Hepsi
Çocuklar için İngilizce
Daily English
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Çocuklar için İngilizce
Daily English
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

YÖKDİL Hakkında Bilmeniz Gerekenler

YÖKDİL, Türkiye’de devletin lisansüstü eğitime gitmek isteyenler için yaptığı özel bir sınavdır. İngilizceyi ne kadar iyi konuşup anlayabildiklerini test eder. Birisi yüksek lisansa gitmek istiyorsa bu sınava girip iyi bir puan alması gerekiyor. Puan, yüksek lisansa başvurduklarında göstermeleri gereken bir sertifika gibidir.

YÖKDİL sınavı, kişinin ne kadar iyi İngilizce okuyabildiğini, yazabildiğini ve dinleyebildiğini ölçen bir sınavdır. Birinci derecesini bitirdikten sonra daha fazla eğitim almak isteyen ve İngilizcesinin gerçekten iyi olması gereken kişiler için yapılmıştır.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Nedir?

YÖKDİL sınavı dinleme, okuma, gramer ve yazma olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır. Doğru cevabı seçmek, bir şeyin doğru mu yanlış mı olduğunu söylemek ve eksik kelimeleri tamamlamak gibi farklı türdeki sorularla İngilizce’yi ne kadar iyi bildiğinizi test eder. Sınavın tamamlanması 180 dakika sürer.

YÖKDİL Açılımı Nedir?

YÖKDİL kısaltmasının açılımı Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı şeklindedir.

(YÖKDİL) Başvurusu Nasıl Yapılır?

YÖKDİL sınavına Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) resmi internet sitesi üzerinden online başvuru yapabilirsiniz.

YÖKDİL sınavına başvurmak için öncelikle YÖK resmî web sitesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Daha sonra YÖKDİL sayfasına giderek sınav tarihlerini ve koşullarını kontrol edin.

Şartları sağlıyorsanız başvuru formunu bilgilerinizi girerek doldurun, sınav tarihi ve merkezini seçin ve başvuru ücretini online olarak ödeyin. Başvurunuz onaylandıktan sonra zamanında sınav merkezinde olmaya dikkat edin. Daha fazla bilgi için Yükseköğretim Kurulu web sitesini ziyaret edin.

(YÖKDİL) Yılda Kaç Kez Yapılacak?

YÖKDİL sınavı Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki kez yapılır. Sınava girmek isteyenler sınav tarihleri ​​açıklanmadan önce belirli zamanlarda başvuru yapabilirler.

(YÖKDİL) Kaç Sorudur?

YÖKDİL sınavı 80 sorudan oluşmaktadır. Dört bölümden oluşur: Dinleme, Okuma, Dilbilgisi ve Yazma. Dinleme bölümünde 20 soru bulunmaktadır. Okuma bölümünde 30 soru bulunmaktadır. Gramer bölümünde 20 soru bulunmaktadır. Yazma bölümünde ise 10 soru bulunmaktadır. Her soru 1 puan değerinde olup sınavın tamamı 80 puan üzerindendir.

(YÖKDİL) Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

YÖKDİL sınav sonuçları, sınava girdikten sonra 5 yıla kadar üniversite veya programlara başvuruda bulunmak için kullanılabilir. Ancak bazı üniversitelerin bu sonuçları ne kadar süreyle kabul edeceklerine ilişkin kendi kuralları olabilir. Başvurmadan önce ilgilendiğiniz üniversite veya programa danışmanız gerekmektedir.

(YÖKDİL) Seviyeleri Nedir?

YÖKDİL sınavı İngilizce veya başka bir dil gibi yabancı bir dili ne kadar iyi bildiğini görmemize yardımcı olan bir sınavdır. Sınav sonuçları bize kişinin o dili konuşma ve anlama konusunda ne kadar iyi olduğunu gösterir.

YÖKDİL sınavında A, B, C, D, E gibi farklı seviyelere ulaşabilirsiniz.
A Seviyesi, İngilizce veya başka bir dil öğrenmenin ilk seviyesidir. Bu seviyedeki kişiler bazı temel kelimeleri ve nasıl cümle kurulacağını bilirler. Basit cümleleri anlayabilirler ancak okuma ve dinlemede zorluk yaşayabilirler. Bu seviyedeki bir aday testte iyi sonuç alamayabilirler.

B Seviyesi orta düzey gibidir. Bu seviyedeki kişiler daha fazla kelime bilir ve daha karmaşık cümleleri anlayabilir. B Düzeyindeki insanlar okuma ve dinlemede daha iyi olabilir.

C Seviyesi ileri sınıfta olmak gibidir. Bu seviyedeki kişiler pek çok kelimeyi ve bunların nasıl doğru şekilde kullanılacağını bilirler. Okuma, dinleme ve yazma konusunda gerçekten başarılı olabilirler.

D Seviyesi üst düzeydir ve kelimeleri ve cümleleri doğru kullanma konusunda gerçekten iyi olduğunuz anlamına gelir. Bu seviyedeki kişiler çok iyi okuyabilir, dinleyebilir, yazabilir ve konuşabilirler.

E Seviyesi en iyi seviyedir. Bu seviyedeki insanlar kelimeleri kullanmada gerçekten iyidirler ve geniş bir kelime dağarcığına sahiptirler. Okulda veya işte İngilizce veya diğer dilleri iyi bir şekilde kullanabilirler. Bu seviyedeki insanlar okuma, dinleme, yazma ve konuşma konularında gerçekten iyidirler.

YÖKDİL’e Kimler Girebilir?

YÖKDİL sınavı Türkiye’de üniversiteye gitmek, yüksek lisans yapmak veya doktor olmak isteyen öğrencilere yöneliktir. Aynı zamanda hükümet için çalışan insanlar için de geçerlidir. Eğer üniversitedeyseniz, okulunuz izin veriyorsa sınava girebilirsiniz. Yüksek lisans yapmak veya doktor olmak istiyorsanız başvurduğunuz programın şartlarını yerine getirmeniz gerekiyor.

Okul, devlet dairesi gibi yerlerde çalışan kişiler de YÖKDİL sınavı adı verilen özel bir sınava girebilirler. Ancak işyerlerinin belirlediği belirli gereksinimleri karşılamaları gerekiyor. Genellikle sınava girebilmek için en az B1 düzeyinde yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekir. Ancak teste bağlı olarak daha yüksek düzeyde dil becerilerine ihtiyaç duyabilirler.

YÖKDİL Soru Dağılımı Nedir?

YÖKDİL sınavında Dinleme, Okuma, Dilbilgisi ve Yazma olmak üzere dört bölüme ayrılmış toplam 80 soru bulunmaktadır. Dinleme bölümünde 20, Okuma bölümünde 30, Dil Bilgisinde 20 ve Yazma bölümünde 10 soru bulunmaktadır. Her soru 1 puan değerinde olduğundan sınav 80 puan üzerinden puanlanmaktadır.

(YÖKDİL) Kaç Dakikadır?

YÖKDİL Sınavı toplamda 180 dakika sürmektedir. Sınav dört bölümden oluşur: Dinleme, Okuma, Dilbilgisi ve Yazma. Dinleme bölümü 40 dakika, Okuma bölümü 60 dakika, Gramer bölümü 40 dakika ve Yazma bölümü 40 dakika uzunluğundadır. Her bölümde İngilizcede ne kadar iyi olduğunuzu göstermek için farklı türdeki soruları yanıtlamanız gerekir.

YÖKDİL Hangi Alanlarda Yapılmaktadır?

YÖKDİL, fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık alanlarında yapılmaktadır.

YÖKDİL Yabancı Dil Konuları Nedir?

YÖKDİL konuları arasında, If clause, Tense, Modal, Aktif-Pasif, Noun Clause, Relative Clause, Clause Yapılar ve Bağlaçlar, İngilizce – Türkçe, Türkçe – İngilizce, Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümle, Paragraf Tamamlama, Paragraf, Prepositions, Close Test ve Cümle Tamamlama bulunmaktadır.

YÖKDİL’e Nasıl Çalışılır?

YÖKDİL Sınavına yeni başlıyorsanız bağlaçları öğrenmeniz önemli çünkü sınavdaki ilk 20 sorunun 9’u bağlaçlarla ilgilidir. Bu nedenle, sınavda başarılı olmak için bağlaçları iyi anladığınızdan emin olun.

YÖKDİL sınavında başarılı olmak istiyorsanız okuduğunuzu anlama konusunda iyi olmanız gerekiyor. Bu konuda daha iyi olabilmek için, teste tabi tutulacağınız dilde çok şey okumalısınız. En iyi cevabın nasıl seçileceği ve zor soruların nasıl tespit edileceği gibi sorulara doğru şekilde nasıl cevap verileceğini öğrenmek de faydalıdır.

Bir üniversitenin yabancı dil programına girmek için sınava çalışmaya yeni başlıyorsanız, baştan başlayan bir programı kullanmak en iyisidir. Yeni kelimeler ve dil bilgisi kuralları öğrenmek için bol bol okuma ve çeviri alıştırması yapın. Testte yer alacak belirli konulara odaklanın. Öğrendiklerinizi hatırlamanıza yardımcı olacak birçok pratik soru yapmak önemlidir.

İngilizce öğrenmek için ihtiyacınız olan her şeye tek bir platform üzerinden ulaşabilirsiniz! 25 dakikalık bire bir canlı desler, 40 dakikalık grup dersleri, 30.000’den fazla interaktif videolar, kelime öğrenme araçları, yapay zeka destekli sohbet robotu, quizler ve interaktif aktiviteler ile EnglishCentral, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş ve kaliteli bir eğitim planını uygun fiyatlı olarak sunmaktadır. EnglishCentral ile yabancı dil pratiği yapabilir ve sınava hazırlanabilirsiniz.

YÖKDİL Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YÖKDİL Puanı Nasıl Hesaplanır?

YÖKDİL Sınavında her soru bir puan etmektedir.

YÖKDİL Yanlışlar Doğruları Götürür mü?

Hayır, YÖKDİL Sınavında yanlışlar doğruları götürmemektedir.

YÖKDİL Hangi Yabancı Dil Sınavıyla Denktir?

YÖKDİL Sınavı, YDS ile denk kabul edilir.

YÖKDİL Kazanmak İçin Kaç Net Yapılmalıdır?

YÖKDİL sınavında başarılı olmak için en az 50 puan yani en az 40 doğru cevap almanız gerekmektedir.

Öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? İngilizce öğrenmek için ihtiyacınız olan her şeye tek bir platform üzerinden ulaşabilirsiniz! 25 dakikalık bire bir canlı dersler, 40 dakikalık grup dersleri, 30.000’den fazla interaktif videolar, kelime öğrenme araçları, yapay zeka destekli öğretmen MiMi, quizler ve interaktif aktiviteler ile EnglishCentral, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş ve kaliteli bir eğitim planını uygun fiyatlı olarak sunmaktadır. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Get İkinci ve Üçüncü Hali
Play İkinci Ve Üçüncü Hali