Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İş Görüşmesinde İngilizce Kendini Tanıtma

Yetişkinlik hayatına geçiş yaptığımızda, hayatımızın en büyük değişimlerinden biri iş hayatına atılmaktır. İş hayatı zaman zaman psikolojik ve bedensel olarak yorucu olmakla birlikte kendi ayaklarınız üzerinde durmanın verdiği hazla bu geçiş dönemini atlatmak oldukça kolay olacaktır.

İş hayatının ilk ve en önemli süreçlerinden biri, sizlerin de tahmin edebileceği gibi iş görüşmeleridir. İş görüşmelerinde iş verenlerin veya işe alım sürecini yöneten insan kaynakları ekiplerinin sizlere karşı ilk izlenimleri oluşacaktır. Kendimizi nasıl ifade ettiğimiz, beden dilimiz, istenilen nitelikleri ne ölçüde karşıladığımız ve kullandığımız kelimelerin öneminin ilk izlenimleri oluşturacağı düşüncesi iş görüşmelerine karşı aşırı stres yaratabilir.

Tüm bu etkenlerin yanı sıra, iş ilanlarında, özellikle Türkiye’de aranan en önemli niteliklerden biri İngilizce bilmek olacaktır. Bazı meslekler İngilizce kullanma becerisi gerektirmese de İngilizce bilmek her zaman sizleri rakiplerinizden bir üst noktaya taşıyacaktır. İngilizce kullanma becerisi gerektiren iş görüşmelerinin bir kısmı İngilizce yapılmaktadır. Gelin birlikte iş görüşmelerinde İngilizce kendimizi nasıl tanıtırız inceleyelim.

İngilizce “Kendinizi Tanıtın” Soru Şekilleri

İngilizce iş mülakatlarında kendinizi tanıtmanız istenirken sorulan bazı soru kalıpları vardır. Bu soru kalıplarından bazıları:

Can you tell me about yourself? (Kendinizden bahsedebilir misiniz?)
What can you tell me about yourself? (Kendiniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?)
How would you describe yourself? (Kendinizi nasıl tanımlarsınız?)
What are your strengths and weaknesses? (Güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir?)
What was your greatest success in your life? (Hayatınızdaki en önemli başarınız nedir?)
Why should we hire you? (Sizi neden işe almalıyız?)
Why do you want to leave your current position/job? (Şu anki pozisyonunuzdan/işinizden neden ayrılmak istiyorsunuz?)

İngilizce Kendini Tanıtma Yolları

İş görüşmelerinde İngilizce kendinizi tanıtmanız istenildiğinde karşılaşabileceğiniz soru kalıplarını birlikte inceledik. Peki, bu soru kalıplarına nasıl cevaplar verebiliriz? Birlikte göz atalım.

Can you tell me about yourself? (Kendinizden bahsedebilir misiniz?) / What can you tell me about yourself? (Kendiniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?) / How would you describe yourself? (Kendinizi nasıl tanımlarsınız?)

Aynı anlama gelen bu iki soru kalıbı için vereceğimiz yanıt, mezun olduğumuz bölümü, okurken kariyer anlamında gelişimimize katkı sağlaması için yaptığımız işleri (başvurduğumuz pozisyon ile bağlantı kurabileceğimiz veya kişisel yeteneklerimizi geliştirdiğini düşündüğümüz konferanslar, yazılar, topluluklar, çalışmalar veya kurslar olabilir), farklı bir deneyimimiz varsa pozisyon ve şirket bilgisini ve hobilerinizi içermelidir. Diğer bir ifadeyle, yetenek ve öz geçmişimiz ile ilgili açık ve özet bilgiler içermelidir.Örneğin;

İngilizcesi:
I’m Clara Hummingbird, a 24-year-old graduate from Boston University with a degree in graphic design and a GPA of 3.4. During my time at university, I was actively involved in the Habitat for Humanity club and the Deaf Studies club, where I developed my teamwork and communication skills. After graduation, I gained valuable experience working for two years as a Visual Graphic Designer at StarTrek Company, where I honed my design skills and contributed to successful projects. I’m passionate about leveraging my creativity and expertise to excel in the field of graphic design and bring innovative solutions to your team.

Türkçesi:
Ben Clara Hummingbird, Boston Üniversitesi grafik tasarım bölümünden ve 3.4 not ortalamasına sahip 24 yaşında bir mezunum. Üniversite yıllarım boyunca Habitat for Humanity kulübü ve Sağır Çalışmaları kulübünde aktif olarak yer alarak ekip çalışması ve iletişim becerilerimi geliştirdim. Mezun olduktan sonra StarTrek Şirketinde Görsel Grafik Tasarımcısı olarak iki yıl çalışarak değerli deneyimler kazandım, tasarım becerilerimi geliştirdim ve başarılı projelere katkıda bulundum. Grafik tasarım alanında başarılı olmak ve ekibinize yenilikçi çözümler sunmak için yaratıcılığımı ve uzmanlığımı kullanma konusunda tutkuluyum.

What are your strengths and weaknesses? (Güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir?)
Özeleştiri yeteneğiniz hem sosyal hayatta hem de iş hayatınızda çok önemli bir rol oynar. Dolayısıyla, bir çok iş görüşmesinde sizden güçlü ve zayıf yönlerinizi belirterek kendinizi eleştirmenizi beklerler. Kurumsal şirketler için katılacağınız mülakatlarda güçlü ve zayıf yönlerinizi belirtirken dürüst olmak çok önemlidir. Çünkü işe kabul edildiğiniz zaman toplantı esnasında belirtmiş olduğunuz tüm detayların doğru olup olmadığı ortaya çıkacaktır.

Güçlü yönlerinizden bahsederken, iş ilanında bulunan ve sizin de sahip olduğunuz özellikler varsa onlardan bahsedebilirsiniz. Örneğin, analitik düşünme, yaratıcılık, güçlü iletişim becerileri, yönetim ve organizasyon becerileri veya ekip çalışmasına yatkınlık gibi becerilerden bahsedebilirsiniz.

Zayıf yönlerinizden bahsederken, hard skills (işi yapmanız için gerekli olan yetkinlikler ve beceriler) ve soft skills (işi yapmanız için gerekli olan karakteristik ve duygusal özellikleriniz) dediğimiz becerilerinizden bahsedebilirsiniz.

İngilizcesi:
One of my key strengths is my creativity. I have a knack for thinking outside the box and coming up with unique design concepts that can make a brand stand out. Additionally, I’m highly proficient in the latest design software and technologies, which allows me to bring my ideas to life effectively and efficiently.

One area I’m working on is public speaking. While I’m comfortable presenting my work to colleagues, I recognize that there’s room for improvement in delivering presentations to larger audiences. To address this, I’ve been seeking opportunities to practice and develop my public speaking skills.

Overall, I believe that self-awareness and continuous self-improvement are crucial, and I’m committed to addressing these weaknesses while continuing to leverage my strengths to contribute effectively to your team.

Türkçesi:
En güçlü yönlerimden biri yaratıcılığımdır. Kalıpların dışında düşünme ve bir markayı öne çıkarabilecek benzersiz tasarım konseptleri bulma konusunda yeteneğim var. Ek olarak, fikirlerimi etkili ve verimli bir şekilde hayata geçirmeme olanak tanıyan en son tasarım yazılımı ve teknolojilerinde oldukça yetkinim.

Üzerinde çalıştığım alanlardan biri topluluk önünde konuşmaktır. Çalışmalarımı meslektaşlarıma sunarken rahat olsam da sunumları daha geniş kitlelere sunma konusunda iyileştirmeler yapmam gerektiğinin farkındayım. Bu sorunu çözmek için topluluk önünde konuşma becerilerimi uygulama ve geliştirme fırsatlarını araştırıyorum.

Genel olarak, kişisel farkındalığın ve sürekli kişisel gelişimin çok önemli olduğuna inanıyorum ve ekibinize etkili bir şekilde katkıda bulunmak için güçlü yönlerimi güçlendirmeye devam ederken bu zayıf yönleri ele almaya kararlıyım.

Why should we hire you? (Sizi neden işe almalıyız?) (Güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir?)

Tıpkı bir önceki sorulara vermiş olduğumuz yanıtlarda olduğu gibi bu soruda da başvurduğumuz pozisyon ile kendi öz geçmişimiz arasında bağlantı kurmamız gerekir. İşverenlerin ve işe alım ekiplerinin bu soruyu sormalarının en büyük sebeplerinden biri şirket için uygun aday olup olmadığınızı ölçmektir ve bu soruya vereceğiniz yanıt diğer tüm sorulardan daha güçlü ve pozisyon ile daha bağlantılı olmalıdır.

İngilizcesi:

You should hire me for the UI design position because I bring a unique blend of skills, experience, and a passion for user-centered design to your team.

My academic background in graphic design and my two years of hands-on experience as a Visual Graphic Designer at StarTrek Company have equipped me with a solid foundation in design principles and user interface development. I have a strong grasp of design software and the technical knowledge required to create visually appealing and functional user interfaces.

In summary, you should hire me because I offer a strong foundation in UI design, a user-centric approach, the ability to collaborate effectively with cross-functional teams, and a passion for innovation. I am excited about the opportunity to contribute to your team and help create exceptional user experiences for your products and services.

Türkçesi:

Beni kullanıcı arayüzü tasarımı pozisyonu için işe almalısınız çünkü ekibinize benzersiz bir beceri, deneyim ve kullanıcı merkezli tasarım tutkusu karışımı sunuyorum.

Grafik tasarım alanındaki akademik geçmişim ve StarTrek Şirketinde Görsel Grafik Tasarımcısı olarak iki yıllık uygulamalı deneyimim, beni tasarım ilkeleri ve kullanıcı arayüzü geliştirme konusunda sağlam bir temelle donattı. Görsel olarak çekici ve işlevsel kullanıcı arayüzleri oluşturmak için gereken tasarım yazılımına ve teknik bilgiye hakimim.

Özetle, beni işe almalısınız çünkü kullanıcı arayüzü tasarımında güçlü bir temel, kullanıcı odaklı bir yaklaşım, bağlantılı ekiplerle etkili bir şekilde işbirliği yapma yeteneği ve inovasyon tutkusu sunuyorum. Ekibinize katkıda bulunma ve ürünleriniz ve hizmetleriniz için olağanüstü kullanıcı deneyimleri yaratmaya yardımcı olma fırsatı beni heyecanlandırıyor.

Why do you want to leave your current position/job? (Şu anki pozisyonunuzdan/işinizden neden ayrılmak istiyorsunuz?)

My values no longer align with the company’s mission.
(Değerlerim artık şirketin misyonu ile örtüşmüyor.)
The company I worked for went out of business.
(Çalıştığım şirket iflas etti.)
I’m looking for a new challenge.
(Yeni bir mücadele arıyorum.)
I would like a job with better career growth opportunities.
(Daha iyi kariyer geliştirme fırsatlarına sahip bir iş istiyorum.)
I had to leave due to family or personal reasons.
(Ailevi veya kişisel nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım.)
I decided to relocate to a new city.
(Yeni bir şehre taşınma kararı aldım.)
I want to change career paths.(Kariyer yolumu değiştirmek istiyorum.)
I want to pursue a better opportunity.
(Daha iyi bir fırsatın peşinden koşmak istiyorum.)

İngilizcesi:

I’ve genuinely appreciated the experiences and opportunities I’ve had in my current role at StarTrek Company as a Visual Graphic Designer. It’s been a valuable part of my journey, and I’ve learned a great deal about design and teamwork during my time there.

While I have enjoyed my current role, I am motivated by the chance to take on new challenges and grow as a designer. I believe that your organization, with its reputation for innovation and its focus on user-centered design, offers the ideal environment for me to pursue this career shift and continue my professional development in a direction that aligns with my long-term goals.

Türkçesi:

StarTrek Şirketindeki Görsel Grafik Tasarımcısı olarak şu anki görevimde sahip olduğum deneyimleri ve fırsatları gerçekten takdir ediyorum. Yolculuğumun değerli bir parçasıydı ve orada geçirdiğim süre boyunca tasarım ve ekip çalışması hakkında çok şey öğrendim.
Şu anki görevimden keyif alsam da, bir tasarımcı olarak yeni zorlukların üstesinden gelme ve gelişme şansı beni motive ediyor. Yenilik konusundaki itibarı ve kullanıcı odaklı tasarıma odaklanmasıyla kuruluşunuzun, bu kariyer değişimini sürdürmem ve mesleki gelişimimi uzun vadeli hedeflerime uygun bir yönde sürdürmem için bana ideal ortamı sunduğuna inanıyorum.

What was your greatest success in your life? (Hayatınızdaki en önemli başarınız nedir?)

İş verenler veya işe alım süreciyle ilgilenen ekipler iş görüşmelerinde bazen başvuran kişi hakkında en temel gerçekleri kavrayabilmek için davranışsal sorular sorabilirler. ‘What was your greatest success in your life?’ sorusu bu davranışsal sorulara bir örnektir ve bu soruyla birlikte stres ile nasıl başa çıktığınız, başarı ölçütleriniz, profesyonellik seviyeniz ve hedef güdünüz hakkında fikir sahibi olurlar.

İngilizcesi:

One of the most significant successes in my life was during my tenure at Habitat for Humanity club during my university years. While it may not be a traditional work-related success, it deeply resonated with me and had a meaningful impact.

As a member of the club, I had the privilege of working on several community projects aimed at providing affordable housing for underserved families. The greatest success within this experience was when I was part of a team that successfully organized and executed a fundraising campaign that exceeded our initial goal. This allowed us to contribute significantly to the construction of a new home for a deserving family.

The feeling of seeing the joy and relief on the faces of that family when they received the keys to their new home was truly priceless. It taught me the value of teamwork, empathy, and the incredible impact that a dedicated group of individuals can have on their community. This success reaffirmed my belief in the power of collaboration and the importance of giving back.

While I look forward to achieving many more successes in my professional career, this experience will always hold a special place in my heart as a reminder of the positive change that is possible when people come together with a common purpose.

Türkçesi:

Hayatımdaki en önemli başarılardan biri üniversite yıllarımda Habitat for Humanity kulübünde görev yaptığım dönemdi. Bu, işle ilgili geleneksel bir başarı olmasa da bende derin yankı uyandırdı ve anlamlı bir etki yarattı.

Kulübün bir üyesi olarak, yeterli hizmet alamayan ailelere uygun fiyatlı konut sağlamayı amaçlayan çeşitli toplumsal projelerde çalışma ayrıcalığına sahip oldum. Bu deneyimdeki en büyük başarı, ilk hedefimizi aşan bir bağış toplama kampanyasını başarıyla organize eden ve yürüten bir ekibin parçası olmamdı. Bu, hak eden bir aile için yeni bir evin inşasına önemli ölçüde katkıda bulunmamızı sağladı.

Yeni evlerinin anahtarlarını aldıklarında o ailenin yüzlerindeki mutluluk ve rahatlamayı görmek gerçekten paha biçilemezdi. Bana ekip çalışmasının ve empatinin değerini ve kendini adamış bir grup bireyin toplulukları üzerinde yaratabileceği inanılmaz etkiyi öğretti. Bu başarı, işbirliğinin gücüne ve geri vermenin önemine olan inancımı yeniden doğruladı.

Mesleki kariyerimde daha nice başarılara imza atmayı sabırsızlıkla beklerken, insanların ortak bir amaç etrafında bir araya gelmesiyle mümkün olan olumlu değişimin hatırlatıcısı olan bu deneyim, kalbimde her zaman özel bir yer tutacak.

İş Görüşmesinde İngilizce Kendini Tanıtma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İngilizce İş görüşmesinde kendinizi nasıl tanımlarsınız?
Mezun olduğumuz bölümden, okurken kariyer anlamında gelişimimize katkı sağlaması için yaptığımız işlerden (başvurduğumuz pozisyon ile bağlantı kurabileceğimiz veya kişisel yeteneklerimizi geliştirdiğini düşündüğümüz konferanslar, yazılar, topluluklar, çalışmalar veya kurslar olabilir), farklı bir deneyimimiz varsa pozisyon ve şirket bilgisinden ve hobilerinizden bahsedebilirsiniz.

İngilizce kendinizden bahseder misiniz?
I’m David Parker. I am 32-years-old. I graduated from University of Glasgow with a degree in mechanical engineering and a GPA of 2.9. After graduation, I gained valuable experience working for four years as a mechanical engineer at StarWars Company, where I honed my skills and contributed to successful projects.

(Ben David Parker. 32 yaşındayım. Glasgow Üniversitesi’nden makine mühendisliği diplomasına ve 2.9 not ortalamasına sahip bir mezunum. Mezun olduktan sonra StarWars Company’de dört yıl makine mühendisi olarak çalışarak değerli deneyimler kazandım. Burada becerilerimi geliştirdim ve başarılı projelere katkıda bulundum.)

İngilizce iş görüşmesinde ‘Şu anki pozisyonunuzdan ayrılmak isteme nedeniniz nedir?’ sorusuna verebileceğimiz cevapların kalıpları nelerdir?

My values no longer align with the company’s mission.
(Değerlerim artık şirketin misyonu ile örtüşmüyor.)
The company I worked for went out of business.
(Çalıştığım şirket iflas etti.)
I’m looking for a new challenge.
(Yeni bir mücadele arıyorum.)
I would like a job with better career growth opportunities.
(Daha iyi kariyer geliştirme fırsatlarına sahip bir iş istiyorum.)
I had to leave due to family or personal reasons.
(Ailevi veya kişisel nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım.)
I decided to relocate to a new city.
(Yeni bir şehre taşınma kararı aldım.)
I want to change career paths.(Kariyer yolumu değiştirmek istiyorum.)
I want to pursue a better opportunity.
(Daha iyi bir fırsatın peşinden koşmak istiyorum.)

İngilizce iş görüşmesi soru kalıpları nelerdir?

Can you tell me about yourself?
(Kendinizden bahsedebilir misiniz?)
What can you tell me about yourself?
(Kendiniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?)
How would you describe yourself?
(Kendinizi nasıl tanımlarsınız?)
What are your strengths and weaknesses?
(Güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir?)
What was your greatest success in your life?
(Hayatınızdaki en önemli başarınız nedir?)
Why should we hire you?
(Sizi neden işe almalıyız?)
Why do you want to leave your current position/job?
(Şu anki pozisyonunuzdan/işinizden neden ayrılmak istiyorsunuz?)

İş Görüşmesinde İngilizce Kendini Tanıtma hakkında öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

David Bowie – The Man Who Sold The World Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Michael Bublé – Feeling Good Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri