Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Ünlü Tanıtımı ve Türkçe Anlamı

İngilizce ünlü tanıtımı nasıl yapılır? Ünlü birini fiziksel ve karakter özellikleri olarak İngilizce nasıl tanıtırız? İngilizce öğrenme aşamasında olan kişilerin karşılaştığı sorunlardan biri olan ünlü birini İngilizce tanıtmak karşılaşılan bir sorun. Bu içeriğimizde sizler için İngilizce ünlülerin nasıl tanıtılacağını hazırladık.

İngilizce Ünlü Tanıtımı Nasıl Yapılır?

İngilizce ünlü tanıtımı yaparken bu tanıtımların biyografik olduğunu bilmemiz gerekiyor. Biyografik anlatımın yanı sıra ünlü tanıtımında ünlü birinin fiziksel ve karakter özelliklerinden de bahsetmeliyiz. Nasıl kendinizden ve bir arkadaşınızdan bahsederken sevdiğiniz şeyler, okuduğunuz okul gibi şeylerden bahsetmenin yanı sıra o kişinin fiziksel özelliklerinden de bahsetmeliyiz. Bu içeriğimizde sizler için ünlü birinin Türkçe ve İngilizce tanıtımının örneklerini hazırladık.

Frida Kahlo Türkçe Tanıtımı

Frida Kahlo veya tam adıyla Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderon 6 Temmuz 1907 doğumlu Meksikalı bir ressamdır. Frida Kahlo küçük yaşta polio hastalığına yakalandı ve 6 ay boyunca yatalak kalmak durumunda kaldı. Frida dönemin en önde eğitim veren Ulusal Hazırlık Okulunda okudu ve ilerleyen tarihlerde cesareti ve açık sözlülüğünden dolayı birçok övgü kazandı. Frida Kahlo birçoğu fiziksel çilesini yansıtan yoğun otoportreleri ile bilinmektedir. Kırık Sütun, Kırpılmış Saçlı Otoportre, İki Frida ve Umut Olmadan adlı eserler Frida Kahlo’nun önde gelen eserlerinden birkaçıdır. Frida Kahlo, sanatsal kariyerinin yanı sıra ayrıca politik ve toplumsal yanıyla da bilinmektedir. Frida Kahlo şuan bile çoğu sosyal normu kıran yenilikçi biri olarak tanınmaktadır.

Frida Kahlo İngilizce Tanıtımı

Frida Kahlo, or her full name Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderon is a Mexican painter born on July 6, 1907. Frida Kahlo contracted the disease polio at a young age and had to be beriidden for 6 months. Frida studied in National Preparatory School which was the leading education point and she was later accoladed for her courage and outspokenness. Frida Kahlo is known for her intense self-portraits that reflect her physical ordeal. The Broken Column, Self Portrait with Cropped Hair, Two Frida and Without Hope are some of her leading works. Frida Kahlo is also known for her political and social side as well as artistic career. Even now, Frida Kahlo is known as a person who broke many social norms.

Elvis Presley Türkçe Tanıtımı

Rock’n Roll türünün öncülerinden olarak kabul edilen Elvis Presley 8 Ocak 1935 yılında Tupelo, Mississippi’de doğmuştur. Elvis Presley “Rock’n Roll’un Kralı” olarak bilinmektedir. O dönemde kendisinin enerjik, hareketli sahne stili çoğu kişi tarafından eleştirilmiş olsa da o dönemin gençleri tarafından bolca beğenilmiş ve kendisinin ünlenmesini sağlamıştır. Elvis Presley, gösterişli bir kişiliğe sahipti. Kendisinin uzun siyaha boyalı saçları vardı. Elvis Presley günümüzde hala yeni bir müziğin öncüsü olarak tanınmaktadır.

Elvis Presley İngilizce Tanıtımı

Elvis Presley, who is considered as one of the pioneers of the rock and roll genre, was born on January 8 in Tupelo Mississippi. Elvis Presley is known as the “King of Rock’n Roll”. Despite the fact that he was criticized by many at that time due to his energetic and lively stage style, Elvis was widely admired by the youth of that period and made him famous. Elvis Presley had a flamboyant personality. He had long black dyed hair. Elvis Presley is still recognized today as a pioneer of new music.

Zeki Müren Türkçe Tanıtımı

Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı, oyuncu ve şair olan Zeki Müren 2 Ocak 1931 yılında doğmuştur. Kendisi “Sanat Güneşi” ve “Paşa” olarak da anılmaktadır. Zeki Müren Klasik Türk Müziği, Türk Halk Sanat Müziği gibi türlerin en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilir. Türkiyede ilk defa verilmiş olan “Altın Plak Ödülü” de bizzat kendisine verilmiş ve 1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir. Kendisi sahnedeki büyüleyici giyim tarzı ve hoş sesi ile yıllar boyunca kendisine bir çok hayran kazanmıştır. Özellikle “Manolyam”, “Elbet Bir Gün Buluşacağız”, “Gitme Sana Muhtacım” gibi şarkıları sık sık okunan, dinlenen ve en sevilen şarkılarının arasındadır. Zeki Müren 24 Eylül 1996 günü kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir.

Zeki Müren İngilizce Tanıtımı

Zeki Müren ,who is a Turkish singer, composer, songwriter, actor and poet, was born on January 2, 1931. He is also known as “Sanat Güneşi” (Sun of Art) and “Paşa”. (Pasha) Zeki Müren is considered as one of the greatest names of the genres such as Classical Turkish Music and Turkish Folk Art Music. The “Golden Plaque Award”, which was given for the first time in Turkey, was given to him personally and he was selected as the State Artist in 1991. He has gained many fans over the years with his charming dressing style and pleasant voice on stage.Especially his songs such as “Manolyam”,”Elbet Bir Gün Buluşacağız”, “Gitme Sana Muhtacım” are among his most popular songs. Zeki Müren passed away on September 24, 1996 as a result of a heart attack.

Tarkan Türkçe Tanıtımı

17 Ekim 1972 yılında doğmuş olan Tarkan, Türk şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Tarkan ününü 1990’ların başından itibaren çıkarmaya başladığı Türk pop müzikleri ile birlikte hem Türkiye’de hem de dünya çapında kazanmıştır. Tarkan 1992’nin son aylarında ilk şarkısı olan Yine Sensiz’i piyasaya sürdü. Asıl başarısını Ölürüm Sana albümünde bulunan “Şımarık” şarkısı ile kazanmıştır. “Şımarık” şarkısı Türkiye dahil birçok ülkede hızla ünlenmiş ve hala şuan bile söylenmektedir. “Dudu”, “Kuzu Kuzu” gibi şarkıları Tarkan’ın en çok bilinen şarkılarındandır. Tarkan türk basını tarafından “Megastar”, “Popun Prensi” ve “Boğazın Prensi” olarak anılmaktadır.

Tarkan İngilizce Tanıtımı

Tarkan, born on October 17, 1972, is a Turkish singer and songwriter. Tarkan gained his game both in Turkey and around the world with the Turkish pop music that he started to produce in the early 1990s. Tarkan released his first song, “Yine Sensiz” in the last months of 1992. He gained his real success with the song “Şımarık” in the album called Ölürüm Sana. The song “Şımarık” became famous in many countries including Turkey and is still being sung. Songs such as “Dudu” and “Kuzu Kuzu” are among Tarkan’s most well-known songs. Tarkan is referred to as “Megastar”, “Prince of Pop” and “Prince of the Bosphorus” by the Turkish press.

Freddie Mercury Türkçe Tanıtım

Dünyaca ünlü ses getirmiş Queen grubunun solisti olan Freddie Mercury 5 Eylül 1946’da Zanzibarda doğmuştur. Gerçek adı Farrokh Bulsara olan Freddie Mercury, sahnedeki duruşu, hareketleri, sesi, gösteri tarzı gibi nedenlerden dolayı hem kendisinin hem de Queen grubunun ününü arttırmıştır. Freddie Mercury opera ve rock gibi türler arası müzik oluşturulmasında öncülük eden isimlerden biridir. “Bohemian Rhapsody”, “Somebody to Love”, “We Are the Champions”, “Don’t Stop Me Now” gibi solistliğini yaptığı şarkılar günümüzde bile halen ününü sürdürmektedir. Bunlara ek olarak Freddie Mercury hakkında grubun en ünlü şarkılarından birinin adını taşıyan “Bohemian Rhapsody” adında bir film yapılmıştır.

Freddie Mercury İngilizce Tanıtımı

The lead singer of the world-famous band Queen, Freddie Mercury, was born on September 5, 1946 in Zanzibar. Freddie Mercury’s real name is Farrokh Bulsara. His and the Queen group’s fame have increased due to reasons such as his stance on the stage, his movements, his voice and his show style. Freddie Mercury is one of the pioneers in creating cross-genre music such as opera and rock. His solo songs such as “Bohemian Rhapsody”, “Somebody to Love”, “We are the Champions”,” Don’t Stop me Now” are still famous even today. In addition to these, a movie called “Bohemian Rhapsody” was made about Freddie Mercury, named after one of the band’s most famous songs.

Rihanna Türkçe Tanıtımı

Tam adı Robyn Rihanna Fenty olan Rihanna 20 Şubat 1988’de doğmuştur. 2005 yılında Def Jam ile şarkı söyledikten sonra çıkardığı ilk iki albümü ile hızlı bir şekilde ün kazanmaya başlamıştır. Rihanna sadece müziği ile değil aynı zamanda stili ve imaji ile de tanınmaktadır. Müzik kariyerine ek olarak Rihanna aynı zamanda bir iş kadınıdır. Ocak 2011’de çıkardığı Reb’l Fleur adlı parfüm ile 2011’in sonlarına doğru iyi bir kar elde etmiştir. Rihanna aynı zamanda “Battleship” gibi filmlerde de oyunculuk yapmıştır. Rihanna’nın “Umbrella”, “We Found Love” ve “Diamonds” gibi şarkıları hala dinlenmektedir.

Rihanna İngilizce Tanıtımı

Rihanna, whose full name is Robyn Rihanna Fenty, was born on February 20, 1988. After singing with Def Jam in 2005, she quickly gained fame with her first two albums. Rihanna is known not only for her music but also for her style and image. In addition to her music career, Rihanna is also a businesswoman. She made a good profit towards the end of 2011 with the perfume named Reb’l Fleur, which she released in January 2011. Rihanna has also acted in movies like “Battleship”. Rihanna’s songs such as “Umbrella”, “We Found Love” and “Diamonds” are still listened to.

Jennifer Aniston Türkçe Tanıtımı

11 Şubat 1969’da Los Angeles’te Jennifer Aniston sinema ve dizi oyuncusudur. Oyunculuk kariyerine küçük rollerde başlayan Jennifer Aniston zamanla daha büyük rollerde oynamaya başladı. Jennifer Aniston’un en çok bilinen ve ününü arttıran rolü ise “Friends” dizisinde oynadığı Rachel Green karakteridir. Jennifer Aniston bu rolden sonra aşırı ünlenmiş ve bu rolü onu bir Altın Küre bir de Emmy kazandırmıştır. Jennifer Aniston’un Brad Pitt ile bir evliliği olmuş ancak bu evlilik 5 yıl sonra sona ermiştir. Kendisi 2007 yılında Forbes dergisinin “Dünyanın en Zengin Ünlüleri” listesinde 10. Sırada yer almıştır.

Jennifer Aniston İngilizce Tanıtımı

Born on February 11, 1969, in Los Angeles, Jennifer Aniston is a film and television actress. Jennifer Aniston, who started her acting career in small roles, gradually began to play larger roles. Jennifer Aniston’s most well-known and famous role is Rachel Green, which she plays in the TV series “Friends”. Jennifer Aniston became extremely famous after this role and this role earned her a Golden Globe and an Emmy. Jennifer Aniston had a marriage with Brad Pitt, but this marriage ended after 5 years. She was ranked 10th in Forbes magazine’s “World’s Richest Celebrities” list in 2007.

Tom Cruise Türkçe Tanıtımı

Aksiyon filmleri ile ünlenen Tom Cruise, 3 Temmuz 1962 yılında doğmuştur. Kendisi şuan dünyada en çok para kazanan oyunculardan biridir. Şu ana kadar yaptığı filmler ile bir çok ödüle imza atmıştır. Özellikle ünlü film Top Gun ile başlamış olan aksiyon film kariyeri Mission Impossible gibi filmler ile devam etmiştir. Tom Cruise internet üstünde hem de tehlikeli sahnelerin çekim sırasında dublör yerine kendisinin oynaması hem de yaşına rağmen genç görünmesinden dolayı birçok gönderiye konu olmuştur. 2006 yılında Forbes tarafından dünyanın en güçlü ünlüsü seçilmiştir. Tom Cruise 3 tane Altın Küre ödülü kazanmıştır. Filmlerde sanılanın aksine kendisi çok da uzun olmayarak sadece 1.70 boyundadır.

Tom Cruise İngilizce Tanıtımı

Tom Cruise, who is famous for his action movies, was born on July 3, 1962. He is currently one of the highest paid players in the world. He has won many awards with his films so far. His action movie career, which started especially with the famous movie Top Gun, continued with movies like Mission Impossible. Tom Cruise has been the subject of many posts on the internet both because he plays dangerous scenes himself instead of a stuntman during the shooting and because he looked young despite his age. He was named the world’s most powerful celebrity by Forbes in 2006. Tom Cruise has won 3 Golden Globe awards. Contrary to popular belief in the movies, he is not very tall and is only 1.70 meters tall.

Morgan Freeman Türkçe Tanıtımı

Morgan Freeman 1 Haziran 1937’de doğmuştur. Kendisi 50 yılı aşkın bir süredir kariyeri devam oyuncu, yapımcı ve seslendirme sanatçısıdır. “Esaretin Bedeli” filmi ile dünyaca ünü artmış olan Freeman, sayısız ödüle layık görülmüş ve Akademi adaylığını da elde etmiştir. Şu ana kadar sayısız projede çalışmaları bulunan Morgan Freeman, sahne kariyerinin yanı sıra da bir çok aktivist eylemde bulunmuştur. Aktivist hareketlerine rağmen Morgan Freeman ırkçılık ile mücadele etmenin ırkçılık hakkında konuşmamak olduğunu belirtmiştir. Bu tarihte bile Morgan Freeman’ın sesi çıkardığı işlerden dolayı ikonik bir hale gelmiştir.

Morgan Freeman İngilizce Tanıtımı

Morgan Freeman was born on June 1, 1937. He is an actor, producer and voice actor whose career has been going on for over five decades. Freeman, whose world fame increased with the movie “The Shawshank Redemption”, was deemed worthy of numerous awards and received an Academy nomination. Morgan Freeman, who has worked in numerous projects, has also participated in many activist actions in addition to his stage career. Despite his activist movements, Morgan Freeman stated that to fight racism is not to talk about racism. Even at this date, Morgan Freeman’s voice has become iconic due to his numerous works.

Charlie Hunnam Türkçe Tanıtımı

İngiliz oyuncu Charlie Hunnam, 10 Nisan 1980 yılında doğmuştur. Charlie Hunnam özellikle FX’in dizisi olan Sons of Anarchy’deki Jackson “Jax” Teller rolü ile tanınmıştır. Charlie bu dizide baş rol olarak bir motosiklet çetesinin üyesi ve başkanı olmuştur. Hunnam bundan sonra 2013 yılında yayınlanmış olan ve dev robotların canavarlar ile savaştığı “Pacific Rim” filminde rol almıştır. Hunnam bu filmlerden sonra efsanevi kral Arthur’un anlatıldığı “King Arthur: Legend of the Sword” filminde oynamıştır. Charlie Hunnam, “National Board of Review”, “Huading Awards” ve “CinemaCon Awards” ödüllerini kazanmıştır.

Charlie Hunnam İngilizce Tanıtımı

British actor Charlie Hunnam was born on April 10, 1980. Charlie Hunnam is best known for his role as Jackson “Jax” Teller in the FX series Sons of Anarchy. Charlie was the lead role in the series and became the head and member of a motorcycle gang. Hunnam then starred in the movie “Pacific Rim”, which was released in 2013 and where giant robots fight monsters. After these films, Hunnam acted in the movie “King Arthur: Legend of the Sword”, which tells about the legendary King Arthur. Charlie Hunnam has won the “National Board of Review”, “Huading Awards” and “CinemaCon Awards”.

İngilizce Ünlü Tanıtımı ve Türkçe Anlamı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Frida Kahlo hangi hastalığı geçirmiştir?

Frida Kahlo, polio, yani çocuk felci hastalığına yakalanmıştır.

Elvis Presley hangi türün öncüsüdür?

Elvis Presley Rock’n Roll türünün öncüsüdür.

Zeki Müren kaç yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir?

Zeki Müren 1991 yılında Devlet Sanatçısı olmuştur.

Tarkan’ın en çok bilinen şarkısı hangisidir?

Tarkan’ın en çok bilinen şarkısı “Şımarık”tır.

İngilizce Ünlü Tanıtımı ve Türkçe Anlamı ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Billie Eilish – Bad Guy Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Eminem – Lose Yourself Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri