Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

IntelliSpeech℠ Nasıl Çalışır?

EnglishCentral’ın “gizli kahramanı’’ şirket bünyesinde geliştirilen IntelliSpeech℠ değerlendirme teknolojisidir. IntelliSpeech℠ teknolojisi, öğrencileri sınıf dışında konuşmaya teşvik ettiği için öğretmenler tarafından, anlık geri bildirim ve oyun dinamiği sebebiyle öğrenciler tarafından takdir toplamaktadır.

EnglishCentral’ın IntelliSpeech℠ teknolojisi, makine öğrenimi tekniklerini kullanarak 100’den fazla ülkeden öğrencilerin yüz milyonlarca konuşma satırı üzerinde eğitilmiştir. Öğrencilerin konuşma becerilerini aşağıdaki boyutlarda değerlendirir:

Telaffuz, öğrencilerin konuşmalarının 64,000 olası üçlü ses birimlerinin (ses birimlerinin kombinasyonları), vurgu ve prosodiklerin akustik özelliklerini ölçer.

Akıcılık konuşmanın süresine ve duraklama oranına bağlıdır.

Tamamlama kullanıcının tüm kelimeleri söyleyip söylemediğine bağlıdır.

Hata Tipleri

Öğrenci konuşurken, Intellispeech℠ aşağıdaki hata türlerine göre geri bildirim sağlar:


Görünüm

Hata Tipi

Örnek


SARI renkli kelime


TELAFFUZ
Kelime farklı telaffuz edildi
(r)ucky


KIRMIZI renkli kelime
TAMAMLAMA
Kelime konuşulmadı



do you feel


‘’P’’ işareti
AKICILIK
Uygunsuz sessizlik ya da hız



do (you) feel

Satır Puanı

Öğrenciler, konuşulan her satır için 0 ile 100 puan arasında bir satır puanı alırlar ve yapılan her hata için puan kaybederler. Öğrencilerin hata başına kaybettiği puan miktarı satırdaki kelimelerin sayısına göre ağırlıklandırılır. Öğrenciler, kısa satırlarda uzun satırlara göre hata başına daha fazla puan kaybederler.

Video derecesi için konuşulan her satırdan yalnızca son konuşulan versiyon dikkate alınır. Bu nedenle, eğer bir satır birkaç kez tekrarlanırsa, yalnızca son söylenen versiyon Video derecesi geçerlidir.

Video Dereceleri

Öğrencinin videodaki konuşma satırlarından aldığı satır puanlarının kümülatif ölçüsü veya ağırlıklı ortalaması, video derecesini belirler.
Intellispeech℠ teknolojisi, bir video derecesi oluşturmak için diğer öğrencilere göre bir yüzdelik dilim hazırlar. Örneğin, videonun konuşmasının diğer öğrencilerden %75 daha iyi olduğunu belirlenirse, öğrencinin video derecesi olarak “B+” alır.

Yüzdelik dilim ve video derece eşleşmesi:

EnglishCental Telaffuz Merkezi, öğrencilerin telaffuzlarına ilişkin geri bildirimlerinin ve ilerlemelerinin izlendiği ve telaffuz zorluklarını gidermeye yardımcı alıştırmalar bulabilecekleri yerdir.

Telaffuz Merkezi’nin temeli 4 adımlı bir Telaffuz Öğrenme Döngüsü’nden oluşur.

1.Dilediğiniz EnglishCentral Bölümünde Konuşun
Telaffuz Merkezi, öğrencilerin konuşma pratiği yaptığı interaktif videoların konuşma bölümü ve Kelime Öğretici gibi kısımlarında yaşadıkları telaffuz problemlerinin hepsini otomatik olarak kaydeder.

2.Telaffuz Merkezi Zayıf Kelimeleri Biriktirir
Öğrenciler Telaffuz Merkezi ile zayıf oldukları kelimelere ve ses birimlerine odaklanarak telaffuz çalışmalarını gerçekleştirirler.

3. Kurslarla ve Öğretmenlerle Pratik Yapın
Seslerin doğru bir şekilde çıkarılmasını sağlamak için öğrenciler EnglishCentral’ın telaffuz kurslarını takip ederek ya da ÖzelDers! ile öğretmenlerle 1’e 1 ders gerçekleştirerek telaffuz ve akıcılık konusunda geri bildirim alırlar.

4. Seslerde Uzmanlaşın
Telaffuz Merkezi, öğrencinin her kelimedeki gelişimini izler ve öğrenciler bir kelimeyi sistem içinde herhangi bir yerde 3 kez art arda çalıştıklarında o kelimeyi çalışma listesinden kaldırır.

Telaffuz Kursları

IntelliSpeech℠ teknolojisi, EnglishCentral kullanıcılarının İngilizce telaffuzlarını yüz milyonlarca kaydedilmiş söyleyiş üzerinden analiz etmekte ve her ana dil bölgesi için konuşmacıların en yaygın sorunlu seslerini belirlemektedir. Bu analiz ve konuşma verilerine dayanarak, öğrencilerin özgün videolar kullanarak, ana dillerinden konuşmacıları en zorlayan seslere odaklanabilecekleri telaffuz kurslarını tasarladık. Şu anda Japonca, Korece, İspanyolca, Portekizce, Türkçe, Fransızca, Vietnamca ve Arapça için özelleştirilmiş telaffuz kurslarımız bulunmaktadır.

Konuşma Veritabanımız

Son 10 yıldır, öğrencilerimiz bize İngilizceyi nasıl öğrendiklerine dair bir veri hazinesi (100’den fazla ülkeden 600.000.000’dan fazla konuşma ifadesi) sağladı.

Üstelik referans modellerimiz, videolarımızdan özgün konuşmalar yapan anadili İngilizce olan kişilerden toplanan büyük miktarda veri üzerine eğitim veriyor (yapay “okuma konuşması” içerebilen diğer birçok külliyatın aksine).
Bu verileri, bu büyük veri setini 500.000’den fazla 1’e 1 canlı derslerde öğrencilerin konuşma becerisini analiz eden 600’den fazla eğitimli profesyonel İngilizce öğretmeninden oluşan bir ekibin geri bildirimleriyle birleştiren bir “Makine Öğrenimi Döngüsü” oluşturmak için kullanıyoruz. Sonuç, “makine”nin (çevrimiçi kendi kendine çalışma platformumuz) öğretmenlerin sağladığı geri bildirimlerden öğrenmesidir ve aynı zamanda öğretmenler de, makinenin öğrencilerin güçlü ve zayıf yönleri hakkında sağladığı geri bildirimlerden öğrenirler.