Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

Türkiye’de İngilizce Eğitim Veren Hukuk Fakülteleri

Bilindiği üzere İngilizce, dünya çapında en çok konuşulan dillerden birisidir. Yaşadığımız küreselleşmiş dünyada her şey günümüz standartları bile değişirken, Türkiye’deki İngilizce (%30) eğitim veren üniversite fakülteleri de her geçen gün artmaktadır. Üniversitede İngilizce eğitim veren fakültelerden birisi de hukuk fakülteleridir. Türkiye’de İngilizce eğitim veren hukuk fakülteleri hakkında hem Türkçe hem İngilizce dillerinde daha fazla bilgi sahibi olmak için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

İngilizce Eğitim Veren Hukuk Fakültelerini Seçmenin Nedenleri

Üniversitede İngilizce eğitim veren fakültelerden birisi de hukuk fakülteleridir. Eğer Türkiye’de hukuk okumak isterseniz, İngilizce ya da yabancı bir dil eğitim veren fakülte okumanızda fayda var. Bu yüzden, İngilizce eğitim veren hukuk fakültelerini mutlaka bilmelisiniz. Örneğin, Türkiye’de İngilizce eğitim veren hukuk fakültesinin akademik öğrencisi olmak, hem kendi ülkenizin hem de uluslararası hukuk sistemleri hakkında detaylı bilgilere sahip olmanız demektir. Ayrıca, İngilizce hukuk eğitimi uluslararası alanda çalışma ve farklı hukuk sistemlerini öğrenme şansı sunar. Bununla birlikte, akademi döneminizde mesleki İngilizce biliyor olmanız size eşsiz kariyer fırsatlarını aralayacaktır. Türkiye’de İngilizce eğitimi veren hukuk fakültelerinin eğitim dili %30 İngilizcedir. Üstelik, hukuk fakültelerinin çoğu lisans programlarına başlamadan önce öğrenciler için İngilizce hazırlık programı da bulunmaktadır.

Türkiye’de İngilizce (%30) Eğitim Veren Devlet ve Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakülteleri Listesi

Türkiye’de İngilizce (%30) Eğitim Veren Hukuk Fakülteleri Şunlardır:

ASBÜ Hukuk Fakültesi
Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi
TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi
Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi
MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Türkiye’de İngilizce Eğitim Veren Hukuk Fakülteleri Hakkında Genel Tanıtımı

Koç Üniversitesi- Hukuk Fakültesi: Türkiye’nin köklü ve çağdaş vakıf üniversitelerinden biridir. Bu fakültede, öğrencilere sunulan lisans programında ezbere dayalı eğitim sistemi yoktur. Ayrıca, öğrenciler İngilizce ve Türkçe hukuk derslerini karşılaştırma ve sorgulama yaparak öğrenirler.

Boğaziçi Üniversitesi-Hukuk Fakültesi: Eylül 2022’de ilk öğrencilerini alan Hukuk fakültesi, İngilizce ve Türkçe hukuk literatürüne hakim hukukçular yetiştirmektedir. Seçmeli dersler hem İngilizce (%30) hem de Türkçe olarak iki dilli hukuk eğitimi verilmektedir. Ayrıca, 2022 yılında Boğaziçi Üniversitesi Hukuk fakültesi devlet üniversiteleri arasında en çok tercih edilen ikinci hukuk fakültesidir.

Bilkent Üniversitesi-Hukuk Fakültesi: Genellikle, lisans müfredatında Türk hukukuyla ilgili dersler Türkçe olarak verilmekte olup, İnsan Hakları Hukuku, Anglo-Amerikan Hukuku, Uluslararası Ticaret ve Dünya Ticaret Örgütü gibi kapsamlı dersler İngilizce(%30) verilmektedir.

ASBÜ-Hukuk Fakültesi: ASBÜ Hukuk Fakültesi, eğitim dili İngilizcedir(%30). Araştırma yaparak ve modern eğitim metoduyla, bu hukuk fakültesi öğrencilerine yurtdışında eğitim ve staj imkanları gibi Mevlana ve Erasmus değişim programları sunmaktadır. Ayrıca, Devlet üniversitesi olmasına rağmen, eğitim boyunca öğrencilerine Avrupa Birliğinde geçerli diploma olan Bologna sürecini olanağı verir.

Yeditepe Üniversitesi-Hukuk Fakültesi: Bu fakülteyi diğer hukuk fakültelerinden ayıran özellik ise İngilizce ve Türkçe eğitiminde zorunlu klasik derslerden sonra, İngilizce seçmeli derslerinde lisans müfredatında zorunlu olmasıdır. Aynı zamanda, Avrupa Birliği’nin anlaşması diğer bir deyişle Bologna sürecinin kullanılmasıyla birlikte, öğrencilerine uluslararası bir imkan sunmaktadır.

Altınbaş Üniversitesi-Hukuk Fakültesi: İngilizce (%30) eğitimi vermekte olan bu Hukuk Fakültesi aynı zamanda Türkiye’deki Köln Üniversite, Almanya işbirliğinde ilk ve tek çift diplomalı Hukuk Lisans programına sahip üniversitesidir.

Kadir Has Üniversitesi-Hukuk Fakültesi: Bu hukuk fakültesi, öğrencilerine lisans programında İngilizce eğitimi ve staj avantajları sunmaktadır. Ek olarak, öğrencilerinin kapsamlı hukuk bilgilerini geliştirmesinde yardım ederek önemli rol oynamaktadır.

Türkiye’de İngilizce Eğitim Veren Hukuk Fakülteleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Türkiye’de İngilizce eğitim veren hukuk fakültesini seçmenin avantajları nelerdir?

Bir hukuk adayının, kapsamlı uluslararası hukuk bilgilerine sahip olması ve İngilizce’yi öğrenerek kendi kariyer fırsatlarını yaratmasıdır.

Türkiye’de İngilizce eğitim veren özel hukuk fakülteleri nelerdir?

Başlıca bilinen İngilizce Eğitim Veren Hukuk Fakülteleri, Koç, Bilkent, Yeditepe, TOBB ETÜ, Bahçeşehir, İstanbul Medipol, İstanbul Şehir, İstanbul Bilgi, Altınbaş, Kadir Has, İzmir Ekonomi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesidir.

Türkiye’de İngilizce eğitim veren devlet hukuk fakülteleri hangisidir?

Türkiye’de İngilizce Eğitim Veren Devlet Hukuk Fakülteleri, Boğaziçi Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesidir.

Türkiye’de İngilizce eğitim veren hangi hukuk fakültesi ilk ve tek çift diplomalı lisans programına sahiptir?

Altınbaş Üniversitesi- Hukuk Fakültesi Türkiye’nin ilk ve tek çift diplomalı lisans programına sahiptir.

Türkiye’de İngilizce Eğitim Veren Hukuk Fakülteleri ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Tory Lanez & Trippie Redd – Hurts Me Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Mariah Carey – It’s a Wrap Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri