Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Titanik Film Özeti ve En Güzel İngilizce Titanik Replikleri

1997 yılı Amerikan yapımı romantik drama filmi, James Cameron tarafından yazılıp yönetilmiştir. Filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio (Jack Dawson) ve Kate Winslet (Rose DeWitt- Bukater) bulunmaktadır. Film, 1912’de Titanik gemisinin batışından esinlenmiştir. Tüm zamanların sevilen kült filmi Titanik, 14 dalda Akademi Ödülüne aday gösterilmiş ve En İyi Film ile En İyi Yönetmen ödülleri ve on bir dalda ödül kazanmıştır. Aynı zamanda, soundtrack’i ve My Heart Will Go On adlı şarkısıyla da Titanik filmi ünlenmiştir. Günümüzde de hala popülerliğini sürdüren Titanik filminin, konusunu ve en güzel İngilizce Titanik repliklerini sizler için derledik.

Titanik Filminin Konusu

Titanik filmi, RMS Titanic’in batışı sırasında geçen bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Zengin bir ailenin kızı Rose ile Jack adlı özgür ruhlu genç sanatçı arasındaki bu imkansız aşk, geminin batmasıyla trajik bir şekilde son bulur. Film, Titanik gemisinin enkazında hazine avcısı Brock Lovett’ın Okyanusun Kalbi ismindeki elmas kolyeyi araması ile başlar. Elmas kolyenin yerine Titanic’in battığı gece 14 Nisan 1912 tarihine ait elmas kolyeyi takan bir kadın resmi bulunur. Resmin bulunduğu haberini öğrenen Rose Dawson Calvert isimli yaşlı kadın hazine avcısı Brock Lovett’ı arayarak resimdeki kendisi olduğunu iddia eder. Okyanusun Kalbi ismindeki elmas kolyenin yeri hakkında bilgisi olup olmadığı sorulunca Rose, Titanik gemisindeki anılarını hazine ekibine anlatmaya başlar.

Titanik Filmi Gerçek mi?

Titanik filmi, gerçek bir olay olan RMS Titanik gemisinin 14 Nisan 1912 tarihinde buz dağına çarpıp batmasına dayanmaktadır. James Cameron’ın senaryosu, olayların etrafında kurgusal dramatik aşk hikayesiyle oluşmuş bir filmdir. Titanik RMS faciası, tarihsel bir gerçekliğe dayanmasına rağmen filmin ana karakterleri ve bazı olaylar kurgudur.

Titanik Hakkında Çok Konuşulan Detaylar

Titanik faciası, edebiyattan sinemaya kadar birçok alanda etkisini sürdürmektedir. Titanik gemisi hakkında çok konuşulan detaylar şunlardır:

• RMS Titanik gemisinin enkazı, 1985 yılında deniz araştırmacısı Robert Ballard tarafından keşfedildi. Enkaz, geminin neredeyse iki parçaya ayrıldığını ve derin okyanus tabanına yayılmıştır.

• RMS Titanic, 1912 yılında tamamlanan devasa bir yolcu gemisiydi. Gemi 46,000 ton ağırlığındaydı ve 268 metre uzunluğundaydı. Dönemin en büyük ve en lüks gemilerinden biriydi.

• Morgan Robertson adlı yazar 1898’de yani Titanik batmadan tam 14 yıl önce bir kitap kaleme alır. İlginç bir şekilde Robertson’un Futility, Or The Wreck of the Titan adlı kitabında yazanlarla, RMS Titanik gemisinin başına gelen olaylar birçok benzerlik göstermektedir. Robertson’un kitabında anlatılan Titan adlı gemi 248 metre uzunluğundadır ve Southampton limanından yola çıkmaktadır. Titanik de aynı limandan yolculuğa çıkmıştır. Romandaki gemi de aynı Titanik gibi 3 pervanelidir. Robertson’un romanındaki Titan, sancak tarafından bir buz dağına çarpar ve 1500 kişi yaşamını kaybeder. Titanik de aynı noktadan buz dağına çarpar ve 1514 kişi hayatını kaybeder.

• Titanik gemisi toplamda 3.547 kişiyi taşıyabilecek kapasitedeydi. Buna rağmen gemi, toplamda sadece 1.178 kişiyi taşıyabilecek sayıda filikaya sahipti.

• Titanik çok büyük bir gemiydi, bu denli devasa bir gemiyi hareket ettirmek için de çok fazla güç gerekiyordu. Geminin motorları 159 adet kömür fırınından beslenen 29 kazan sayesinde çalıştırılıyordu.

• Yolcular için acil durumlarda filikaların nasıl kullanılacağına dair planlanan bir talim vardı ve kazanın 1 gün öncesine planlanmıştı. Fakat bilinmeyen bir sebepten ötürü talim iptal edildi.

• Yolcuları sakinleştirmek için gemi tamamen batana kadar aralıksız müzisyenler ve orkestra üyeleri müzik çalmaya devam etti.

• Titanik gemisinin 4 adet devasa bacası vardı. Fakat söylenen bilgilere göre, dördüncü bacanın hiçbir işlevi yoktu. Yani herhangi bir kazana veya kömür fırınına bağlı değildi. Sadece geminin estetik görünüşünü ve simetrisini tamamlamak amacıyla konmuştu.

• Titanik’in mürettebatı 892 kişiden oluşuyordu. Mürettebatın büyük çoğunluğu geminin makinelerini çalıştırmak, yolculara hizmet etmek veya gemiyi yönetmekle görevliydi. Titanik’in batışında mürettebatın yüzde 76’sı hayatını kaybetti.

• Titanik’in orjinal adının önünde RMS ifadesi bulunmaktadır. “Royal Mail Ship” yani “İngiliz Kraliyetine ait Posta Gemisi” anlamına gelen ifadelere göre geminin batışı Britanya’ya hakaret olarak sayılmış ve savaş ilan etme amacıyla batırıldığı efsanesi ortaya atılmıştır.

• Titanik gemisinin buzdağı ile çarpışması 30 saniye sürmüştür.

• Son dönemlerde enkazda yapılan incelemelere göre Titanik’in 1912 koşullarında gelişigüzel kullanılan ve camları gemilere monte etmeye yarayan çelik vidaların elle monte edildiği ve zayıf materyalden yapıldığı tespit edilmiştir. Enkazda geminin alt katlarındaki camların büyük zarar gördüğü gözlemlenmiştir.

• Titanik enkazı hakkında oldukça komplo teorileri üretilmektedir. Örneğin, Titanik enkazının lanetli olduğunu düşünenler bile var. Son olarak, 18 Haziran 2023 tarihinde Titan adlı bir denizaltı 5 kişilik ekip ile Titanik enkazını gözlemlemek amacıyla Kuzey Atlantik Okyanusu’nda kayboldu. Olaydan 4 gün sonra, Titan denizaltı enkazı parçalanmış olarak Titanik enkazının yaklaşık 500 metre ötesinde bulundu.

En Güzel İngilizce Titanik Replikleri ve Türkçeleri

İzleyicilerin aklında kalan unutulmaz ve en güzel 25 İngilizce Titanik repliklerini ve Türkçelerini sizler için hazırladık.

1.“I’m the king of the world!” (Ben dünyanın kralıyım!)
2.“”I’ll never let go. I promise.” (Asla bırakmayacağım. Söz veriyorum.)
3.“Winning that ticket, Rose, was the best thing that ever happened to me. It brought me to you. And I’m thankful for that, Rose. I’m thankful. You must do me this honor. You must promise me you’ll survive. That you won’t give up, no matter what happens, no matter how hopeless. Promise me now, Rose, and never let go of that promise.” (O bileti kazanmak Rose, başıma gelen en güzel şeydi. Beni sana getirdi. Ve bunun için minnettarım, Rose. Minnettarım. Beni onurlandırmalısın. Bana hayatta kalacağına söz vermelisin. Ne olursa olsun, ne kadar umutsuz olursa olsun pes etmeyeceğine. Bana şimdi söz ver Rose, ve bu sözü asla bırakma.)
4. “I see you.” (Seni görüyorum.)
5. “I’m flying, Jack!” (Uçuyorum, Jack!)
6. “Draw me like one of your French girls.” (Beni Fransız kızlarından biri gibi çiz.)
7. “’m just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.” (Ben sadece bir kızım, bir erkeğin önünde duran ve ondan sevgi isteyen.)
8. “You have a gift, Jack. You do. You see people.” (Bir yeteneğin var, Jack. Var. İnsanları görebiliyorsun.)
9. “A woman’s heart is a deep ocean of secrets.” (Bir kadın kalbi, sırlarla dolu derin bir okyanustur.)
10. “You jump, I jump, remember? I can’t turn away without knowing you’ll be all right.” (Sen atlarsan ben de atlarım, hatırladın mı? İyi olacağını bilmeden geri dönemem.)
11. “I’m not a foreman in one of your mills that you can command. I’m your fiancé.” (Senin fabrikandaki ustabaşı değilim ki senin emrinle hareket edeyim. Ben senin nişanlınım.)
12. “This is where they fought the Battle of Gettysburg. Fifty thousand men died right here on this field, fighting the same fight that we are still fighting among ourselves today.” (İşte burası Gettysburg Savaşı’nın yapıldığı yer. Burada elli bin adam öldü, bugün hala kendi aramızda savaştığımız aynı savaşı sürdürüyoruz.)
13. “I figure life’s a gift, and I don’t intend on wasting it. You never know what hand you’re gonna get dealt next. You learn to take life as it comes at you.” (Hayatın bir hediye olduğunu düşünüyorum, ve ben bunu ziyan etmeye niyetim yok. Bir sonraki elin ne olacağını asla bilemezsiniz. Hayatı sana geldiği gibi kabul etmeyi öğrenirsin.)
14. “You’re going to get out of here. You’re going to go on and make lots of babies, and you’re going to watch them grow. You’re going to die an old… an old lady warm in her bed, but not here, not this night. Not like this, do you understand me?” (Buradan çıkacaksın. Gideceksin ve bir sürü bebek yapacaksın, onların büyümesini izleyeceksin. Yaşlı bir kadın olarak sıcak bir yatakta öleceksin, ama burada değil, bu gece değil. Böyle olmayacak, beni anlıyor musun?)
15. “I’m sorry that I didn’t build you a stronger ship, young Rose.” (Genç Rose, sana daha güçlü bir gemi yapmadığım için üzgünüm.)
16. “Promise me you’ll survive. That you won’t give up, no matter what happens, no matter how hopeless.” (Bana söz ver, hayatta kalacaksın. Ne olursa olsun, umutsuzluğa kapılmayacaksın.)
17. “This is it! Hold on, Jack. Hold on!” (İşte bu! Dayan, Jack. Dayan!)
18. “It’s not up to you to save me, Jack.” (Beni kurtarmak senin işin değil, Jack.)
19. “I’d rather be a nomad and alone than settle.” (Ben yerleşmek yerine, yalnız bir göçebe olmayı tercih ederim.)
20. “But now you know there was a man named Jack Dawson, and that he saved me. In every way that a person can be saved. I don’t even have a picture of him. He exists now only in my memory.” (Ama artık Jack Dawson adında bir adam olduğunu ve beni kurtardığını biliyorsunuz. Bir insanın kurtarılabileceği her şekilde. Onun bir fotoğrafı bile yok. O artık sadece benim hatıralarımda var olacak.)
21. “I want you to draw me wearing only this necklace.” (Sadece bu kolyeyi takmış bir şekilde beni çizmeni istiyorum.)
22. “To make each day count.” (Her günün önemli olmasını sağlamak.)
23. “I’ll be alright, Jack. I want to see America.” (Ben iyiyim, Jack. Amerika’yı görmek istiyorum.)
24. “When you got nothing, you got nothing to lose.” (Hiçbir şeyiniz yoksa, kaybedecek bir şeyiniz de yoktur.)
25. “God himself could not sink this ship.” (Tanrının kendisi bile bu gemiyi batıramazdı.)

İngilizce Titanik Film Özeti ve En Güzel İngilizce Titanik Replikleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Titanik gemisi ne zaman battı?
Titanik, 15 Nisan 1912 tarihinde battı.

Titanik nerede battı?
Titanik, Kuzey Atlantik Okyanusu’nda Newfoundland açıklarında battı.

Titanik filmi neden bu kadar popüler oldu?
Titanik filmi, büyüleyici bir aşk hikayesi, etkileyici görsellere ve unutulmaz müziğe sahip olmasıyla birlikte, tarihin en büyük trajedilerinden birini anlatması nedeniyle insanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Titanik filminin bütçesi nedir?
Film, yapıldığı dönemin en pahalı filmi olarak bilinir ve yaklaşık 200 milyon dolarlık bütçeye sahipti.

İngilizce Titanik Film Özeti ve En Güzel İngilizce Titanik Replikleri hakkında öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Justin Timberlake – Mirrors Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Billy Talent – Rusted From The Rain Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri