgi çeken bir kitabı okumanızı öneririz.

Yabancı dilde kitap nereden alınır?

Yabancı dilde kitapları hem internetten hem de kitap evlerinin yabancı dil bölümünden alabilirsiniz.

İngilizce okuma kitapları nereden alınır?

İngilizce okuma kitaplarını internet üzerinden veya kitap evlerinden alabilirsiniz.

Seviyeme uygun kitabı nasıl bulurum?

Çoğu seviyeye göre ayarlanmış İngilizce kitabın kapağında seviyesi yazmaktadır. Ek olarak internetten seviyenize uygun kitapları araştırıp alabilirsiniz.

İngilizce Seviyelere Göre En Çok Okunan Romanlar ve Kitaplar ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Mark Ranson Feat. Miley Cyrus – Nothing Breaks Like A Heart Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Maroon 5 – Memories Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri