Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İzmir İngilizce ve Türkçe Tanıtımı

İzmir, Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehridir. Ülkenin batısında yer alan İzmir, Ege Denizi ve Ege Adaları’na komşudur. Eğer İzmir’i ziyaret etmek istiyor fakat nereleri gezmeniz ve neleri yemeniz gerektiğini bilmiyorsanız bu içeriğimiz tam size göre! İçeriğimizde İzmir hakkında genel bilgiler, gezilecek yerler ve yenilmesi gereken yemekleri bulabilirsiniz. İzmir hakkında hem Türkçe hem İngilizce dillerinde daha fazla bilgi sahibi olmak için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

İzmir Hakkında İngilizce – Türkçe Genel Bilgiler

İzmir is a neighbor to the cities of Manisa, Balıkesir and Aydın. It is home to the 7th largest harbor in Turkey. The city of İzmir is industrially developed. Out of the three metropolises of Turkey, İzmir is the only one that generates enough electricity for itself.

İzmir; Manisa, Balıkesir ve Aydın illerine komşudur. Türkiye’nin en büyük 7. limanına ev sahipliği yapar. İzmir ili sanayi bakımından gelişmiştir. Enerji santralleri sayesinde 3 büyükşehir arasından kendine yetebilecek kadar elektrik üreten tek şehirdir.

The effects of the Mediterranean climate are observed. On average, there are 10 days where the average temperature is below zero while there are 100 days where it’s above 30 °C. Its flora consists of plants like maquis shrubland, olive trees, terebinth trees. The forests make up 40% of the city’s land.

Akdeniz ikliminin etkileri görülür. Yıl içerisinde ortalama 10 gün sıcaklık 0’ın altına düşerken, 100 gün 30 derecenin üzerindedir. Florası maki, ardıç ağacı, zeytin ağacı, sakız ağacı gibi ağaçlardan oluşur. Ormanlar, ilin %40’lık alanını kaplamaktadır.

Also developed in tourism, İzmir’s Çeşme, Alsancak and Foça districts attract many tourists, local and foreign. In the year 2021 the number of tourists who visited İzmir is 1 million 36 thousand. Alaçatı district which is known for its beaches that are known for being suitable for windsurfing also has hotels and entertainment venues. And also Ephesus Ancient City and Erythrai Ancient City are historical sites that attract tourists’ attraction. Because it is in the Aegean region, İzmir cuisine is known for the region’s olive oil based dishes and side dishes.

Sanayi kadar turizmde de gelişen İzmir’in Çeşme ve Foça gibi ilçeleri yerli ve yabancı pek çok turist çeker. 2021 yılında İzmir’i ziyaret eden turist sayısı 1 milyon 36 bindir. Plajları rüzgar sörfüne elverişli olmalarıyla bilinen Alaçatı ilçesinde oteller ve eğlence mekanları bulunur. Bunların yanı sıra İzmir Efes Antik Kenti ve Erythrai Antik Kenti turistlerin dikkatini çeken tarihi yerlerdir. İzmir mutfağı, Ege Bölgesinde yer aldığı için bölgenin zeytinyağlı yemekleri ve mezeleriyle bilinir.

İzmir’de Gezilmesi Gereken Yerler İngilizce – Türkçe Tanıtımı

The first historical setting that comes to mind in İzmir is the Ephesus Ancient City. It is located in İzmir’s Selçuk district and it is a part of the UNESCO World Heritage List. The ancient city, which is known to be built in BCE 6000, was moved next to the Artemis Temple in BCE. 560. In the 1.-2. centuries BCE, it was the biggest harbor city in the region. Although there are many structures to visit inside the ancient city, some of the must-see ones are as follows:

• Gate of Magnesia
• East Gymnasium and Scholastica Baths
• Upper Agora and Basilica of St. John
• Odeon Theatre
• Prytaneion
• Temple of Domitian
• The Pollio Fountain

İzmir denilince akla ilk gelen tarihi bölge Efes Antik Kenti’dir. İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunur ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alır. M.Ö. 6000 yılında kurulduğu bilinen antik kent M.Ö. 560 yılında Artemis Tapınağı’nın yanına taşınmıştır. M.Ö. 1.-2. yüzyıllarda bölgenin en büyük liman kenti olmuştur. Efes Antik Kenti içerisinde gezilecek pek çok yapı bulunsa da görülmesi gereken bazı yapılar şunlardır:

• Magnesia Kapısı
• Doğu Gymnasionu ve Devlet Agorası Hamamları
• Yukarı Agora (Devlet Agorası) ve Bazilika
• Odeon
• Prytaneion – Prytaneion (Belediye Sarayı)
• Domitianus Tapınağı
• Pollio Çeşmesi

A lesser known ancient city is the Erythrai Ancient City, also known as Ildırı. Ildırı, which is a town located in the Çeşme district, gets its name from the ancient city that is located in it. To reach the ancient city, you can take a walk from the center of Ildırı. Erythrai Ancient City was one of the 12 Ionian Cities, and was later ruled by Lydians and Persians. The structures worth seeing in the ancient city are the Temple of Athena Polias, St. Matrone Church, Theatre, Heroon, Kybele’s Place.

Daha az bilinen başka bir antik kent ise Ildırı olarak da bilinen Erythrai Antik Kenti’dir. Çeşme ilçesinde bulunan bir kasaba olan Ildırı, adını içinde bulunan antik kentten almıştır. Buraya ulaşmak için Ildırı merkezden yürüyebilirsiniz. Erythrai Antik Kenti, 12 İyonya devletinden biri olup daha sonra Lidyalılar ve Persler tarafından da yönetilmiştir. Athena Polias Tapınağı, Matrone Kilisesi, Tiyatro, Heroon Tiyatrosu, Kybele Kayalıkları, antik kentin içerisinde gezilmeye değer yapılardan.

İzmir İngilizce ve Türkçe Tanıtımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İzmir nerede?
İzmir, Türkiye’nin batısında, Ege Denizi’ne kıyısı olan bir şehirdir. Manisa, Balıkesir ve Aydın illerine komşudur.

İzmir’de hangi antik kentler var?
İzmir’de Efes Antik Kenti ve Erythrai Antik Kenti yer almaktadır.

İzmir’in hangi yemeği meşhur?
İzmir mutfağında özel olarak meşhur olan bir yemek bulunmamakla birlikte, Ege mutfağına özgü zeytinyağlı yemekleri ve mezeleriyle bilinmektedir.

İzmir’de hangi sporlar yapılır?
İzmir’in Alaçatı ilçesi dünyanın en ünlü ve uğrak rüzgar sörfü noktalarından biridir.

İzmir İngilizce ve Türkçe Tanıtımı hakkında öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Selena Gomez – Single Soon Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Rainbow – I Surrender Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri