Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

İngilizce Performans Ödevi Konuları

Performans ödevleri, öğrencilere derslerde edindikleri kazanımları hayata uyarlamalarına ve ilgi alanlarını keşfedebilmelerine fırsat tanırken aynı zamanda yine bu kazanımları farklı konular dahilinde pekiştirmelerine olanak sağlayan ödevlerdir. Bizler de bu yüzden sizin için İngilizce performans ödevi hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri konu örnekleriyle beraber İngilizce Performans Ödevi Konuları başlıklı içeriğimizde derledik.

İngilizce Proje ve Performans Ödevi Konuları

İngilizce performans ödevlerinde bazı konular sıklıkla kullanılır. Bu konular genelde yaşama, sanata, bilime veya sosyal hayata dair konulardır. Özellikle de ilgi alanınıza giren bir konuyu performans ödevi konusu olarak seçmek bu süreci olduğunca eğlenceli ve öğretici bir sürece dönüşebilir. Yazının bu kısmından itibaren bazı sık kullanılan İngilizce performans ödevi konularını ayrı başlıklarda belirtip, teker teker inceleyeceğiz.

İngilizce Ünlü Birini Tanıtma

Ünlü birini tanıtmak, tanıtılan ünlü kişinin hayranı olduğunuzda ödevi yapmayı sizler adına hem kolaylaştıracak hem de daha eğlenceli bir sürece dönüştürecek bir seçenek olabilir. İngilizce performans ödevi konu seçenekleri arasında oldukça popüler olan bu seçenekte en sevdiğiniz, hayran olduğunuz ünlü bir sanatçının, bilim adamının ya da tarihe geçmiş birinin hakkında tanıtım yazısı yazabilirsiniz.

The most significant author in the history of the English language and one of the greatest playwrights of all time is William Shakespeare. He was born in Stratford-upon-Avon, England, in 1564. He is an English poet, playwright, and actor. His birthday is often observed on April 23, and it is thought that he passed away on that day in 1616. Shakespeare wrote plays that are regarded as his greatest legacy and that are still well-liked today, including Romeo and Juliet, Machbeth, Hamlet, King Lear, and Julius Caesar. Shakespeare was a playwright during the Elizabethan and Jacobean eras of British theater.

(İngiliz dili tarihindeki en önemli yazar ve tüm zamanların en büyük oyun yazarlarından biri William Shakespeare’dir. 1564 yılında İngiltere’de Stratford-upon-Avon’da doğdu. İngiliz şair, oyun yazarı ve aktördür. Doğum günü genellikle 23 Nisan’da kutlanır ve 1616’da o gün öldüğü sanılır. Shakespeare, en büyük mirası olarak kabul edilen ve bugün hala sevilen Romeo ve Juliet, Machbeth, Hamlet gibi oyunlar yazdı. , Kral Lear ve Jül Sezar. Shakespeare, İngiliz tiyatrosunun Elizabeth ve Jakoben dönemlerinde bir oyun yazarıydı.)

İngilizce Tensleri Anlatma

Seçtiğiniz, anlamakta zorluk çektiğiniz ya da önemli gördüğünüz bir İngilizce fiil çekimini anlatmak da İngilizce performans ödevi için iyi bir konu seçeneği olabilir. Performans ödevini bu konu üzerinden yaparken anlatımı basitleştirmeye, örneklerle daha anlaşılabilir kılmaya çalışmak hem sizlerin dil becerisine iyi gelecek hem de ödev konusu adına iyi bir seçenek olacaktır. Aşağıda sizler için bir örnek bıraktık.

One of the most widely used tenses in English is the simple present, which is also the one that most new students rely on while speaking because it is the most fundamental tense in the language. First of all, simple present tense can be used to communicate about an action that is happening right now, or when it happens often. It is frequently used to refer to behaviors that are repeated or that are a part of a routine. We also employ the simple present tense when discussing facts or when we want to generalize something. When discussing an upcoming event, the simple present tense might be utilized in a different way. Let’s check out some examples!

For habits;
He drinks coffee before breakfast.
I exercise regularly.

For repeated actions or events;
I run after the bus every morning.
We go to Datça every summer.
For general truths
Water freezes at zero degrees.
The Earth revolves around the Sun.

For fixed arrangements
My sister arrives tomorrow.
Our party is on the 26th March

(İngilizcede en yaygın kullanılan zaman kiplerinden biri, aynı zamanda dildeki en temel zaman olduğu için çoğu yeni öğrencinin konuşurken güvendiği şimdiki zaman kipidir. Her şeyden önce, şimdiki zaman, şu anda veya sık sık meydana gelen bir eylem hakkında iletişim kurmak için kullanılabilir. Sıklıkla tekrarlanan veya bir rutinin parçası olan davranışlara atıfta bulunmak için kullanılır. Ayrıca gerçekleri tartışırken veya bir şeyi genellemek istediğimizde basit şimdiki zamanı kullanırız. Yaklaşan bir olayı tartışırken, basit şimdiki zaman farklı bir şekilde kullanılabilir. Bazı örneklere göz atalım!
Alışkanlıklar için;
Kahvaltıdan önce kahve içer.
Düzenli olarak egzersiz yapıyorum.
Tekrarlanan eylemler veya olaylar için;
Her sabah otobüsün arkasından koşarım.
Datça’ya her yaz gideriz.
Genel gerçekler için
Su sıfır derecede donar.
Dünya, Güneşin etrafında döner.
Belli planlar için
Kız kardeşim yarın geliyor.
Partimiz 26 Mart’ta)

Dünyadaki Tarihi ve Turistik Yerleri Tanıtan Bir Broşür Hazırlama

İlgi duyduğunuz antik bir topluluk ya da mekan hakkında araştırma yürütmek oldukça eğlenceli bir seçenek olabilir. Performans ödevi konusu olarak tarihi bir mekan veya topluluk hakkında bir broşür hazırlamak özellikle de bu tarihi topluluk ya da mekan kendine has ve oldukça farklı ise bilgi birikiminizi ve genel kültürünüzü zenginleştirdiği gibi, arkadaş ortamında da ilginç bilgilerle sohbeti renklendirmenize de yarar sağlayacak bir ödev konusu olabilir.

One of the most popular tourist destinations in Peru is Machu Picchu. Machu Picchu, which was constructed by the Incan Empire approximately 1450 A.D., was designated a UNESCO World Heritage Site in 1983 and one of the New Seven Wonders of the World in 2007. The Inca citadel of Machu Picchu is situated on a mountain ridge in the Eastern Cordillera region of southern Peru. The “Lost City of the Incas” is another name for it. There was no written language among the Incas. There are no written records regarding the site that were left by the Incas, and Europeans did not become aware of it until the 19th century. The majority of archaeologists think Machu Picchu was created as a retreat for Inca ruler Pachacuti (1438–1472). The site consists of three constructions called Intihuatana, the Temple of the Sun, and the Room of the Three Windows.

(Peru’daki en popüler turistik yerlerden biri Machu Picchu’dur. İnka İmparatorluğu tarafından M.S. Güney Peru’nun Doğu Cordillera bölgesi. “İnkaların Kayıp Şehri” bunun başka bir adıdır. İnkalar arasında yazılı bir dil yoktu. İnkalar tarafından bırakılan site hakkında hiçbir yazılı kayıt yoktur ve Avrupalılar 19. yüzyıla kadar bundan haberdar olmamıştır. Arkeologların çoğu, Machu Picchu’nun İnka hükümdarı Pachacuti (1438-1472) için bir inziva yeri olarak yaratıldığını düşünüyor. Site, Intihuatana, Güneş Tapınağı ve Üç Pencereli Oda adlı üç yapıdan oluşuyor.)

İngilizce İlginç Meslekleri Anlatma

Belki merak duyduğunuz, ileride yapmak istediğiniz mesleği araştırmaya performans ödevi konusunuz vasıtasıyla şimdiden başlayabilirsiniz!

An archeologist is a scientist who investigates the ruins of ancient structures and sites in order to perform excavations and learn more about former communities, peoples, and cultures. The primary objective of an archeologist is the study of ancient cultures and history through the examination of animal or human bones, relics, and specific materials. Animal bones may reveal information about the habitat or way of life of earlier humans. To determine whether particular stones were used to create particular tools, archaeologists also examine some of them. Archaeologists also examine the environment as a whole to comprehend the way of life of earlier humans.

(Bir arkeolog, kazı yapmak ve eski topluluklar, halklar ve kültürler hakkında daha fazla bilgi edinmek için antik yapıların ve alanların kalıntılarını araştıran bir bilim insanıdır. Bir arkeoloğun birincil amacı, hayvan veya insan kemiklerini, kalıntıları ve belirli malzemeleri inceleyerek eski kültürleri ve tarihi incelemektir. Hayvan kemikleri, daha önceki insanların yaşam alanları veya yaşam tarzları hakkında bilgi verebilir. Belirli aletleri oluşturmak için belirli taşların kullanılıp kullanılmadığını belirlemek için arkeologlar ayrıca bazılarını inceler. Arkeologlar ayrıca, daha önceki insanların yaşam biçimini anlamak için çevreyi bir bütün olarak incelerler.)

İngilizce Günlük Rutin Anlatma

İngilizce günlük rutin anlatmak belki de en kolay performans ödevi konusu seçeneklerinden biri olabilir çünkü üzerinde gözlem yapmanız gereken tek kaynak kendinizsiniz!

06.00 AM: I wake up, wash my face and brush my teeth. Then, I eat breakfast and get ready for the school day by wearing my uniform and getting my hair done.
07.00 AM: I leave my house for school.
08.30AM – 12.30 PM: I attend the first half of my classes for that day.
12.30 PM – 13.30 PM: It is lunch break time. I hang out with my friends and we eat together.
15.30 PM: School finishes after entering 4 more classes after the lunch break. My friends and I usually go out to play soccer together.
18.30 PM: I arrive home. I have dinner with my family.
19.30 PM – 21.30 PM: I do my homework.
21.30 PM – 23.00 PM: I sometimes watch some TV shows or read comics.
23.00 PM: I get ready for bed.
23.30 PM: I start sleeping

06.00: Uyanırım, yüzümü yıkar ve dişlerimi fırçalarım. Daha sonra kahvaltımı yaparım ve formamı giyip saçımı yaptırarak okul gününe hazırlanırım.
07.00: Okula gitmek için evden çıkıyorum.
08.30 AM – 12.30 PM: O günkü derslerimin ilk yarısına katılıyorum.
12.30 PM – 13.30 PM: Öğle yemeği molasıdır. Arkadaşlarımla takılıyorum ve birlikte yemek yiyoruz.
15.30: Öğle tatilinden sonra 4 derse daha girdikten sonra okul biter. Arkadaşlarım ve ben genellikle birlikte futbol oynamaya gideriz.
18.30: Eve geliyorum. Ailemle akşam yemeği yerim.
19.30 PM – 21.30 PM: Ödevimi yaparım.
21.30 PM – 23.00 PM: Bazen bazı dizileri izlerim veya çizgi roman okurum.
23.00 PM: Yatmak için hazırlanırım.
23.30 PM: Uyumaya başlarım)

İngilizce En Sevilen Film/Diziyi Anlatma

Eğer en sevdiğiniz filmi veya diziyi sürekli arkadaşlarınıza anlatıp onları bıktırıyorsanız, alternatif olarak performans ödevinde en sevdiğiniz filmi veya diziyi anlatmayı tercih edebilirsiniz. Kendi yorumunuzu da aktarmak ve küçük bir sinematik analiz yürütmek de iyi bir fikir olabilir.

Howl’s Moving Castle by Hayao Miyazaki is one of my favorite films. Love and kindness are the main themes of the film. It is the love story of Howl and Sophie, who fall in love and discover self-acceptance along the way. The children’s book The Walking Castle by Diana Wynne Jones served as the inspiration for the animated film Howl’s Moving Castle. A terrible witch transforms the main character Sophie, a teenage girl, into an elderly woman.

(Hayao Miyazaki’nin Howl’s Moving Castle filmi en sevdiğim filmlerden biridir. Sevgi ve iyilik filmin ana temasıdır. Bu, birbirlerine aşık olan ve yol boyunca kendilerini kabullenmeyi keşfeden Howl ve Sophie’nin aşk hikayesidir. Diana Wynne Jones’un The Walking Castle adlı çocuk kitabı, Howl’s Moving Castle adlı animasyon filmi için ilham kaynağı oldu. Korkunç bir cadı, genç bir kız olan ana karakter Sophie’yi yaşlı bir kadına dönüştürür.)

İngilizce En Sevilen Müzisyeni Anlatma

Sevdiğiniz müzisyeni daha da fazla kişi tarafından takdir edilmesini istiyorsanız performans ödevinde onu anlatmayı deneyebilirsiniz!

One of the most well-known and successful musicians of all time is Michael Jackson. He holds 39 Guinness World Records, 15 Grammy Awards, 6 Brit Awards, a Golden Globe Award, and six other awards. American singer, songwriter, and dancer Michael Jackson. On August 29, 1958, he was born, and on June 25, 2009, he passed away. He is also known as the “King of Pop,” and via his performances, which included distinctive dance moves like the notorious moonwalk, he helped pave the way for numerous advances in the music industry. In 1964, Michael Jackson made his stage debut alongside his siblings as a member of the Jackson 5 or the Jacksons. He debuted on his own in 1971.

(Tüm zamanların en tanınmış ve başarılı müzisyenlerinden biri Michael Jackson’dır. 39 Guinness Dünya Rekoru, 15 Grammy Ödülü, 6 Brit Ödülü, Altın Küre Ödülü ve altı başka ödülün sahibidir. Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve dansçı Michael Jackson. 29 Ağustos 1958’de doğdu, 25 Haziran 2009’da vefat etti. Aynı zamanda “Popun Kralı” olarak da bilinir ve kötü şöhretli ay yürüyüşü gibi kendine özgü dans hareketlerini içeren performanslarıyla müzik endüstrisinde sayısız ilerlemenin önünü açtı. 1964’te Michael Jackson, kardeşleriyle birlikte Jackson 5 veya Jacksons’ın bir üyesi olarak sahneye çıktı. 1971’de kendi başına çıkış yaptı.)

İngilizce Kitap Değerlendirmesi Yapma

İngilizce performans ödevi konusu denildiği zaman belki de ilk akla gelecek seçeneklerden biri Amerikan veya İngiliz edebiyatında kültleşmiş bazı eserleri anlatmak olabilir. Bizim örnek olarak seçtiğimiz eser ise Ray Bradbury’nin ünlü Fahrenheit 451’i.

Fahrenheit 451, written by Ray Bradbury in 1953, is a dystopian novel that is set in a fictional, extremely pessimistic society where books are burned to control people’s beliefs since they can be harmful to the ruling class. Guy Montag, the protagonist of the book, is a fireman who begins to question the actions of those in positions of authority. Throughout the book, Guy Montag challenges such authority and examines the transformations that both himself and society go through. The best book that Ray Bradbury has ever written is considered to be this one. The main reason it is considered to be Bradbury’s greatest work is that it conveys a strong message about censorship issues that many generations and nations can identify with.

(Ray Bradbury tarafından 1953’te yazılan Fahrenheit 451, yönetici sınıfa zarar verebilecekleri için insanların inançlarını kontrol etmek için kitapların yakıldığı kurgusal, son derece karamsar bir toplumda geçen distopik bir romandır. Kitabın baş kahramanı Guy Montag, otorite konumunda olanların eylemlerini sorgulamaya başlayan bir itfaiyecidir. Kitap boyunca Guy Montag, bu tür bir otoriteye meydan okuyor ve hem kendisinin hem de toplumun geçirdiği dönüşümleri irdeliyor. Ray Bradbury’nin şimdiye kadar yazdığı en iyi kitap bu kitap olarak kabul ediliyor. Bradbury’nin en büyük eseri olarak kabul edilmesinin ana nedeni, birçok neslin ve ulusun özdeşleşebileceği sansür meseleleri hakkında güçlü bir mesaj iletmesidir.)

İngilizce İklimleri Anlatma

Kıştan sıkıldım yaz gelsin, yazdan sıkıldım kış gelsin diyorsanız asla kışın gelmediği ya da asla yazın gelmediği ilginç dünya ülkelerini araştırmak güzel bir telkin olabilir. Haydi beraber asla yazın gelmediği kutup iklimini inceleyelim!

A place with a polar climate is one where the average annual temperature is below zero degrees Celsius. The polar environment makes it so that it is always ice and snowy. These places are shielded from the sun’s and the sun’s light’s direct heat. Polar climates can be found in the North Pole of the Arctic and the South Pole on the continent of Antarctica. Polar regions are known for their lengthy, very cold winters and typically below-freezing annual temperatures. Arctic regions see little precipitation and frequent winds. Polar regions are covered under unrelenting ice covers.

(Kutup iklimine sahip bir yer, ortalama yıllık sıcaklığın sıfır santigrat derecenin altında olduğu yerdir. Kutup ortamı, her zaman buz ve karlı olmasını sağlar. Bu yerler güneşin ve güneş ışığının doğrudan ısısından korunur. Kutupsal iklimler, Kuzey Kutbu’nun Kuzey Kutbu’nda ve Antarktika kıtasındaki Güney Kutbu’nda bulunabilir. Kutup bölgeleri, uzun, çok soğuk kışları ve tipik olarak donma noktasının altındaki yıllık sıcaklıklarıyla bilinir. Kuzey Kutbu bölgeleri az yağış ve sık rüzgar görür. Kutup bölgeleri, amansız buz örtüleri altında kaplıdır.)

İngilizce Tarihe Geçen İcatları/Buluşları Anlatma

Elinizdeki telefonu, hastalandığınızda kullandığınız antibiyotiği, okuduğunuz kitabı basan matbaayı veya yer değiştirirken kullandığınız uçağı kimin yaptığını merak ediyor musunuz? Eğer öyleyse performans ödevi konusu olarak bu hayatımızı değiştiren icatların kimler tarafından nasıl bulunduğunu anlatmaya ne dersiniz?

One of the most significant developments in medicine was the discovery of penicillin in the 1940s, which marked the start of the antibiotic era. In 1928, Alexander Fleming, a professor of bacteriology at St. Mary’s Hospital in London, developed penicillin. Nowadays, penicillin is a medicine that can save lives. The field of medicine was drastically altered by the discovery of penicillin. Infections that were once lethal are now easily treatable because to the introduction of penicillin. For many common and non-fatal infections that we face today, there was no effective treatment available before its debut. Actually produced by bacteria and fungi, antibiotics have the power to eradicate many microbial species.

(Tıptaki en önemli gelişmelerden biri, antibiyotik çağının başlangıcına işaret eden 1940’larda penisilinin keşfiydi. 1928’de Londra’daki St. Mary’s Hastanesi’nde bakteriyoloji profesörü olan Alexander Fleming penisilin geliştirdi. Günümüzde penisilin hayat kurtarabilen bir ilaçtır. Tıp alanı, penisilinin keşfiyle büyük ölçüde değişti. Bir zamanlar öldürücü olan enfeksiyonlar, penisilin sayesinde artık kolayca tedavi edilebilir hale geldi. Bugün karşılaştığımız birçok yaygın ve ölümcül olmayan enfeksiyon için, ilk ortaya çıkışından önce etkili bir tedavi yoktu. Aslında bakteri ve mantarlar tarafından üretilen antibiyotikler, birçok mikrobiyal türü yok etme gücüne sahiptir.)

İngilizce Ünlü Bilim Adamlarını ve Teorilerini Anlatma

Tarihe geçmiş ünlü bilim adamlarının tüm dünyanın ve tüm insanlığın kaderini değiştiren harika buluşlarını ve teorilerini nasıl bulduklarını/yarattıklarını ve onları ünlü bilim adamlarına dönüştüren hayatlarını araştırmaktan daha eğlenceli bir performans ödevi konusu ne olabilir ki?

German-born Albert Einstein was a physicist who is also regarded as the greatest physicist ever and is well renowned for his relativity theory. He made numerous significant contributions to the growth of the theory of quantum mechanics. Einstein is well known for his work on the theory of relativity. According to this theory, time flows more slowly for an object that is moving faster than it actually is. Some interesting facts about Albert Einstein are that he had dyslexia and was one of the founding members of the German Democratic Party in 1918. Einstein. When he was 76 years old, after refusing surgery, Einstein passed away on April 18, 1955, from internal bleeding brought on by the burst of an abdominal aortic aneurysm.

(Almanya doğumlu Albert Einstein, aynı zamanda gelmiş geçmiş en büyük fizikçi olarak kabul edilen ve izafiyet teorisiyle tanınan bir fizikçiydi. Kuantum mekaniği teorisinin büyümesine çok sayıda önemli katkı yaptı. Einstein görelilik teorisi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Bu teoriye göre, olduğundan daha hızlı hareket eden bir cisim için zaman daha yavaş akar. Albert Einstein hakkında bazı ilginç gerçekler, disleksi hastası olması ve 1918’de Alman Demokrat Partisi’nin kurucu üyelerinden biri olması. Einstein. Einstein 76 yaşındayken ameliyatı reddettikten sonra 18 Nisan 1955’te abdominal aort anevrizmasının patlamasının neden olduğu iç kanamadan öldü.)

İngilizce Tarihi Bir Dönemi Anlatma

Tarihte bazı dönemler şüphesiz ki bugünümüzü oluşturur ve geleceğe de daha farklı ve bazen daha umutlu bakmamızı sağlar, bazense bizleri daha iyi, daha cesur veya daha çalışkan olmaya iter. Tarihi bilmek, tarihte yaşamış insanları bilmek, kendimizi, topluluğumuzu ve dünyamızı daha iyi de bilmemize sebep olacaktır. Performans ödevi konusu olarak tarihi bir dönemi anlatmak her zaman iyi bir seçenek olabilir.

After the Middle Ages, there was a “rebirth” of European culture, art, politics, and economy known as the Renaissance. It is known to have occurred between the fourteenth and the seventeenth centuries. The study of classical philosophy, literature, and art was encouraged during this time. This time period produced many of the greatest authors, scientists, artists, and intellectuals in human history. Due to the fact that there were few scientific and artistic advancements achieved during this time, the Renaissance is often known as the link connecting the Middle Ages to contemporary civilisation.

(Orta Çağ’dan sonra, Rönesans olarak bilinen Avrupa kültürü, sanatı, siyaseti ve ekonomisinin “yeniden doğuşu” yaşandı. 14. ve 17. yüzyıllar arasında meydana geldiği bilinmektedir. Bu dönemde klasik felsefe, edebiyat ve sanat çalışmaları teşvik edildi. Bu zaman dilimi, insanlık tarihindeki en büyük yazarların, bilim adamlarının, sanatçıların ve entelektüellerin çoğunu üretti. Bu dönemde elde edilen çok az bilimsel ve sanatsal ilerleme olması nedeniyle, Rönesans genellikle Orta Çağ’ı çağdaş medeniyete bağlayan bağlantı olarak bilinir.)

İngilizce Performans Ödevi Konuları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

“İngilizce performans ödevi” ne demek?

İngilizce performans ödevini “English performance project” olarak kullanabilirsiniz.

“İngilizce proje ödevi nasıl yapılır?” nasıl söylenir?

“İngilizce proje ödevi nasıl yapılır?” cümlesinin İngilizcesi, “How to make an English performance project?”’tir.

İngilizce’de “İngilizce projesi” ne demek?

İngilizce projesi, English project demektir.

İngilizcede “bilim” ne demek?

İngilizcede bilim, science demektir.

İngilizce Performans Ödevi Konuları ile ilgili öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? Dilerseniz EnglishCentral’da bulunan 20.000’den fazla interaktif video derslerini inceleyebilir, kelime dağarcığınızı geliştirip telaffuz pratiği yapabilirsiniz. Dilerseniz öğrendiklerinizi canlı ve birebir İngilizce özel ders sırasında kişisel İngilizce öğretmeniniz ile tekrar edebilirsiniz. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Kygo – Lost Without You Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Rita Ora – You Only Love Me Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri