Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

Toplantılarda Korkmadan İngilizce Konuşun

Çoğumuzun İngilizce yazma ve okuma becerileri harika olsa da, birçok kişi topluluk içinde İngilizce konuşurken zorlanmaktadır.

Topluluk içerisinde İngilizce konuşmanın birçok insan tarafından en zor becerilerden biri olduğu düşünülür. Bunun nedeni İngilizceyi okulda gramer alıştırmaları yaparak, okuyarak veya kompozisyon yazarak öğrenmiş olmamızdan kaynaklanıyor olabilir. Fakat iyi konuşabilmek ve telaffuzumuzu geliştirmek için dili kullanmanız gerekir. Özellikle iş hayatında, gün içerisinde birçok İngilizce toplantıya katılmanız ve çeşitli konularda fikrinizi izah etmeniz bekleniyor olabilir. Peki İngilizce konuşma kaygısını nasıl azaltabilirsiniz?

Ön Hazırlık Yapın

Öncelikle, katılacağınız toplantılardan önce, konuşmak istediğiniz tartışma konusunu ve ne söylemek istediğinizi planlayarak ön hazırlık yapabilir ve kelimeleri yüksek sesle söyleyerek telaffuz alıştırması yapabilirsiniz. Bu hazırlık, konuşma özgüveniniz ve telaffuzunuz konusunda kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olacaktır. Gerçek toplantı sırasında, ne söylemek istediğinizi ve bunu nasıl söyleyeceğiniz konusunda güven kazanmış olacaksınız.

Soru Sorun

Toplantı esnasında bir şeyi kaçırdıysanız, karşı taraftan konuyu daha detaylı açıklamasını talep edebilirsiniz. Böyle bir durumda soru sormaktan ve açıklama istemekten çekinmeyin. Bu davranışınız konuya ilgi duyduğunuzu göstereceğinden karşı tarafın hoşuna gidecektir.

Eğitici Sunum Videoları İzleyin

Topluluk önünde konuşma becerilerinizi geliştirmek için sunum yapan kişilerin videolarını izleyip gözlem yapmanız çok faydalı olacaktır. Bu tür bir aktivite, fikirlerinizi net bir şekilde sunma ve bir grup insanın önünde rahatça konuşma konusunda kendinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Alıştırma Yapın ve İş İngilizcesi Konulu Kelimeler Öğrenin

EnglishCentral olarak, sizlere sunduğumuz 20.000’den fazla motive edici ve eğitici videolarımız ile özellikle TED Talks gibi topluluk önünde sunum performansların sergilendiği videoları alıştırma yapmak için tercih edebilirsiniz. Yapay zekalı sistemimiz sayesinde seçtiğiniz videolardaki cümleleri yüksek sesle tekrar edip, kendi telaffuzunuzu dinleyebilir ve hatalarınız için anında sistemden geri bildirim alabilirsiniz. Aynı zamanda, sunum videolarındaki bilmediğiniz önemli kelimeleri ve cümleleri kaydedebilir, kendi sunumlarınız için kullanabileceğiniz özel kelime ve cümle listeleri oluşturabilirsiniz.

Konuşma Pratiği Yapın

İş hayatınız için iletişim becerilerinizi geliştirmek için konuşma pratiği yapmanız da çok önemlidir. İngilizce iletişim becerilerinizi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız yabancı öğretmenlerinizle canlı, birebir derslere katılarak iş ingilizcesi alanında konuşma pratikleri yapabilir ve İngilizce öğrenme becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş İngilizce eğitimi ve ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış birebir canlı dersler için EnglishCentral’a ulaşabilirsiniz.

En Çok Kullanılan İngilizce Eş Anlamlı Kelimeler
John Legend – Bring Me Love Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri