Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Yaz Tatili Anlatma ve İngilizce Tatil Cümleleri

İngilizce yaz tatili nasıl anlatılır? İngilizce yaz tatilinden nasıl bahsedilir? Bu ve benzeri sorular İngilizce öğrenen kişiler tarafından sıklıkla soruluyor. Sizler için bu yazımızda İngilizcede yaz tatilinizden nasıl bahsedebileceğinizi örneklerle açıkladık.

İngilizce Tatil Nasıl Anlatılır?

İngilizce yaz tatilinin kompozisyon şeklinde anlatılması akıcılık bakımından daha uygun olacaktır. Bunun için yaz tatilinizi anlatırken giriş, gelişme ve sonuç bölümleri oluşturmalısınız. Giriş bölümünde nereye gittiğinizden, gelişme bölümünde nereleri gezdiğinizden ve neler hissettiğinizden, sonuç bölümünde ise tatilin nasıl sonlandığından ve kısaca nasıl geçtiğinden bahsedilir.

İngilizce Yaz Tatili Planı Nasıl Anlatılır?

İngilizcede yaz tatili planlarından nasıl bahsedileceğini görmek için aşağıda çevirileriyle birlikte yer alan örnekleri inceleyebilirsiniz.

Viyana’da Yaz Tatili Planı İngilizce Anlatım Örneği
I will go to Vienna for two weeks for the summer vacation with my sister. We will go there by plane, and we will stay at a hotel close to the river. My sister told me to pack my bathing suit because we will swim in the river. There are many places to visit in Vienna, I want to see the local places of Vienna besides the tourist attractions. I hope two weeks will be enough to see the beauties of Vienna. When I visit somewhere, I prefer to try local food. Therefore, we will go to the famous local restaurants in Vienna in the evenings. We will use public transportation to get around the city. In the second week of our vacation, we will tour the whole city by bike. My sister wants to write a blog about our vacation, so I will bring my camera to take great pictures for her blog.

(Yaz tatili için iki haftalığına kız kardeşimle Viyana’ya gideceğim. Oraya uçakla gideceğiz ve nehre yakın bir otelde kalacağız. Kız kardeşim nehirde yüzeceğimiz için mayomu yanıma almamı söyledi. Viyana’da gezilecek çok yer var, turistik yerlerin yanı sıra Viyana’nın yerel yerlerini de görmek istiyorum. Umarım Viyana’nın güzelliklerini görmek için iki hafta yeterli olur. Bir yere gittiğimde yöresel yemekleri denemeyi tercih ederim. Bu nedenle akşamları Viyana’daki ünlü yerel restoranlara gideceğiz. Şehri gezmek için toplu taşıma araçlarını kullanacağız. Tatilimizin ikinci haftasında tüm şehri bisikletle gezeceğiz. Kız kardeşim tatilimiz hakkında bir blog yazmak istiyor, bu yüzden blogu için harika fotoğraflar çekmek için fotoğraf makinemi getireceğim.)

Eskişehir’de Yaz Tatili Planı İngilizce Anlatım Örneği
Next month, I will visit my best friend who lives in Eskişehir. I will stay at his house for a month, and we will spend time together. I know that Eskişehir isn’t the best choice for a summer vacation, but I miss my best friend and want to spend some time with him. Also, I can’t swim so I don’t prefer to visit coastal cities on my vacations. My friend has to work on weekdays, so I will meet him in the evenings, and he will take me to his favourite restaurants. On weekends, we will have picnics and my friend will show me the tourist attractions of the city. We will go to Porsuk Brook and Sazova Park. We will spend our evenings in the street of bars on weekends. My friend and I both like dancing and singing, so we’ll go to karaoke bars and clubs together.

(Önümüzdeki ay Eskişehir’de yaşayan en yakın arkadaşımı ziyaret edeceğim. Bir ay onun evinde kalacağım ve birlikte vakit geçireceğiz. Eskişehir’in yaz tatili için pek iyi bir seçim olmadığını biliyorum ama en yakın arkadaşımı özlüyorum ve onunla biraz vakit geçirmek istiyorum. Ayrıca yüzme bilmediğim için tatillerimde kıyı şehirlerine gitmeyi tercih etmiyorum. Arkadaşım hafta içi çalışmak zorunda, bu yüzden akşamları onunla buluşacağım ve beni en sevdiği restoranlara götürecek. Hafta sonları piknik yapacağız ve arkadaşım bana şehrin turistik yerlerini gösterecek. Porsuk Çayı ve Sazova Parkı’na gideceğiz. Hafta sonları akşamlarımızı barlar sokağında geçireceğiz. Arkadaşım ve ben dans etmeyi ve şarkı söylemeyi seviyoruz bu yüzden birlikte karaoke barlara ve kulüplere gideceğiz.)

İngilizce Yaz Tatili Anı Örnekleri

Yaz tatilinizden anıları nasıl anlatabileceğinizi görmek için aşağıda Türkçe çevirileriyle birlikte yer alan örnekleri inceleyelim.

İngilizce Yaz Tatili Anı Örneği 1
Last month, my parents and I went to Istanbul for two weeks. My brother couldn’t join us because he had other plans with his girlfriend. So, I took lots of photos during our Istanbul trip to show to my brother. We stayed at my aunt’s house in Istanbul. I really enjoyed spending time with my cousins. We used public transportation to get around the city, we also got on the ferry. We live in Ankara, which is an inland city, so I was happy to be able to swim in the sea and spend time at the beach. My parents went out in the evenings to spend time together and I met my online friends who live in Istanbul. It was a wonderful vacation for me because I made lots of memories with my friends and family.

(Geçen ay ailem ve ben iki haftalığına İstanbul’a gittik. Abim kız arkadaşıyla başka planları olduğu için bize katılamadı. Bu yüzden İstanbul gezimiz boyunca abime göstermek için bol bol fotoğraf çektim. İstanbul’da halamın evinde kaldık. Kuzenlerimle vakit geçirmekten gerçekten keyif aldım. Şehri dolaşmak için toplu taşıma araçlarını kullandık, ayrıca vapura da bindik. Bir iç şehir olan Ankara’da yaşıyoruz, bu yüzden denizde yüzebildiğim ve kumsalda vakit geçirebildiğim için mutluydum. Ailem akşamları birlikte vakit geçirmek için dışarı çıktı, ben de internetten tanıştığım İstanbullu arkadaşlarımla buluştum. Benim için harika bir tatildi çünkü arkadaşlarım ve ailemle birçok anı biriktirdim.)

İngilizce Yaz Tatili Anı Örneği 2
Last summer, I went to Nice, a coastal city located in the south of France. I went there on my own because I wanted to spend some time alone and rest my head. I stayed at a hotel for a week. There are lots of historical sites and tourist attractions in Nice. My vacation felt like a few hours to me. On the first day of my vacation, I walked along the famous seafront walkway and tried local dishes in restaurants. I spent the rest of my vacation at pebble beaches and nice cafes. Artisan shops were enchanting, and I bought many souvenirs for my friends and family.

(Geçen yaz Fransa’nın güneyinde bulunan bir sahil kenti olan Nice’e gittim. Oraya tek başıma gittim çünkü biraz yalnız vakit geçirmek ve kafamı dinlemek istiyordum. Bir hafta otelde kaldım. Nice’de çok sayıda tarihi yer ve turistik yer var. Tatilim bana birkaç saat gibi geldi. Tatilimin ilk günü sahildeki ünlü yürüyüş yolunda yürüdüm ve restoranlarda yöresel yemekleri denedim. Tatilimin geri kalanını çakıl taşlı plajlarda ve güzel kafelerde geçirdim. Esnaf dükkanları büyüleyiciydi ve arkadaşlarım ve ailem için birçok hediyelik eşya aldım.)

İngilizce Tatil Anlatım Ödevi Örneği

Yaz tatili sonrasında okullar açılır açılmaz öğretmenler, öğrencilerin İngilizce bilgilerinin tazelenmesi amacıyla İngilizce tatil anlatım ödevi verirler. Yaz tatilinizde neler yaptığınızı İngilizce olarak nasıl anlatabileceğinizi görmek için aşağıda Türkçe çevirisiyle birlikte yer alan örneği inceleyebilirsiniz.

İngilizce Yaz Tatili Anlatım Ödevi Örneği
I spent my summer vacation in our summer house in Dalaman with my family. I met other children who live in the neighbourhood and made friends with them. My friends and I rode our bicycles along the cycling path and had picnics. There were lots of kittens in the neighbourhood and we fed them in our garden. We sometimes made barbecues with other families in the evenings. Our house is close to the beach, so we went swimming several times a week. My father taught me how to swim. I watched movies with my friends, and we played games all day. I also made friends with a Russian kid, and he taught me a little bit Russian. I hope I can see my friends again next summer. We turned back to Ankara a week before the end of the summer holiday, I did my homework in the remaining time.

(Yaz tatilimi ailemle Dalaman’daki yazlık evimizde geçirdim. Mahallede yaşayan diğer çocuklarla tanıştım ve onlarla arkadaş oldum. Arkadaşlarım ve ben bisiklet yolunda bisiklet sürdük ve piknik yaptık. Mahallede bir sürü yavru kedi vardı ve onları bahçemizde besledik. Bazen akşamları diğer ailelerle mangal yaptık. Evimiz sahile yakın, bu yüzden haftada birkaç kez yüzmeye gittik. Babam bana yüzmeyi öğretti. Arkadaşlarımla film izledim ve bütün gün oyunlar oynadık. Rus bir çocukla da arkadaş oldum ve bana biraz Rusça öğretti. Umarım önümüzdeki yaz arkadaşlarımı tekrar görebilirim. Yaz tatilinin bitmesine bir hafta kala Ankara’ya döndük, kalan zamanda ödevlerimi yaptım.)

İngilizce Tatil Yazısı Örneği

“Geçen yaz ne yaptın?” gibi sorulara tatilinizi nasıl geçirdiğinizden bahsederek cevap verebilirsiniz. Tatilinizden nasıl bahsedebileceğinizi daha iyi kavramak için aşağıda yer alan örneği inceleyebilirsiniz.

İngilizce Yaz Tatili Yazısı Örneği
I went to Cyprus with my wife on my vacation last summer. We stayed at a hotel in Kyrenia for a week. We went swimming in the sea or in the hotel’s pool every day. On the first day of our vacation, we visited Kyrenia Castle with a tourist guide. We relaxed in the SPA lounge of the hotel. We went to restaurants in the evening and tried local dishes. The fish was delicious and very fresh. We also visited Bellapais Abbey and Saint Hilarion Castle. We rented bikes to get around the city. It was always sunny, so we applied sunscreen and wear sunglasses all day. The best part of the vacation was trying local dishes for me. I would definitely go to Kyrenia again.

(Geçen yaz tatilde eşimle birlikte Kıbrıs’a gittim. Girne’de bir otelde bir hafta kaldık. Her gün denize ya da otelin havuzuna yüzmeye gittik. Tatilimizin ilk gününde rehber eşliğinde Girne Kalesi’ni gezdik. Otelin SPA salonunda rahatladık. Akşamları restoranlara gittik ve yöresel yemekleri denedik. Balıklar lezzetli ve çok tazeydi. Ayrıca Bellapais Manastırı ve Aziz Hilarion Kalesi’ni ziyaret ettik. Şehri dolaşmak için bisiklet kiraladık. Hava hep güneşliydi, bu yüzden güneş kremi sürdük ve bütün gün güneş gözlüğü taktık. Benim için tatilin en güzel yanı yöresel yemekleri denemekti. Kesinlikle tekrar Girne’ye giderim.)

İngilizce Geçen Yaz Ne Yaptın Nasıl Sorulur?

Yaz tatilinden döner dönmez “Tatilde ne yaptın?” gibi sorularla karşılaşırız. Bu soruyu bazen öğretmenler öğrencilere, bazen de arkadaşlar birbirine sorar. Bu sebeple İngilizcede “Yaz tatilinde ne yaptın?” sorusunun alternatiflerini bilmek önemlidir. Aşağıda yer alan “Yaz tatilinde ne yaptın?” sorusu alternatiflerini inceleyelim.

What did you do on your summer vacation?
(Yaz tatilinde ne yaptın?)

How was your summer vacation?
(Yaz tatilin nasıldı?)

How did you spend your summer holiday?
(Yaz tatilini nasıl geçirdin?)

Can you tell me about your holiday memories?
(Tatil anılarını anlatır mısın?)

What did you do last summer?
(Geçen yaz ne yaptın?)

Where did you go on your summer vacation?
(Yaz tatilinde nereye gittin?)

İngilizce Yaz Tatili Kompozisyonu

İngilizcede yaz tatilinizden bahsederken giriş, gelişme ve sonuç bölümleri oluşturarak kompozisyon yazabilirsiniz. Aşağıda yer alan İngilizce yaz tatili kompozisyonu örneklerini inceleyelim.

İngilizce Yaz Tatili Kompozisyonu Örneği 1
I went to Alaçatı with my boyfriend on my summer vacation. We went there by car. We have rented a small flat for a month. Our flat had a kitchen and a bedroom with a bathroom, it was small, but it was enough for us. The flat had a nice view of the neighbourhood and it was close to the beach, so we were able to go to the beach every day. We had breakfast in our flat and after breakfast, we usually went to the beach. We swam in the sea and played volleyball at the beach with tourists. We also made friends with our neighbours and spent evenings with our new friends. We watched movies together and they invited us for dinner. My boyfriend and I went to Oasis Aquapark several times and we had fun. We got around the town by public transportation and on foot. My boyfriend took me out for dinner, and we had fresh seafood. We bought souvenirs for our friends from small local shops. A month in Alaçatı passed quickly and we had to say goodbye to our new friends and neighbours. We drove back to our city. It was the best vacation I ever had because we made lots of friends and the weather was always nice. I will miss Alaçatı so much.

(Yaz tatilimde erkek arkadaşımla Alaçatı’ya gittik. Oraya arabayla gittik. Bir aylığına küçük bir daire kiraladık. Dairemizde bir mutfak ve banyolu bir yatak odası vardı, küçüktü ama bizim için yeterliydi. Dairenin manzarası mahallenin güzel bir görüntüsüydü ve sahile yakındı, bu yüzden her gün sahile gidebiliyorduk. Kahvaltımızı dairemizde yapıyorduk ve kahvaltıdan sonra genellikle sahile gidiyorduk. Denizde yüzüyorduk ve sahilde turistlerle voleybol oynuyorduk. Komşularımızla da arkadaş olduk ve akşamları yeni arkadaşlarımızla geçirdik. Birlikte filmler izledik ve bizi akşam yemeğine davet ettiler. Erkek arkadaşım ve ben birkaç kez Oasis Aquapark’a gittik ve eğlendik. Şehri toplu taşımayla ve yürüyerek dolaştık. Erkek arkadaşım beni akşam yemeğine çıkardı ve taze deniz ürünleri yedik. Küçük yerel dükkanlardan arkadaşlarımıza hediyelik eşya aldık. Alaçatı’da bir ay çabuk geçti ve yeni arkadaşlarımıza ve komşularımıza veda etmek zorunda kaldık. Şehrimize geri döndük. Hayatımda geçirdiğim en iyi tatildi çünkü bir sürü arkadaş edindik ve hava her zaman güzeldi. Alaçatı’yı çok özleyeceğim.)

İngilizce Yaz Tatili Kompozisyonu Örneği 2
Last summer, I went on a camping vacation to Antalya with my friend group of eight people. We drove to Antalya and parked our cars in the city. We went to the camping site on foot, and it was tiring. Once we arrived at the camping site, we started setting up our tents and lit up a campfire. We understood that the camping vacation would be tiring as well as exciting from the first day. However, everything was easy after we settled down. There was a water fountain and baths at the camping site, so the cleaning didn’t become a problem for us. We went hiking in groups and we cooked on the campfire. The camping site was cool even though it was summer. We played games together during the day. We sang songs and danced around the campfire in the evenings. Spending time in nature relaxed us and helped us relieve our minds from the stress of daily life. We were away from technological devices for a week, and it was good for us. The cool camping site allowed us to avoid the hot summer for a week. I think about this vacation whenever I feel overwhelmed by city life.

(Geçen yaz sekiz kişilik arkadaş grubumla Antalya’ya kamp tatiline gittim. Antalya’ya arabayla gittik ve arabalarımızı şehre park ettik. Kamp alanına yürüyerek gittik ve bu yorucuydu. Kamp alanına geldiğimizde çadırlarımızı kurmaya başladık ve bir kamp ateşi yaktık. Kamp tatilinin heyecanlı olduğu kadar yorucu da olacağını ilk günden anladık. Ancak, yerleştikten sonra her şey kolaydı. Kamp alanında bir çeşme ve banyolar olduğu için temizlik bizim için sorun olmadı. Gruplar halinde doğa yürüyüşüne çıktık ve kamp ateşinde yemek pişirdik. Yaz olmasına rağmen kamp alanı serindi. Gün boyunca birlikte oyunlar oynadık. Akşamları kamp ateşi etrafında şarkılar söyledik ve dans ettik. Doğada vakit geçirmek bizi rahatlattı ve zihnimizi günlük hayatın stresinden uzaklaştırmamıza yardımcı oldu. Bir hafta boyunca teknolojik cihazlardan uzak kaldık ve bu bizim için iyi oldu. Serin kamp alanı, bir hafta boyunca sıcak yazdan kaçınmamızı sağladı. Ne zaman şehir hayatından bunalsam aklıma bu tatil geliyor.)

İngilizce Yaz Tatili Kompozisyonu Örneği 3
Last summer, I went to Paris for 2 weeks with my boyfriend. I chose Paris for our vacation because I thought it would be romantic and I always wondered about Paris. I learned French in university and thought that this vacation would be a good opportunity to practice my speaking skills. We went there by plane and stayed at a luxurious hotel. On the first day of our vacation, we had breakfast with croissants and coffee and strolled around the streets of Paris. We didn’t pack many clothes because we wanted to buy new clothes in Paris. Therefore, we went shopping at the boutiques and stores. We visited Louvre Museum and Notre Dame Cathedral. My boyfriend took me out for a dinner at the Eiffel Tower. We relaxed in the sauna of the hotel we stayed at. We tried lots of French delicacies at restaurants and cafes. Two weeks didn’t feel enough to enjoy Paris fully, so I will definitely visit Paris again. However, we made the most of our vacation and had as much fun as we could. We took lots of photos and made romantic memories together. I also had the opportunity to speak to native French people and improved my speaking skills.

(Geçen yaz erkek arkadaşımla 2 haftalığına Paris’e gittim. Tatilimiz için Paris’i seçtim çünkü romantik olacağını düşündüm ve hep Paris’i merak etmişimdir. Üniversitede Fransızca öğrendim ve bu tatilin konuşma becerilerimi geliştirmek için iyi bir fırsat olacağını düşündüm. Oraya uçakla gittik ve lüks bir otelde kaldık. Tatilimizin ilk gününde kruvasan ve kahveyle kahvaltı yaptık ve Paris sokaklarında dolaştık. Paris’te yeni kıyafetler almak istediğimiz için yanımıza çok fazla kıyafet almamıştık. Bu nedenle butiklere ve mağazalara alışverişe gittik. Louvre Müzesi ve Notre Dam Katedrali’ni ziyaret ettik. Erkek arkadaşım beni Eyfel Kulesi’nde bir akşam yemeğine çıkardı. Kaldığımız otelin saunasında rahatladık. Restoran ve kafelerde bolca Fransız lezzeti denedik. İki hafta, Paris’in tadını çıkarmak için yeterli gelmedi, bu yüzden kesinlikle Paris’i tekrar ziyaret edeceğim. Ancak tatilimizi en iyi şekilde değerlendirdik ve elimizden geldiğince eğlendik. Bol bol fotoğraf çektik ve birlikte romantik anılar biriktirdik. Ayrıca yerli Fransızlarla konuşma fırsatım oldu ve konuşma becerilerimi geliştirdim.)

İngilizce Yaz Tatili Kompozisyonu Örneği 4
Last summer, I went to Berlin on a vacation with my husband and 7-year-old son. We went there by plane. My husband is German, and we stayed at his relatives’ house for a month. We wanted our son to meet his father’s side. Also, my husband doesn’t like to swim in the sea, so we don’t usually prefer coastal cities for vacations. Our son met his cousins and had the opportunity to spend time with his grandparents. We visited many museums, and it helped us teach our son about German culture and history. It was cool and cloudy in Berlin even though it was summer. Therefore, we wore coats and jackets when were out. We visited Berlin Cathedral and Brandenburg Gate. We tried local dishes. Staying with relatives rather than at a hotel was really comfortable. Our son had the opportunity to speak German for a month and improved his speaking skills. My husband was happy to visit his hometown. I liked the cool weather and I was glad to learn new things about my husband’s homeland.

(Geçen yaz, kocam ve 7 yaşındaki oğlumla tatil için Berlin’e gittim. Oraya uçakla gittik. Kocam Alman ve bir ay onun akrabalarının evinde kaldık. Oğlumuzun baba tarafıyla tanışmasını istedik. Ayrıca eşim denizde yüzmeyi pek sevmediğinden tatil için genellikle kıyı şehirlerini tercih etmiyoruz. Oğlumuz kuzenleriyle tanıştı ve dedesi ve babaannesiyle vakit geçirme fırsatı buldu. Birçok müzeyi ziyaret ettik ve bu oğlumuza Alman kültürü ve tarihini öğretmemize yardımcı oldu. Yaz olmasına rağmen Berlin’de hava serin ve bulutluydu. Bu nedenle dışarıdayken mont ve ceket giyiyorduk. Berlin Katedrali ve Brandenburg Kapısı’nı ziyaret ettik. Yöresel yemekleri denedik. Bir otelde kalmak yerine akrabalarla kalmak gerçekten rahattı. Oğlumuz bir ay boyunca Almanca konuşma fırsatı buldu ve konuşma becerilerini geliştirdi. Kocam memleketini ziyaret ettiği için mutlu oldu. Serin havayı sevdim ve kocamın memleketi hakkında yeni şeyler öğrenmekten memnun oldum.)

İngilizce Yaz Tatili Kompozisyonu Örneği 5
Last summer, I went to Thailand with my girlfriend. She likes Asian culture and she always wanted to try Thai dishes. Therefore, I wanted to take her to Thailand as a birthday present. We went there by plane and stayed for three weeks at different hotels.We got around the city by bike and taxi. We visited the Grand Palace and lots of temples. We were amazed when we saw a floating market named Damnoen Saduak. We visited the Sathorn Unique Tower which is an abandoned skyscraper at the heart of Bangkok, but we couldn’t dare to climb because the tower was rumoured to be haunted. We also visited a famous island named Koh Phi Phi. We had a Thai massage and I felt like I was reborn after the massage. We tried famous Thai dishes, and even though they didn’t appeal to my taste, my girlfriend enjoyed them. My girlfriend told me that this vacation was the best birthday present she ever received. I also was glad that I got to see a different culture and tried different dishes. I enjoyed the hot weather and the enchanting sea. Our vacation was also quite affordable, so I would like to visit Thailand again.

(Geçen yaz kız arkadaşımla Tayland’a gittim. Kız arkadaşım Asya kültürünü seviyor ve her zaman Tayland yemeklerini denemek istemiştir. Bu yüzden onu doğum günü hediyesi olarak Tayland’a götürmek istedim. Oraya uçakla gittik ve farklı otellerde üç hafta kaldık. Şehri bisiklet ve taksi ile dolaştık. Büyük Saray’ı ve birçok tapınağı ziyaret ettik. Damnoen Saduak adında yüzen bir pazar görünce çok şaşırdık. Bangkok’un göbeğinde terk edilmiş bir gökdelen olan Sathorn Unique Kulesini ziyaret ettik ancak kulenin perili olduğu söylendiği için tırmanmaya cesaret edemedik. Ayrıca Koh Phi Phi adlı ünlü bir adayı da ziyaret ettik. Tay masajı yaptırdık ve masajdan sonra yeniden doğmuş gibi hissettim. Meşhur Tayland yemeklerini denedik ve benim damak tadıma hitap etmese de kız arkadaşım çok beğendi. Kız arkadaşım bana bu tatilin aldığı en iyi doğum günü hediyesi olduğunu söyledi. Ben de farklı bir kültür gördüğüme ve farklı yemekler denediğime sevindim. Sıcak havanın ve büyüleyici denizin tadını çıkardım. Tatilimiz de oldukça uygun fiyatlıydı, bu yüzden Tayland’ı tekrar ziyaret etmek isterim.)

İngilizce Yaz Tatili Anlatma ve İngilizce Tatil Cümleleri ile İlgili Sık Sorulan Sorular

İngilizce “Geçen yaz ne yaptın?” nasıl sorulur?

İngilizce “Geçen yaz ne yaptın?” sorusunu sormak için şu cümleleri kullanabilirsiniz:
What did you do on your summer vacation?
(Yaz tatilinde ne yaptın?)

How was your summer vacation?
(Yaz tatilin nasıldı?)

How did you spend your summer holiday?
(Yaz tatilini nasıl geçirdin?)

Can you tell about your holiday memories?
(Tatil anılarını anlatır mısın?)

What did you do last summer?
(Geçen yaz ne yaptın?)

Where did you go on your summer vacation?
(Yaz tatilinde nereye gittin?)

İngilizce tatil nasıl anlatılır?

İngilizce tatilinizden bahsetmek için nereye gittiğinizden, nereleri gezdiğinizden ve tatilinizin size neler hissettiğinizden bahsedebilirsiniz.

“Yaz tatili” İngilizcesi nedir?

“Yaz tatili” İngilizceye “Summer holiday” veya “Summer vacation” olarak çevrilebilir.

İngilizce yaz tatili anlatım ödevi nasıl yapılır?

İngilizce yaz tatili anlatım ödevinizi yaparken tatilde nerelere gittiğinizden ve neler yaptığınızdan bahsedebilirsiniz.

İngilizce Yaz Tatili Anlatma ve İngilizce Tatil Cümleleri ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Rihanna – Lift Me Up Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Paloma Faith – Only Love Can Hurt Like This Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri