Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

Öğrenilmesi En Kolay 5 Yabancı Dil

Yeni bir dil öğrenmek zaman zaman mücadele verdiğimiz ya da zorlandığımızı düşündüğümüz bir deneyim olsa da bu süreç başarıyla tamamlandığında bizler için çok verimli olabilir. Yeni bir dil öğrenmek iş hayatımızda, seyahat ederken ya da yeni biriyle tanışırken kullanabilmek gibi bir çok alanda çok faydalı olabilir. Ana dili Türkçe olan kişiler için öğrenilecek yeni bir dil seçme konusunda seçenekler oldukça fazladır. Ancak tabi ki belirli koşullar göz önünde bulundurulduğunda bazı dilleri öğrenmesi diğer dillerden daha kolay olacaktır. İngilizce dışında öğrenilmesi en kolay 5 yabancı dili sizler için hazırladık!

Vazgeçilmez İngilizce!:

İngilizcenin dünya çapında konuşulan ve Lingua Franca (Köprü dil) görevinde kullanılan bir dil olduğunu hepimiz biliyoruzdur. Dünya çapında kullanılan bir dil olduğundan, günlük hayatta, iş hayatımızda, seyahat ederken ve iletişim kurarken maruz kalma olasılığımızın yüksek olduğu dildir. Dolayısıyla, pratik yapma imkanınız oldukça fazla olacaktır. Ayrıca, İngilizce öğrenmek sadece ana dili İngilizce olan ülkelerde değil diğer tüm ülkelerde ve İngilizceye dil yapısı olarak benzer diğer dilleri öğrenmede de bizler için faydalı olabilir. Tüm bunlara ek olarak, tıpkı Türkçede olduğu gibi İngilizcede de nesnelerin ve kelimelerin cinsiyeti yoktur. Ayrıca İngilizce’nin akademik dil olduğunu söylemekte de fayda vardır.

İspanyolca:

İspanyolca, Çince’den sonra dünyada en çok konuşulan diller arasındadır. İspanyolcanın okunduğu gibi yazılması, Latin ve Arap dillerinin etkilerinin görülmesi ve düzensiz durumlarının diğer Latin dillerine göre daha az olması İspanyolcayı hem Türkçeye yakın hem de ana dili Türkçe olan kişiler için öğrenilmesi basit denilebilecek diller arasına alabileceğimiz anlamına gelir. İngilizce, Portekizce ve İtalyancayla benzerlik göstermesi ve çift sesli harflerinin yanı sıra Latin alfabesi kullanılması da İspanyolcanın öğrenilmesi kolay diller arasına almamızda önemli bir özelliktir. Çoğunlukla yazıldığı gibi okunan bir dil olduğu için telaffuz açısından da oldukça kolaydır.

İtalyanca:

Diğer Latin dillerinden biri olan İtalyanca, dünya çapında 85 milyonu aşkın kişi tarafından konuşulmaktadır. Ayrıca, İspanyolca ve Fransızca ile benzer dil yapıları ve benzer kelime yapıları gibi bir çok ortak noktaya sahiptir. Örneğin, İtalyancada aşk anlamına gelen ‘Amore’, İspanyolcada ‘Amor’ ve Fransızcada ‘Amour’ olarak kullanılır. Buna ek olarak, İspanyolcada olduğu gibi İtalyancada da bazı kelimeler okunduğu gibi yazılmaktadır ve İngilizce ile de eş asıllı kelimelere sahip olması, İngilizceye aşina olan kişiler için öğrenilmesini basitleştirmektedir. Örneğin, İngilizcedeki Forest (orman) Italyanca Foresta; Calendar(takvim) Calendario ve Ambitious (hırs) Ambizioso demektir.

Portekizce:

Portekizce de İtalyanca ve İspanyolca gibi diğer Latin dilleri ailesinden gelmektedir ve dünya çapında 250 milyonu aşkın insan tarafından konuşulmaktadır. Ancak, dil yapısı, kelimeler ve telaffuz kısımları göz önünde bulundurulduğunda en çok benzerliği İspanyolca ile göstermektedir. Örneğin İspanyolcadaki Hola (Merhaba) Portekizce Olá ve Adiós (güle güle) Adeus demektir. Özetle, İspanyolca ve İngilizce dillerine aşina olan ya da ilgi duyan kişiler için Portekizce öğrenmesi daha kolay olacaktır. Basit dil yapısı, telaffuz kuralları ve diğer Latin dilleri ile olan benzerliği, Portekizceyi dil öğrenenler için popüler bir seçim haline getirmiştir.

Almanca:

Almanya’nın Avrupa Birliğinde önemli bir konuma ve büyük bir ekonomiye sahip olması Almanca’yı değerli bir dil yapıyor. Cermen dilleri ailesinden biri olan Almanca, İngilizce ile birçok ortak noktaya sahiptir. Aslında, İngilizce ve Almanca dilleri Batı cermen dilleri ailesinden gelmektedir. Dolayısıyla, Almanca’daki bir çok terim, cümle, kalıp ve kelime İngilizceye aşina olan bireyler için tanıdık ya da benzer gelebilir. Örneğin, Türkçedeki ‘anaokulu’ Almancada ‘kindergarten’ ve İngilizcede de ‘kindergarden’ anlamına gelmektedir. Buna ek olarak, Almancanın birçok dile göre daha karmaşık olduğunu düşünsek de nispeten basit bir dil bilgisi sistemine sahiptir. Ayrıca, fonetik bir yazım sistemine sahip olduğu için kelimeler yazıldığı gibi telaffuz edilir.

Fransızca:

Fransızca, Birleşmiş Milletlerin resmi dillerinden biridir ve dünya çapında 50’den fazla ülkede konuşulmaktadır. Aynı zamanda İngilizce’den sonra en yaygın olarak öğretilen ikinci dildir ve uluslararası kuruluşlarda çalışmak veya yoğun bir şekilde seyahat etmek isteyen bireyler için mükemmel bir seçim olabilir. Buna ek olarak, Fransızca, İspanyolca gibi diğer Roman dillerinden biridir ve İspanyolca ile kıyaslandığında dil bilgisi kısmında öğrenilmesi biraz daha zor denilebilir. Almanca ve İngilizce kıyaslamamızda olduğu gibi, Fransızca’dan İngilizce’ye geçmiş birçok kelime olduğu için kelime bilgisi anlamında kolaylık sağlar.

Sonuç olarak, yeni bir dil öğrenmek istenildiğinde bir çok seçeneğe sahip olsak da öğrenilmesi en kolay dil olarak bakıldığında, ilk beş dil İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizcedir. Diğer dillerle benzerlikleri ve basit dil yapıları gibi çeşitli nedenlerle öğrenilmesi nispeten kolaydır. Bu dillerden herhangi birini öğrenmek hem profesyonel anlamda hem de bireysel olarak faydalı olabilir. Seyahatlerimizde, iş hayatımızda ve başkalarıyla iletişim kurarken yeni fırsatlar sunabilir. Nihayetinde yeni bir dil öğrenmek istediğimizde hangi dili öğrenmek istediğimizi seçmek, bireysel önceliklerimize ve ilgi alanlarımıza bağlıdır, ancak bu beş dilin tümü dikkate alınması gereken seçimlerdir. Dolayısıyla yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız, bu dillerden birini denemeyi göz önünde bulundurabilirsiniz.

Öğrenilmesi En Kolay 5 Yabancı Dil Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Lingua Franca nedir?

Lingua franca, ortak dil (köprü dil) demektir. İngilizce iletişim dili olduğundan lingua francadır.

İngilizce dışında öğrenilmesi en kolay dil hangisi?

Eğer İngilizce biliyorsanız başka bir Batı dilini öğrenmeniz kolaylaşacaktır. İspanyolca öğrenilmesi en kolay dillerden biridir.

İspanyolca’ya en çok benzeyen dil hangisi?

Portekizce ve İtalyanca, İspanyolca’ya en çok benzeyen dildir.

Yeni bir dil öğrenmenin faydaları nelerdir?

Yeni bir dil öğrenmek, hem profesyonel hem de bireysel olarak size fayda sağlar. İş hayatınızda sizi bir adım öne taşır ve kültürel olarak geliştirir.

Öğrenilmesi En Kolay 5 Yabancı Dil ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Ava Max – Ghost Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Burna Boy – For My Hand Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri